Технологія на водяній бані
Як показує практика, все-таки не кожна господиня може похвалитися наявністю в будинку сучасної кухонної техніки. Як бути в цьому випадку? Як швидко розморозити продукт, не маючи мікрохвильовій печі? Для таких цілей завжди можна скористатися водяний лазнею. Подібне пристосування часто використовується в кулінарії.
Для створення такої конструкції знадобиться дві ємності:
- каструля з широким дном;
- керамічна миска (її можна замінити другий каструлею меншого розміру).
А тепер розморожуємо фарш без мікрохвильовки:
- Спочатку треба налити холодну воду у велику каструлю, заповнюючи її приблизно на чверть об’єму.
- Фарш дістати з упаковки і покласти в миску. Вона буде перебувати в киплячій воді, тому скляний посуд краще не використовувати.
- Встановити миску всередину каструлі. Вода не повинна стосуватися продукту.
- Поставити конструкцію на плиту і запалити вогонь. Після закипання полум’я потрібно відрегулювати так, щоб рідина не потрапляла в миску.
Буквально через 10 хвилин шматок фаршу буде повністю розморожений. Все буде залежати від кількості м’ясного напівфабрикату.