Готуємо з куркою
М’ясо птиці найбільш часто використовуються у створенні «маленького рису», як у перекладі з італійського звучить різотто.
Інгредієнти страви:
- чорні оливки — 80 г;
- курячі грудки — 800 г;
- стружка тертого сиру — 100 г;
- рис — 600 г;
- цибулина;
- бульйон (овочевий або мясний) — 2 л;
- олія оливок — 120 г;
- паприка — 2 р.
Приготування:
- Нагріваємо натуральне масло й обсмажуємо в ньому рис до появи на ньому гладкою плівки. Приправляємо зерна паприкою і бажаним кількістю солі. Додаємо порції бульйону з оригінальної італійської технології до м’якого стану зерна.
- Пасеруємо на оливковій олії дрібно нарізаний цибулю, приєднуємо нарізану кубиками (2 см) і обробляємо грудку продукт до 2 хвилин на сильному вогні.
- Викладаємо обсмажене м’ясо птиці практично готовий рис і акуратно перемішуємо складу. Додаємо стружку сиру і відправляємо їжу на 6 хвилин в духовку (200°C).
Витримане в печі різотто набуло чарівний смак істинно італійської страви.