Як смачно посмажити стегенця на сковороді

Сьогодні ми розповімо вам як смачно посмажити стегенця, ми приготували для вас 2 різних рецепта, а в кінці запропонуємо вам найкращі гарніри і соуси для цієї страви.

Коли на обід дуже мало часу або приходиш додому після важкого робочого дня і немає ніякого бажання витрачати багато часу і сил на приготування вечері, то тут на допомогу приходять – смажені курячі стегенця з гарніром, як один з варіантів швидкого вечері. Але як посмажити стегенця на сковороді, щоб вони були соковитими всередині, а зверху їх покривала апетитна скоринка? Адже досить часто виходить по-іншому: зверху м’ясо підгорає, а всередині залишається сирим. Давайте розберемося як правильно посмажити курячі ніжки.

 

Є певні тонкощі в приготуванні стегенця на сковороді:

 

  • • Для смаження рекомендується використовувати стегенця середнього розміру;
  • • Краще брати охолоджену курку, а якщо використовуються заморожені стегенця, то їх потрібно попередньо розморозити при кімнатній температурі. Або скористатися розморозкою в мікрохвильовці;
  • • Щоб м’ясо було ароматним і тануло в роті, його потрібно спочатку замаринувати.

 

Для смаження стегенець нам знадобиться:

 

  • Стегенця;
  • Сметана;
  • Майонез;
  • Сіль;
  • Часник;
  • Мелений чорний перець;
  • Рослинне масло.
  •  

    Спочатку потрібно зробити маринад. Для цього потрібно взяти по 3 ст. ложки майонезу і сметани, змішати, додати в суміш перець, сіль, подрібнений часник і ретельно перемішати.

     

     

    Як смажити стегенця на сковороді

    Стегенця щедро змастити приготовленим маринадом і залишити в холодильнику на півгодини.

    Замариновані стегенця викласти на розігріте на сковороді рослинне масло, накрити кришкою і смажити на маленькому вогні близько 30 хвилин. В кінці приготування кришку зняти і обсмажити м’ясо на великому вогні протягом 1-2 хвилин. Щоб отримати хрустку, золотисту скориночку.

    Дивіться також:  Картопля в мундирі запечена в духовці, рецепт з фото

     

     

    Тепер давайте розберемо як посмажити стегенця на сковороді з цибулею:

     

    Покроковий рецепт приготування стегенець такий:

     

    • На 500 гр стегенець – взяти 3 великі цибулини.
    • Цибулю нарізати півкільцями.
    • На розігріту сковороду, заздалегідь змащену рослинним маслом, насипати товстий шар цибулі, обсмажити на великому вогні протягом пари хвилин.
    • Стегенця натерти приправами з сіллю і майонезом, викласти зверху на обсмажену цибулю і смажити на невеликому вогні під кришкою близько 35 хвилин.

     

    Рецепт №2

     

    Як посмажити стегенця з золотистою скоринкою

     

    Для того, щоб посмажити 2 порцій стегенець із золотистою скоринкою потрібно взяти:

    • – два стегенця;
    • – щіпку куркуми;
    • – 1 чайну ложку меленого імбиру;
    • – 0,5 чайної ложки солі;
    • – рослинна олія для смаження.

    Час приготування займе 20 хвилин.

     

    Як посмажити курячі ніжки на сковороді:

  • М’ясо промийте під проточною водою і промокніть паперовою серветкою. Кожен стегенце натріть спеціями і сіллю.
  • Візьміть товстостінну сковорідку (якщо такої немає, то звичайну) і розігрійте в ній рослинне масло. Як тільки масло нагріється, викладайте стегенця шкіркою вгору. Це слід зробити для того, щоб шкірка не прилипла до сковороді.
  • Поверх стегенець обов’язково покладіть кришку менше за розміром сковороди. На кришку покладіть будь-який вантаж (можна трилітрову банку з водою або іншу ємність). Щоб кришка прилягла рівне, поверніть її ручкою вниз, тоді вантаж розміститься стійкіше.
  • Зробіть вогонь побільше, але не максимальний і прожарюйте до 10 хвилин. Потім переверніть курячі стегенця на іншу сторону.
  • Перевертайте курку всього один раз, в такому випадку з’явиться та сама золотава скоринка, а м’ясо залишиться соковитим. Тепер витопилося достатню кількість жиру, і шкірка не прилипне. Смажте ще 10 хвилин.
  • Дивіться також:  Швидке тісто із сухих дріжджів – рецепт з фото

    А тепер давайте подивимося на гарніри для смажених стегенець – будь-якого із запропонованих рецептів.

    З соусів відмінно підійде (натиснувши відкриється рецепт):

    • Підбірка різних соусів для курки.
    • Соуси з злив до м’яса.
    • Медово-соєвий соус.

    З салатів підійде щось легке, овочеве, подивіться на рецепти цих 5-ти овочевих салатів.

    Також ви можете зварити гречку або зварити макарони.

    Приємного апетиту! 🙂

    Прокрутка до верху