Вегетаріанське, з овочами
Завбачливі майстра приготування різотто не обійшли увагою і інтереси людей, що віддають перевагу вегетаріанське харчування.
Склад інгредієнтів:
- перець солодкий жовтого кольору;
- морквина;
- рис — 300 г;
- стружка сиру — 20 г;
- баклажани і кабачки — 100 г;
- горошок зелений — 60 г;
- помідори черрі — 150 г;
- бульйон овочевий — 1 л;
- селера та цибуля-ріпка;
- вино — 50 мл;
- звичайний цукор — 30 г;
- олія оливок — 200 мл;
- сіль, перець.
Приготування різотто:
- Томати черрі поділяємо навпіл. Інші овочі (крім цибулі) шаткуємо невеликими шматочками приблизно однакового розміру.
- Половинку подрібненої цибулі тушкуємо в олії (вершковому і оливковій) до м’якого стану. Після цього викладаємо до нього кабачки, синенькі, половину складу моркви, солодкий перець, зелений горошок та сіль.
- Решту солодкого коренеплоду, другу половину цибулини і селеру окремо смажимо 10 хвилин. Додаємо рис, трохи нагріваємо його і вливаємо вино. Після випаровування алкоголю приєднуємо порції бульйону.
- Коли крупа вбере необхідну кількість рідини, поміщаємо в неї половинки мініатюрних помідорів і перемішуємо страву, посипаючи стружкою сиру і нарубаною петрушкою.
Різотто з овочами вийшло надзвичайно смачне і поживне. Харчова і енергетична цінність страви — на найвищому рівні!