Буряк один з найулюбленіших коренеплодів більшості сімей, адже скільки можна приготувати з неї смачних страв? Вінегрет, оселедець під шубою, а один борщ чого тільки варта. Але от не завдання, цей овоч варитися досить-таки довго, а іноді такого часу в запасі немає.
Як швидко зварити буряк в мікрохвильовці?
Мало хто знає, але звичайна мікрохвильова одна з головних помічниць у вирішенні швидкого варіння буряків. Існує кілька способів приготування буряка в мікрохвильовці. Наведемо два найбільш популярних.
Перший спосіб — використовуючи пакет
Для нього краще всього підійде коренеплід середніх розмірів або кілька маленьких.
Другий спосіб
Для цього методу підійде коренеплід будь-яких розмірів. Весь секрет полягає в нарізці буряків на шматочки.
Отже, що потрібно зробити:
Важливо! Час приготування залежить від сорту, ступеня зрілості і розміру коренеплоду. Також важливу роль відіграє потужність вашої СВЧ печі.
Варимо буряк в каструлі цілком
Як же можна уявити святковий стіл без оселедця під шубою? А хіба можна уявити цей салат без смачної буряків? Так давайте скоріше розберемося, як правильно зварити смачну буряк цілком.
Для цього коренеплід треба добре почистити і помити.
Далі беремо каструлю, наповнюємо її водою так, щоб вона з невеликим запасом покривала овоч цілком.
Чекаємо, коли вода закипить, і акуратно кладемо туди буряк.
Накриваємо каструлю кришкою, робимо середній вогонь і залишаємо на 50 хвилин, періодично перевіряючи рівень води.
Після закінчення часу варіння перевіряємо готовність овоча будь-яким гострим предметом-ножем, виделкою, зубочисткою.
Зварену буряків перекладаємо в холодну воду до повного охолодження.
Чистимо і застосовуємо згідно з рецептом.
Швидкий спосіб варіння буряків шматочками
Коли часу в обріз, а у вас ще не готова буряк, то можна скористатися цим експрес-методом приготування.
Для цього вам знадобиться:
Нюанси приготування буряка в мультиварці
Чим прекрасна мультиварка для приготування буряка? У цьому диво приладі наш коренеплід можна не тільки варити, але і запекти. Робиться це досить просто, потрібно лише трішки зусиль і часу.
Режим варіння
Якщо ви хочете зварити буряк в мультиварці, то робиться це так:
Режим випічки
Хочете трошки поекспериментувати зі смаками улюблених салатів або просто любите здорову і смачну їжу. Тоді спробуйте не просто зварити, а запекти буряк в мультиварці. Це зовсім нескладно.
Отже:
Запікання буряків цілком у фользі в духовці
Хочете зробити ваш борщ смачніше? Для цього абсолютно не потрібно бігти в магазин за заморськими продуктами. Досить просто пограти з вже наявним набором овочів. Простий спробуйте запекти овочі замість звичайної смаження. А почати можна з запікання буряків в духовці.
Виберете 1 середню або велику буряк. Навіть якщо ви зазвичай кидаєте трохи бурака, то варто враховувати, що після запікання овоч втратить близько 1/3 своєї маси.
Помийте і очистіть ваш коренеплід, замотайте його у фольгу.
Залишаємо наш овоч в духовці 1,5-2 години при температурі 200 С.
Дістаємо буряк, остуджуємо і насолоджуємося новим смаком і ароматом.
Секрети і хитрощі при варінні буряків
Свої секрети приготування буряка передаються в кожній родині з покоління в покоління. Ми згрупували найбільш поширені методи і поспішаємо поділитися ними з вами.
Експериментуйте, і ви знайдете свій власний найкращий рецепт приготування такого чудового овочу, як буряк. Смачних вам страв.