Швидке розморожування проточною водою
Бувають ситуації, коли для роботи потрібна невелика кількість подрібненого м’ясного напівфабрикату. Як швидко розморозити фарш без використання якої-небудь спеціальної кухонної техніки? У природних умовах процес йде досить довго. Щоб його прискорити, можна вдатися до допомоги проточної холодної води.
Для цього треба:
- Покласти заморожений фарш в пакет і щільно його зав’язати. Краще використовувати упаковку з «застібкою».
Помістити пакет з продуктом під кран з проточною водою. Через 20 хвилин фарш буде готовий до подальшого використання.
Як і в інших варіантах, у такого способу є свої недоліки:
- після такої обробки консистенція напівфабрикату змінюється, і він стає вже не таким щільним, як раніше;
- якщо продукт погано упакований, вода може проникнути всередину, що негативно позначиться на його якості.
Для такої розморожування не можна використовувати теплу або гарячу воду. По-перше, м’ясо втратить свої смакові якості з-за часткового згортання білка. По-друге, при підвищеній температурі в ньому швидко почнуть розмножуватися бактерії.