Сьогодні ми розповімо вам як смачно посмажити стегенця, ми приготували для вас 2 різних рецепта, а в кінці запропонуємо вам найкращі гарніри і соуси для цієї страви.
Коли на обід дуже мало часу або приходиш додому після важкого робочого дня і немає ніякого бажання витрачати багато часу і сил на приготування вечері, то тут на допомогу приходять – смажені курячі стегенця з гарніром, як один з варіантів швидкого вечері. Але як посмажити стегенця на сковороді, щоб вони були соковитими всередині, а зверху їх покривала апетитна скоринка? Адже досить часто виходить по-іншому: зверху м’ясо підгорає, а всередині залишається сирим. Давайте розберемося як правильно посмажити курячі ніжки.
Є певні тонкощі в приготуванні стегенця на сковороді:
- • Для смаження рекомендується використовувати стегенця середнього розміру;
- • Краще брати охолоджену курку, а якщо використовуються заморожені стегенця, то їх потрібно попередньо розморозити при кімнатній температурі. Або скористатися розморозкою в мікрохвильовці;
- • Щоб м’ясо було ароматним і тануло в роті, його потрібно спочатку замаринувати.
Для смаження стегенець нам знадобиться:
Спочатку потрібно зробити маринад. Для цього потрібно взяти по 3 ст. ложки майонезу і сметани, змішати, додати в суміш перець, сіль, подрібнений часник і ретельно перемішати.
Як смажити стегенця на сковороді
Стегенця щедро змастити приготовленим маринадом і залишити в холодильнику на півгодини.
Замариновані стегенця викласти на розігріте на сковороді рослинне масло, накрити кришкою і смажити на маленькому вогні близько 30 хвилин. В кінці приготування кришку зняти і обсмажити м’ясо на великому вогні протягом 1-2 хвилин. Щоб отримати хрустку, золотисту скориночку.
Тепер давайте розберемо як посмажити стегенця на сковороді з цибулею:
Покроковий рецепт приготування стегенець такий:
- На 500 гр стегенець – взяти 3 великі цибулини.
- Цибулю нарізати півкільцями.
- На розігріту сковороду, заздалегідь змащену рослинним маслом, насипати товстий шар цибулі, обсмажити на великому вогні протягом пари хвилин.
- Стегенця натерти приправами з сіллю і майонезом, викласти зверху на обсмажену цибулю і смажити на невеликому вогні під кришкою близько 35 хвилин.
Рецепт №2
Як посмажити стегенця з золотистою скоринкою
Для того, щоб посмажити 2 порцій стегенець із золотистою скоринкою потрібно взяти:
- – два стегенця;
- – щіпку куркуми;
- – 1 чайну ложку меленого імбиру;
- – 0,5 чайної ложки солі;
- – рослинна олія для смаження.
Час приготування займе 20 хвилин.
Як посмажити курячі ніжки на сковороді:
А тепер давайте подивимося на гарніри для смажених стегенець – будь-якого із запропонованих рецептів.
З соусів відмінно підійде (натиснувши відкриється рецепт):
- Підбірка різних соусів для курки.
- Соуси з злив до м’яса.
- Медово-соєвий соус.
З салатів підійде щось легке, овочеве, подивіться на рецепти цих 5-ти овочевих салатів.
Також ви можете зварити гречку або зварити макарони.
Приємного апетиту! 🙂