Смажені гриби смачне і поживне блюдо. дуже улюблене більшістю людей у всьому світі. Але, для того, щоб смачно посмажити гриби, треба правильно дотримати технологію приготування. Насамперед це стосується грамотній обробці сировини. Якщо лісові гриби забруднені, то необхідно відмочити їх у холодній воді, тоді пісок і залишки листя втечуть з грибів.
Як посмажити гриби
Маслюки відмочувати не варто, їх очищають шляхом зняття шкірки з капелюшка гриба, в сухому вигляді, а потім промивають. Не залежно від сорти грибів їх слід спочатку відварити в підсоленій воді хвилин 30 – 35. Шампіньйони, вирощені в тепличних умовах, оже треба відварити хвилин 10.
Як посмажити гриби на сковороді
Отже, гриби відварені, далі слід остудити їх і дрібно порізати. Треба зауважити, що гриби при всій їх смаколики, важко засвоюються організмом. Для цього необхідно грибочки різати дрібніше.
Потім йде процес обсмажування грибів на сковороді. Для цього сковороду прогріти, додати в неї масло за смаком, можна рослинне, можна топлене. Прожарити масло і додати в нього порізані гриби, посолити і смажити близько півгодини, постійно помішуючи. Гриби, обсмажені таким способом підходять для супу, розсольнику, начинки для пирога з картоплею. Тобто, з допомогою інших овочів і листової зелені слід надати грибів більш насичений смак. Таким овочем служить цибулю.
Салат з пекінської капусти з смаженими печерицями
Інгредієнти для салату з пекінської капусти з смаженими печерицями:
- пекінська капуста – 500 гр.,
- печериці – 400 гр.,
- часник – 1 зубчик,
- оцет столовий – 60 мл,
- морква – 1 шт.,
- олія оливкова – 80 гр.,
- сіль.
Приготування салату з пекінської капусти з смаженими печерицями.
Як посмажити гриби з цибулею
Інгредієнти для грибів, смажених із цибулею:
- Гриби – 1 кг,
- цибуля – 2 шт.,
- масло рослинне – 120 гр.,
- сіль.
Приготування смажених грибів з цибулею.
Смажені білі гриби з перловою крупою
Інгредієнти для смажених білих грибів з перловою крупою:
- гриби – 1000 гр.,
- цибуля – 80 гр.,
- масло – 50 гр.,
- сметана – 150 гр.,
- перлова крупа – 100 гр.,
- сіль.
Приготування смажених грибів з перловою крупою.
Можна приготувати це блюдо в порційних керамічних горщиках.
Як підсмажити гриби заморожені
Заморожування грибів – передовий метод заготівлі напівфабрикатів на зиму. Щоб процес приготування страви займав трохи часу, треба як слід попрацювати восени, в період закладки грибів на заморозку. Чудового якості виходять вже зварені гриби вдома, порізані і розфасовані невеликими партіями, грамів по 260 – 300. Ці гриби вийняти з морозильної камери, відтанути їх при кімнатній температурі і смажити як свіжі.
Останнім часом в гастрономах стали продавати морожені грибочки в дрібних упаковках і на вагу. Як правило, сировина вже пройшло складну технологічну обробку. Можна їх лише трохи обполоснути водою і без розморожування поставити на маленький вогонь. У процесі приготування виділитися багато соку з талим льодом. Гриби злегка проварюються у власному соку. Після того, як випарується рідина, гриби смажити з цибулею, звичайним способом.