Свинина в мультиварці
Приступаючи до приготування м’яса, ми не думаємо про те, як смачно приготувати свинину, але і як перетворити роботу в приємний і ненав’язливий процес. Найкращий для цього помічник — кухонний електроприлад мультиварка!
Плов з свинини
Інгредієнти:
- рис — 180 г (склянку);
- бутильована вода — 540 мл;
- свинина (реберця або м’якоть) — ½ кг;
- цибулини і морква — по 2 шт.;
- олія (оливкова або соняшникова) — 100 мл;
- томат-паста — 20 г;
- кількість спецій, солі, прянощів підбираємо за бажанням.
Приготування:
- Для забезпечення необхідного смаку і текстури плову використовуємо рис «Басматі» чи інший сорт, призначений саме для цієї страви. Миті у великій кількості води зерна залишаємо на годину в рідині, додавши ложку солі.
- Підготовлене м’ясо нарізаємо порційними частинами і викладаємо на дно нагрітої з маслом мультичаши. Підсмажуємо свинину в режимі «Смаження», перевертаючи шматочки по мірі появи рожевої скоринки.
- Додаємо до м’яса нарізану кільцями цибулю, нашатковану моркву, спеції (запашний перець, сухі трави), приправляємо сіллю, продовжуємо приготування ще 10 хвилин.
- Ще раз моєму рис, викладаємо в плов, вливаємо очищену воду і трохи солимо.
- Пасту томатів змішуємо з водою, додаємо до решти продуктів. В центр страви поміщаємо чисту головку часнику. Тушкуємо продукти не менше двох годин в закритому вигляді, встановивши режим «Плов» або «Каша».
Подаємо плов з свинини на великому блюді. Споруджену з рису і овочів гірку «вінчаємо» золотистими шматочками м’яса і відвареною головкою часнику.
Бефстроганов з свинини зі сметаною
Інгредієнти:
- цибулини — 3 шт.;
- вирізка свиняча — 600 г;
- борошно — 60 г;
- сметана (34%) — 100 г;
- масло пісне вершкове — 50 г;
- спеції, приправи підбираємо за вподобанням.
Приготування:
- Чисту і обсушену свинину нарізаємо пластами, злегка відбиваємо, поділяємо поперек волокон на брусочки завтовшки 2 див.
- Нагріваємо в чаші обидва виду жиру, вкладаємо нарізану кільцями цибулю і обсмажуємо практично до готовності.
- Викладаємо шматочки м’яса на рум’яну овочеву «подушку», солимо, перчимо. Постійно перемішуючи їжу, обсмажуємо її 7 хв. в режимі «Смаження», потім додаємо борошно, розподіляючи складу по всіх компонентів страви.
- Коли м’ясо підрум’янилося, заливаємо його свіжою сметаною, знову перемішуємо продукти і готуємо до одержання густої консистенції страви, змінивши програму на «Гасіння».
Розкладаємо бефстроганов з свинини по тарілках, прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Шурпа з м’яса в мультиварці
Інгредієнти:
- коренеплоди картоплі — 3 шт.;
- свинина свіжа — 300 г;
- стиглі томати — 2 шт.;
- луковичка, морквина, плід перцю;
- очищена вода — 1 л;
- олія (соняшникова чи оливкова) — 30 г;
- зіра, спеції, приправи.
Приготування:
- М’ясо поділяємо на невеликі шматочки. Нагріваємо в чаші мульварки свіже масло, викладаємо свинину і обсмажуємо 20 хв. (режим «Випічка»).
- Далі приєднуємо нашатковану моркву, смужки перцю (без насіння), кільця цибулі, половинки помідорів, зіру, приправи і спеції.
- Через 20 хвилин додаємо в ємність очищений, розділений на великі частини картопля, вливаємо окріп. Включаємо на агрегаті програму «Гасіння», встановлюємо час 60 хв.
Шурпа з м’яса у мульварке готова! Розливаємо суп по тарілках, посипаємо їжу нарубаною зеленню.
Гармошка зі свинини з сиром
Інгредієнти:
- помідори — 2 шт.;
- свіжа (сильна) гірчиця — 20 р;
- шийна частина свинини — 800 г;
- зубки часнику — 3 шт.;
- сир улюбленого сорту — 150 г;
- соус соєвий — 20 г;
- сік лимона — 1 ст. л.
Приготування:
- Поділяємо свинину на пласти (до 2 см), але це справах, зберігаючи шматок цілим. Отримуємо шмат м’яса, нагадує гармошку.
- Вливаємо в піалу соєвий соус, додаємо гірчицю, сік лимона, подрібнений часник і перемішуємо складу.
- Змащуємо м’ясо отриманою сумішшю, не забуваючи обробити продукт на зрізах пластин.
- Розміщуємо свинячу шийку на два шари фольги, між скибочками вставляємо круглі часточки нарізаних помідорів і такі ж шматочки сиру.
- Щільно загортаємо фаршироване м’ясо в папір, запікаємо 2 години в режимі «Випічка».
Тепер ми знаємо, як приготувати свинину з сиром, додавши страви форму російської гармошки.
Картопляна запіканка з м’ясом
Інгредієнти:
- томати — 4 шт.;
- філе свинини — 1 кг;
- олія (оливкова і вершкове масло) — 50 г;
- морква — 4 шт.;
- сир — 150 г;
- паприка — 1 ч. л.;
- яйця — 4 шт.;
- коренеплоди картоплі — 1 кг.
Приготування:
- Очищаємо картоплю, заливаємо окропом, додаємо трохи солі, відварюємо до готовності. Подрібнюємо бульби товкачем або міксером, поміщаємо в пюре свіже масло і збиті до пишної піни яйця.
- Відварюємо філе свинини, охолоджуємо, розрізаємо на маленькі шматочки. Ці два кроки можна зробити і в мультиварці, але щоб не витрачати час, краще підготувати продукти на плиті.
- Пасеруємо в чаші на олії оливок нашатковану моркву і нарізані помідори. Викладаємо на тарілку.
- Розподіляємо по дну мультичаши шар з половини складу пюре, а потім нарубленное м’ясо. Далі розміщуємо запашні овочі і залишилася картопляну масу.
- Посипаємо майбутню запіканку стружкою тертого сиру, закриваємо кришкою, запікаємо страва 40 хв. в режимі «Випічка».
Отримуємо розкішну запіканку з м’ясом під апетитною золотистою скоринкою. При наявності часу, можна не готувати заздалегідь м’ясо з овочами, а вкласти їх у сирому вигляді відразу в мультічашу. Тоді час приготування слід збільшити хвилин на 25-30.
Свинина шматком з медом і гірчицею
Інгредієнти:
- морква — 2 шт.;
- м’ясо — 1,7 кг;
- бджолиний мед — 60 г;
- цибулина;
- гірчиця, імбир, соєвий соус — 2 ст. л.;
- пекучий перець, паприка — по ½ ч. л.;
- солимо за смаком.
Приготування:
- З’єднуємо в піалі паприку, соєвий соус, імбир, гірчицю, пекучий перець. Перемішуємо суміш, натираємо нею свинину, після чого змащуємо шматок бджолиним медом, відправляємо на 2 години в холодильник.
- Викладаємо замариноване м’ясо на дно мультичаши, вистелене довільно нашаткованою цибулею. Навколо поміщаємо моркву соломкою.
- Готуємо м’ясо 2 години в режимі «Випічка».
До чого ж смачно вийшло м’ясо, запечене з гірчицею і медом!
Як приготувати свинину на вечерю
Інгредієнти:
- свинина з вкрапленнями жиру — 500 г;
- невеликі яблука — 3 шт.;
- головка цибулі;
- сіль, соєвий соус, перець — підбираємо за бажанням;
- жменя часникових зубчиків;
- білий цукор — 20 р.
Приготування:
- Свинину поділяємо на порційні частини. Фрукти не очищаємо, але видаляємо серцевину і розрізаємо плоди на тонкі часточки.
- На дно мультичаши викладаємо половину кількості яблучних пластинок.
- На ароматну «подушку» поміщаємо м’ясо, накриваємо його нарізаного кільцями цибулі. Трохи солимо, перчимо страву, додаємо звичайний цукор, поливаємо їжу підібраним кількістю соєвого соусу. Завершуємо формування страви фруктовим шаром.
- Тушкуємо продукти близько 40 хвилин в режимі «Гасіння» або «Випічка».