Як швидко розморозити фарш в домашніх умовах?

Технологія на водяній бані

Як показує практика, все-таки не кожна господиня може похвалитися наявністю в будинку сучасної кухонної техніки. Як бути в цьому випадку? Як швидко розморозити продукт, не маючи мікрохвильовій печі? Для таких цілей завжди можна скористатися водяний лазнею. Подібне пристосування часто використовується в кулінарії.

Для створення такої конструкції знадобиться дві ємності:

  • каструля з широким дном;
  • керамічна миска (її можна замінити другий каструлею меншого розміру).

А тепер розморожуємо фарш без мікрохвильовки:

  • Спочатку треба налити холодну воду у велику каструлю, заповнюючи її приблизно на чверть об’єму.
  • Фарш дістати з упаковки і покласти в миску. Вона буде перебувати в киплячій воді, тому скляний посуд краще не використовувати.
  • Встановити миску всередину каструлі. Вода не повинна стосуватися продукту.
  • Поставити конструкцію на плиту і запалити вогонь. Після закипання полум’я потрібно відрегулювати так, щоб рідина не потрапляла в миску.

Буквально через 10 хвилин шматок фаршу буде повністю розморожений. Все буде залежати від кількості м’ясного напівфабрикату.

Дивіться також:  Котлети із щуки – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху