Різотто з грибами
Список інгредієнтів:
- гриби білі — 300 г;
- цибулина;
- рис — 300 г;
- зубок часнику;
- бульйон овочевий — 1 л;
- олія (оливкова і вершкове) — по 30 м;
- сир — 60 г;
- сіль, перець, петрушка.
Поетапне приготування:
- Вливаємо в каструлю 2 л очищеної води. Поміщаємо в неї крупно нарізані цибулю, селеру і моркву. Солимо і відварюємо овочі до готовності, проціджують пахучий бульйон.
- Обсмажуємо в олії подрібнений часник. Викладаємо до нього розділені на пластини гриби, солимо їх і перчимо. Готуємо ще 10 хвилин до золотистого кольору продукту.
- В іншій сковороді пасеруємо на олії порізану цибулю. Коли він стане м’яким, всипаємо рис, обсмажуємо зерна три хвилини і вливаємо порції приготованого бульйону.
- У практично готовий рис викладаємо гриби і через 7 хв. відставляємо ємність з вогню. Приправляємо страву тертим сиром і залишилися олією, ретельно розмішуємо ароматну масу.
Представлене страва стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу.