Ніжне блюдо з м’ясним фаршем
Дуже ситна і апетитна їжа, що віддалено нагадує наші макарони по-флотськи. Це настільки ж смачне, просте і економічне страва з доступних продуктів.
Перелік компонентів:
- по банку консервованого горошку і томатів;
- морква і солоний огірок;
- домашній фарш — 400 г;
- рис — 200 г;
- сир «Пармезан» — 100 г;
- масло вершкове — 50 г;
- вино (Вермут, Херес) — 120 мл
Спосіб приготування:
- Знімаємо з маринованих помідорів шкірку і подрібнюємо їх блендером разом з ароматним розсолом. Отриманий склад вливаємо в каструлю, попередньо капнувши в неї трохи олії. Доливаємо 500 мл очищеної води, нагріваємо томатну масу до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму.
- Вливаємо у велику жаровню масло і нагріваємо. Поміщаємо в нього м’ясний фарш, нашатковану огірок, морква, перець і сіль. Готуємо 10 хвилин.
- Приєднуємо до продуктів вино, а через 2 хв. всипаємо рис і вирівнюємо його шар. Додаємо 2 склянки гарячої томатної суміші. Продовжуємо процес методом томління, доливаючи нові порції помідорного складу, поки зерна не стануть м’якими.
Готове різотто приправляємо нарубаної зеленню, тертим сиром і яскравими зеленими горошинами. Перемішуємо всі компоненти і подаємо в гарячому вигляді.