Як швидко зварити буряк – 7 рецептів

Буряк один з найулюбленіших коренеплодів більшості сімей, адже скільки можна приготувати з неї смачних страв? Вінегрет, оселедець під шубою, а один борщ чого тільки варта. Але от не завдання, цей овоч варитися досить-таки довго, а іноді такого часу в запасі немає.

Як швидко зварити буряк в мікрохвильовці?

Мало хто знає, але звичайна мікрохвильова одна з головних помічниць у вирішенні швидкого варіння буряків. Існує кілька способів приготування буряка в мікрохвильовці. Наведемо два найбільш популярних.

Перший спосіб — використовуючи пакет

 

Для нього краще всього підійде коренеплід середніх розмірів або кілька маленьких.

  • Буряк ретельно вимиваємо від бруду при цьому хвостик і обрізати шкірку не потрібно.
  • Беремо щільний поліетиленовий пакетик. Якщо взяти звичайний він може лопнути і тоді овоч не приготується.
  • Підготовлену буряк ложем в пакет і зав’язуємо щільним вузлом.
  • Поміщаємо наш пакетик в мікрохвильовку, включаємо останню на повну потужність, і виставляємо таймер на 20 хвилин.
  • Після звукового сигналу дістаємо буряк, і залишаємо остигати.Важливо! При такому приготуванні пакет може роздутися, як куля, але в цьому нічого страшного і небезпечного немає.
  • Остиглий овоч чистимо і застосовуємо в їжу.
  • Другий спосіб

    Для цього методу підійде коренеплід будь-яких розмірів. Весь секрет полягає в нарізці буряків на шматочки.

    Отже, що потрібно зробити:

  • Буряк помити, прибрати бадилля і хвостик, очистити від шкірки.
  • Нарізати на приблизно однакові шматочки
  • Покласти нарізану буряк в пакет і робимо кілька проколів чимось гострим, щоб виходив пар.
  • Вибираємо повну потужність, а таймер встановлюємо на 15 хвилин.
  • Готову буряк охолоджуємо і застосовуємо згідно рецепту.
  • Важливо! Час приготування залежить від сорту, ступеня зрілості і розміру коренеплоду. Також важливу роль відіграє потужність вашої СВЧ печі.

    Дивіться також:  Філе індички в духовці – 7 рецептів

    Варимо буряк в каструлі цілком

     

    Як же можна уявити святковий стіл без оселедця під шубою? А хіба можна уявити цей салат без смачної буряків? Так давайте скоріше розберемося, як правильно зварити смачну буряк цілком.

    Для цього коренеплід треба добре почистити і помити.

    Далі беремо каструлю, наповнюємо її водою так, щоб вона з невеликим запасом покривала овоч цілком.

    Чекаємо, коли вода закипить, і акуратно кладемо туди буряк.

    Накриваємо каструлю кришкою, робимо середній вогонь і залишаємо на 50 хвилин, періодично перевіряючи рівень води.

    Після закінчення часу варіння перевіряємо готовність овоча будь-яким гострим предметом-ножем, виделкою, зубочисткою.

    Зварену буряків перекладаємо в холодну воду до повного охолодження.

    Чистимо і застосовуємо згідно з рецептом.

    Швидкий спосіб варіння буряків шматочками

     

    Коли часу в обріз, а у вас ще не готова буряк, то можна скористатися цим експрес-методом приготування.

    Для цього вам знадобиться:

  • Помита, очищена і порізана на рівні частини буряк.
  • Каструля з водою, рівень якої повинен перевищувати овоч на 2 див.
  • Поставити буряк на невеликий вогонь і варити протягом 20 хвилин.
  • Перевірити готовність.
  • Остудити готовий коренеплід під проточною водою.
  • Злити воду.
  • Подальші дії залежать від конкретного блюда. Але буряк вже повністю готова до вживання.
  • Нюанси приготування буряка в мультиварці

    Чим прекрасна мультиварка для приготування буряка? У цьому диво приладі наш коренеплід можна не тільки варити, але і запекти. Робиться це досить просто, потрібно лише трішки зусиль і часу.

    Режим варіння

    Якщо ви хочете зварити буряк в мультиварці, то робиться це так:

  • Вибирається овоч середнього розміру або кілька невеликих, але обов’язково однакових за розмірами. Якщо у вас овочі різні, то їх можна вирівняти за допомогою ножа. Поріжте коренеплоди на рівні між собою частини.
  • Овочі перед приготуванням потрібно гарненько помити.
  • У каструлю наливаємо близько 2-х літрів води.
  • Буряк кладемо в спеціальну чашу для приготування на пару.
  • Вибираємо режим «Пар» і встановлюємо час готовності – 40 хвилин.
  • Після звукового сигналу перевіряємо наскільки готовий наш овоч. Якщо буряк погано піддається протыканию, то час можна продовжити ще хвилин на 15-20, залежно від ступеня готовності після першої варіння.
  • Готовий овоч кладемо в холодну воду.
  • Застосовуємо на власний розсуд.
  • Дивіться також:  Піджарка з яловичини – 5 смачних рецептів приготування

    Режим випічки

    Хочете трошки поекспериментувати зі смаками улюблених салатів або просто любите здорову і смачну їжу. Тоді спробуйте не просто зварити, а запекти буряк в мультиварці. Це зовсім нескладно.

    Отже:

  • Беремо 1 середній буряк або кілька маленьких.
  • Миємо й чистимо овочі під проточною водою.
  • Закладаємо овочі в чашу.
  • Вибираємо режим «Випічки» і ставимо таймер на позначку 40 хвилин.
  • Чекаємо звукового сигналу і остуджуємо наш коренеплід.
  • Насолоджуємося приємним смаком буряків.
  • Запікання буряків цілком у фользі в духовці

    Хочете зробити ваш борщ смачніше? Для цього абсолютно не потрібно бігти в магазин за заморськими продуктами. Досить просто пограти з вже наявним набором овочів. Простий спробуйте запекти овочі замість звичайної смаження. А почати можна з запікання буряків в духовці.

    Виберете 1 середню або велику буряк. Навіть якщо ви зазвичай кидаєте трохи бурака, то варто враховувати, що після запікання овоч втратить близько 1/3 своєї маси.

    Помийте і очистіть ваш коренеплід, замотайте його у фольгу.

    Залишаємо наш овоч в духовці 1,5-2 години при температурі 200 С.

    Дістаємо буряк, остуджуємо і насолоджуємося новим смаком і ароматом.

    Секрети і хитрощі при варінні буряків

    Свої секрети приготування буряка передаються в кожній родині з покоління в покоління. Ми згрупували найбільш поширені методи і поспішаємо поділитися ними з вами.

  • Підготовлений овоч краще класти у воду, яка вже кипить.
  • Сіль кидати не треба, замініть її половиною столової ложки цукру.
  • Для збереження яскравого кольору додайте сік одного лимона.
  • Воду для варіння можна додавати поетапно, вливаючи кожні 15 хвилин порцію холодної води.
  • Після приготування коренеплід можна остудити під проточною водою або покласти на короткий час в морозилку.
  • Дивіться також:  Зрази класичні - 10 рецептів приготування

    Експериментуйте, і ви знайдете свій власний найкращий рецепт приготування такого чудового овочу, як буряк. Смачних вам страв.

    Прокрутка до верху