Як приготувати яєчню без олії
Як приготувати яєчню без олії, якщо у вас є гарна сковорода з антипригарним покриттям? Це досить просто! Технологія приготування багато в чому схожа на ту, по якій готують яйця-пашот. І ще один плюс – зниження загальної калорійності страви.
Час приготування – 5 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти :
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Спеції – до смаку.
- Вода – 1/3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Це одна з найбільш поживних та низькокалорійних страв для сніданку або швидкого перекусу. Добре помийте велике куряче яйце та підготуйте необхідні спеції.
Крок 2. У сковороду з антипригарним покриттям влийте воду, щоб її висота була не менше ніж 5 міліметрів.
Крок 3. Воду нагрійте майже до кипіння, на її поверхні повинні почати утворюватись бульбашки. Після цього зменште нагрівання. Можна розбити яйце одразу в сковороду. Або розбийте яйце спочатку в чашку або маленьку миску, потім акуратно вилийте його на сковороду.
Крок 4. Готуйте яйце протягом 1,5-2 хвилини, потім закрийте сковороду кришкою і ще більше зменшіть нагрівання, готуйте ще 30-40 секунд.
Крок 5 Щоб жовток залишився рідким, закривати сковороду кришкою не потрібно.
Крок 6. Таку яєчню без олії найкраще подавати зі свіжою зеленню та овочами. Перед подачею посоліть і приправте яєчню до смаку. Смачного!