Як смачно приготувати свинину?

Свинина в мультиварці

Приступаючи до приготування м’яса, ми не думаємо про те, як смачно приготувати свинину, але і як перетворити роботу в приємний і ненав’язливий процес. Найкращий для цього помічник — кухонний електроприлад мультиварка!

Плов з свинини

Інгредієнти:

  • рис — 180 г (склянку);
  • бутильована вода — 540 мл;
  • свинина (реберця або м’якоть) — ½ кг;
  • цибулини і морква — по 2 шт.;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 100 мл;
  • томат-паста — 20 г;
  • кількість спецій, солі, прянощів підбираємо за бажанням.

Приготування:

  • Для забезпечення необхідного смаку і текстури плову використовуємо рис «Басматі» чи інший сорт, призначений саме для цієї страви. Миті у великій кількості води зерна залишаємо на годину в рідині, додавши ложку солі.
  • Підготовлене м’ясо нарізаємо порційними частинами і викладаємо на дно нагрітої з маслом мультичаши. Підсмажуємо свинину в режимі «Смаження», перевертаючи шматочки по мірі появи рожевої скоринки.
  • Додаємо до м’яса нарізану кільцями цибулю, нашатковану моркву, спеції (запашний перець, сухі трави), приправляємо сіллю, продовжуємо приготування ще 10 хвилин.
  • Ще раз моєму рис, викладаємо в плов, вливаємо очищену воду і трохи солимо.
  • Пасту томатів змішуємо з водою, додаємо до решти продуктів. В центр страви поміщаємо чисту головку часнику. Тушкуємо продукти не менше двох годин в закритому вигляді, встановивши режим «Плов» або «Каша».

Подаємо плов з свинини на великому блюді. Споруджену з рису і овочів гірку «вінчаємо» золотистими шматочками м’яса і відвареною головкою часнику.

Бефстроганов з свинини зі сметаною

Інгредієнти:

  • цибулини — 3 шт.;
  • вирізка свиняча — 600 г;
  • борошно — 60 г;
  • сметана (34%) — 100 г;
  • масло пісне вершкове — 50 г;
  • спеції, приправи підбираємо за вподобанням.
Дивіться також:  Тісто без яєць – 8 рецептів приготування

Приготування:

  • Чисту і обсушену свинину нарізаємо пластами, злегка відбиваємо, поділяємо поперек волокон на брусочки завтовшки 2 див.
  • Нагріваємо в чаші обидва виду жиру, вкладаємо нарізану кільцями цибулю і обсмажуємо практично до готовності.
  • Викладаємо шматочки м’яса на рум’яну овочеву «подушку», солимо, перчимо. Постійно перемішуючи їжу, обсмажуємо її 7 хв. в режимі «Смаження», потім додаємо борошно, розподіляючи складу по всіх компонентів страви.
  • Коли м’ясо підрум’янилося, заливаємо його свіжою сметаною, знову перемішуємо продукти і готуємо до одержання густої консистенції страви, змінивши програму на «Гасіння».

Розкладаємо бефстроганов з свинини по тарілках, прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

Шурпа з м’яса в мультиварці

Інгредієнти:

  • коренеплоди картоплі — 3 шт.;
  • свинина свіжа — 300 г;
  • стиглі томати — 2 шт.;
  • луковичка, морквина, плід перцю;
  • очищена вода — 1 л;
  • олія (соняшникова чи оливкова) — 30 г;
  • зіра, спеції, приправи.

Приготування:

  • М’ясо поділяємо на невеликі шматочки. Нагріваємо в чаші мульварки свіже масло, викладаємо свинину і обсмажуємо 20 хв. (режим «Випічка»).
  • Далі приєднуємо нашатковану моркву, смужки перцю (без насіння), кільця цибулі, половинки помідорів, зіру, приправи і спеції.
  • Через 20 хвилин додаємо в ємність очищений, розділений на великі частини картопля, вливаємо окріп. Включаємо на агрегаті програму «Гасіння», встановлюємо час 60 хв.

Шурпа з м’яса у мульварке готова! Розливаємо суп по тарілках, посипаємо їжу нарубаною зеленню.

Гармошка зі свинини з сиром

Інгредієнти:

  • помідори — 2 шт.;
  • свіжа (сильна) гірчиця — 20 р;
  • шийна частина свинини — 800 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • сир улюбленого сорту — 150 г;
  • соус соєвий — 20 г;
  • сік лимона — 1 ст. л.

Приготування:

  • Поділяємо свинину на пласти (до 2 см), але це справах, зберігаючи шматок цілим. Отримуємо шмат м’яса, нагадує гармошку.
  • Вливаємо в піалу соєвий соус, додаємо гірчицю, сік лимона, подрібнений часник і перемішуємо складу.
  • Змащуємо м’ясо отриманою сумішшю, не забуваючи обробити продукт на зрізах пластин.
  • Розміщуємо свинячу шийку на два шари фольги, між скибочками вставляємо круглі часточки нарізаних помідорів і такі ж шматочки сиру.
  • Щільно загортаємо фаршироване м’ясо в папір, запікаємо 2 години в режимі «Випічка».
Дивіться також:  Риба сом – 7 рецептів приготування в духовці на сковороді

Тепер ми знаємо, як приготувати свинину з сиром, додавши страви форму російської гармошки.

Картопляна запіканка з м’ясом

Інгредієнти:

  • томати — 4 шт.;
  • філе свинини — 1 кг;
  • олія (оливкова і вершкове масло) — 50 г;
  • морква — 4 шт.;
  • сир — 150 г;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • яйця — 4 шт.;
  • коренеплоди картоплі — 1 кг.

Приготування:

  • Очищаємо картоплю, заливаємо окропом, додаємо трохи солі, відварюємо до готовності. Подрібнюємо бульби товкачем або міксером, поміщаємо в пюре свіже масло і збиті до пишної піни яйця.
  • Відварюємо філе свинини, охолоджуємо, розрізаємо на маленькі шматочки. Ці два кроки можна зробити і в мультиварці, але щоб не витрачати час, краще підготувати продукти на плиті.
  • Пасеруємо в чаші на олії оливок нашатковану моркву і нарізані помідори. Викладаємо на тарілку.
  • Розподіляємо по дну мультичаши шар з половини складу пюре, а потім нарубленное м’ясо. Далі розміщуємо запашні овочі і залишилася картопляну масу.
  • Посипаємо майбутню запіканку стружкою тертого сиру, закриваємо кришкою, запікаємо страва 40 хв. в режимі «Випічка».

Отримуємо розкішну запіканку з м’ясом під апетитною золотистою скоринкою. При наявності часу, можна не готувати заздалегідь м’ясо з овочами, а вкласти їх у сирому вигляді відразу в мультічашу. Тоді час приготування слід збільшити хвилин на 25-30.

Свинина шматком з медом і гірчицею

Інгредієнти:

  • морква — 2 шт.;
  • м’ясо — 1,7 кг;
  • бджолиний мед — 60 г;
  • цибулина;
  • гірчиця, імбир, соєвий соус — 2 ст. л.;
  • пекучий перець, паприка — по ½ ч. л.;
  • солимо за смаком.

Приготування:

  • З’єднуємо в піалі паприку, соєвий соус, імбир, гірчицю, пекучий перець. Перемішуємо суміш, натираємо нею свинину, після чого змащуємо шматок бджолиним медом, відправляємо на 2 години в холодильник.
  • Викладаємо замариноване м’ясо на дно мультичаши, вистелене довільно нашаткованою цибулею. Навколо поміщаємо моркву соломкою.
  • Готуємо м’ясо 2 години в режимі «Випічка».
Дивіться також:  Жульєн в мультиварці – 7 рецептів приготування

До чого ж смачно вийшло м’ясо, запечене з гірчицею і медом!

Як приготувати свинину на вечерю

Інгредієнти:

  • свинина з вкрапленнями жиру — 500 г;
  • невеликі яблука — 3 шт.;
  • головка цибулі;
  • сіль, соєвий соус, перець — підбираємо за бажанням;
  • жменя часникових зубчиків;
  • білий цукор — 20 р.

Приготування:

  • Свинину поділяємо на порційні частини. Фрукти не очищаємо, але видаляємо серцевину і розрізаємо плоди на тонкі часточки.
  • На дно мультичаши викладаємо половину кількості яблучних пластинок.
  • На ароматну «подушку» поміщаємо м’ясо, накриваємо його нарізаного кільцями цибулі. Трохи солимо, перчимо страву, додаємо звичайний цукор, поливаємо їжу підібраним кількістю соєвого соусу. Завершуємо формування страви фруктовим шаром.
  • Тушкуємо продукти близько 40 хвилин в режимі «Гасіння» або «Випічка».
Прокрутка до верху