Нюанси приготування буряка в мультиварці

Чим прекрасна мультиварка для приготування буряка? У цьому диво приладі наш коренеплід можна не тільки варити, але і запекти. Робиться це досить просто, потрібно лише трішки зусиль і часу.
Режим варіння

Якщо ви хочете зварити буряк в мультиварці, то робиться це так:
Вибирається овоч середнього розміру або кілька невеликих, але обов’язково однакових за розмірами. Якщо у вас овочі різні, то їх можна вирівняти за допомогою ножа. Поріжте коренеплоди на рівні між собою частини.
Овочі перед приготуванням потрібно гарненько помити.
У каструлю наливаємо близько 2-х літрів води.
Буряк кладемо в спеціальну чашу для приготування на пару.
Вибираємо режим «Пар» і встановлюємо час готовності – 40 хвилин.
Після звукового сигналу перевіряємо наскільки готовий наш овоч. Якщо буряк погано піддається протыканию, то час можна продовжити ще хвилин на 15-20, залежно від ступеня готовності після першої варіння.
Готовий овоч кладемо в холодну воду.
Застосовуємо на власний розсуд.
Режим випічки

Хочете трошки поекспериментувати зі смаками улюблених салатів або просто любите здорову і смачну їжу. Тоді спробуйте не просто зварити, а запекти буряк в мультиварці. Це зовсім нескладно.
Отже:
Беремо 1 середній буряк або кілька маленьких.
Миємо й чистимо овочі під проточною водою.
Закладаємо овочі в чашу.
Вибираємо режим «Випічки» і ставимо таймер на позначку 40 хвилин.
Чекаємо звукового сигналу і остуджуємо наш коренеплід.
Насолоджуємося приємним смаком буряків.