Як смачно приготувати різотто в домашніх умовах

Готуємо з куркою

М’ясо птиці найбільш часто використовуються у створенні «маленького рису», як у перекладі з італійського звучить різотто.

Інгредієнти страви:

  • чорні оливки — 80 г;
  • курячі грудки — 800 г;
  • стружка тертого сиру — 100 г;
  • рис — 600 г;
  • цибулина;
  • бульйон (овочевий або мясний) — 2 л;
  • олія оливок — 120 г;
  • паприка — 2 р.

Приготування:

  • Нагріваємо натуральне масло й обсмажуємо в ньому рис до появи на ньому гладкою плівки. Приправляємо зерна паприкою і бажаним кількістю солі. Додаємо порції бульйону з оригінальної італійської технології до м’якого стану зерна.
  • Пасеруємо на оливковій олії дрібно нарізаний цибулю, приєднуємо нарізану кубиками (2 см) і обробляємо грудку продукт до 2 хвилин на сильному вогні.
  • Викладаємо обсмажене м’ясо птиці практично готовий рис і акуратно перемішуємо складу. Додаємо стружку сиру і відправляємо їжу на 6 хвилин в духовку (200°C).

Витримане в печі різотто набуло чарівний смак істинно італійської страви.

Дивіться також:  Буженина з яловичини – 7 рецептів, як приготувати в духовці і в мультиварці
Прокрутка до верху