Раннім літом, після редиски, встигають кабачки, які радують нас своїм неповторним смаком і свіжістю до пізньої осені. Овоч поширений і дешевий, з нього можна приготувати овочеве рагу, кабачкову ікру, настільки улюблену в Росії, різні закуски. Можна вживати тонко порізані і замариновані кабачки в сирому вигляді.
Кабачки містять вітаміни A, B, B 6, пектин, клітковину. З мікроелементів кабачки багаті калієм і магнієм, що робить їх особливо корисними для серцево – судинної системи, а так само цей овоч рекомендований діабетикам і маленьким дітям. У нашій статті розглянемо як смачно посмажити кабачки.
Рецепт смажених кабачків на сковороді
Для приготування цієї страви підходять кабачки будь-якого розміру зрілості. Підсмажені шматочки кабачки відмінно підходять для самостійного гарніру до м’ясних страв, основи для яєчні або складової частини до складних гарнірів. Це найпростіше блюдо з кабачків. З смаження кабачків починається приготування кабачкової ікри.
Інгредієнти для смажених кабачків:
кабачки -800 гр.,
масло рослинне – 50 гр.,
часник – 2 зубчики,
сіль,
перець.
Приготування смажених кабачків
Кабачки вимити, очистити і порізати крупними кубиками.
На розпечену сковороду влити масло, прогріти його, викласти підготовлені овочі смажити до готовності.
Кабачки містять багато води і необхідно, щоб вона повністю випарувалася.
Як посмажити кабачки з часником. Для цього необхідно часник промитий, очистити і дрібно порізати. Потім посипати часником смажені кабачки, посолити, поперчити, трохи підсмажити, закрити кришкою і настояти кілька хвилин.
Як смачно посмажити кабачки на сковороді і з часником
Готується страва з маленьких овочів з незрілими насінням. Промити овочі, можна не знімати шкірку. порізати кружечками. Кожен шматочок злегка обваляти в борошні і підсмажити на олії до рум’яності.
Часник потовкти у ступці або віджати в чеснокодавилке і покласти в майонез. Гарненько перемішати соус.
Лимон вимити і порізати тонкими кільцями, які потім розрізати на четвертинки.
Петрушку промити і дрібно порізати.
На кругле блюдо викласти рівним шаром половину підсмажених кабачків, помазати майонезом з часником, посипати половиною, належної по рецептурі зеленню петрушки.
Викласти зверху нижнього шару торта четвертинки лимона. Далі викласти залишилися кружечки кабачків, полити майонезом, посипати зеленню і поставити в холодильник для просочення на ніч.
Розрізати торт секторами, як звичайний торт, Подавати до столу як самостійну закуску.
Оладки з кабачків
Просте вітамінне і поживне блюдо, яке можна давати навіть маленьким діткам.
Інгредієнти для кабачкового оладок:
кабачки – 500 гр.,
яйця -1 шт,
борошно – 2 ст. л.,
сода – 5 гр.,
масло – 60 гр.,
сіль.
Приготування кабачкового оладок.
Кабачки промити, очистити від шкірки і потерти на середній тертці.
У кабачкове пюре додати сире яйце, борошно, сіль, соду і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
На розпечену сковороду налити олію, трохи погріти його і наливати маленьким ополоником тісто, як на звичайні оладки. Прожарювати оладки з обох сторін.
Подавати до чаю або кави зі сметаною.
Закуска з свіжих кабачків
Інгредієнти для закуски зі свіжих кабачків:
кабачки – 600 гр.,
оцет – 70 мл,
масло – 80 гр.,
часник – 3 зубчики,
Сіль, червоний перець, коріандр – за смаком,
Приготування закуски з кабачків.
Молоді дрібні кабачки промити і порізати тонкими.
Олія рослинна прожарити і остудити.
Часник розім’яти в ступці або потерти на дрібній тертці.
У миску до кабачків додати масло, коріандр, сіль, червоний перець і оцет. Салат добре перемішати і залишити в холодильнику на кілька годин.
Готовий салат перекласти в салатник і подавати на обід перед першою стравою.