З креветками і сьомгою
Склад компонентів:
- цибулина;
- рис — 200 г;
- зубки часнику — 2 шт.;
- олія (оливкова і вершкове) — по 30 м;
- філе сьомги і очищені креветки — 200 г;
- щіпка шафрану, сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Дрібно нашатковану цибулю обсмажуємо до м’якого стану в суміші масел разом з цілими зубками часнику.
- Витягуємо з сковороди пекучі шматочки, викладаємо на їх місце рис і нагріваємо зерна 7 хвилин. Після цього вливаємо склянку води або бульйону, приправляємо сіллю, шафраном, перцем. Далі діємо в звичайному порядку, регулюючи кількість рідини ступенем випаровування і готовністю крупи.
- Рецепт з креветками цілком допускає використання алкогольного компоненту. Як це робити, ми вже знаємо з класичного способу отримання різотто з білим вином.
- Продовжуємо приготування, постійно заважаючи блюдо. Коли рис досягне потрібної кондиції, приєднуємо до нього нарізану середніми шматочками сьомгу, креветки і зелень.
Прогріваємо всі компоненти разом ще 5 хвилин, після чого подаємо гарячу страву, насолоджуючись його пікантним смаком.