Тушкована риба в сметанно-вершковому соусі
В сметанному соусі можна приготувати як морську, так і річкову рибу. Для соусу потрібно купувати тільки свіжу сметану, а ось жирність продукту не має особливого значення. Але, безумовно, чим жирніше буде сметана, тим більш м’яким вийде соус, а значить, і сама страва.
Щуку краще попередньо обсмажити, щоб м’ясо не вийшло вареним.
Інгредієнти:
- щука;
- ріпчаста цибуля;
- часник;
- склянка сметани;
- кріп, олія, спеції.
Спосіб приготування:
- Рибне філе нарізаємо на невеликі шматочки. Приправляємо їх сіллю, перцем, складаємо в миску і даємо трохи часу відпочити.
- Заготовки обсмажуємо на рослинній олії до рум’янцю. Панірувати філе не треба, а щоб шматочки не прилипли до сковороді, масло потрібно як слід розігріти.
- У що залишився після смаження риби олії пасеруємо півкільця цибулі.
- У сметану додаємо подрібнений кріп, два зубчики часнику, сіль, все перемішуємо. Соус не повинен бути дуже густим. Якщо ви використовуєте продукт з високим відсотком жирності, то краще розбавити заправку водою.
- В глибокий сотейник наливаємо трохи олії, викладаємо обсмажену рибу, заливаємо її соусом, накриваємо кришкою і тушкуємо страва до того моменту, поки не випарується більша частина рідини.
На жаль, не у всіх є можливість приготувати смачну страву з тільки що виловленої риби. Але на ринку або в магазині можна купити свіжу або заморожену щуку. Найголовніше, вибрати якісний примірник з чистими очима, щільною тушкою, рожевими зябрами і гладкою лускою. Тільки з такої риби вийде приготувати смачну, а головне-корисне блюдо для всієї родини.