Як смачно приготувати різотто в домашніх умовах

З креветками і сьомгою

Склад компонентів:

  • цибулина;
  • рис — 200 г;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • олія (оливкова і вершкове) — по 30 м;
  • філе сьомги і очищені креветки — 200 г;
  • щіпка шафрану, сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Дрібно нашатковану цибулю обсмажуємо до м’якого стану в суміші масел разом з цілими зубками часнику.
  • Витягуємо з сковороди пекучі шматочки, викладаємо на їх місце рис і нагріваємо зерна 7 хвилин. Після цього вливаємо склянку води або бульйону, приправляємо сіллю, шафраном, перцем. Далі діємо в звичайному порядку, регулюючи кількість рідини ступенем випаровування і готовністю крупи.
  • Рецепт з креветками цілком допускає використання алкогольного компоненту. Як це робити, ми вже знаємо з класичного способу отримання різотто з білим вином.
  • Продовжуємо приготування, постійно заважаючи блюдо. Коли рис досягне потрібної кондиції, приєднуємо до нього нарізану середніми шматочками сьомгу, креветки і зелень.

Прогріваємо всі компоненти разом ще 5 хвилин, після чого подаємо гарячу страву, насолоджуючись його пікантним смаком.

Дивіться також:  Полба – що це за крупа? Користь і шкода. Рецепти приготування полби
Прокрутка до верху