Як смачно приготувати свинячий язик?

Живильні властивості субпродукту значно переважають м’ясні. З нашої добірки ви дізнаєтеся, як приготувати свинячий язик, щоб він вийшов смачним, м’яким і не зіпсував в кус страв.

Як смачно приготувати холодець з свинячого язика?

Традиційно цю страву готують у багатьох сім’ях на свята.

Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт. відварене;
  • зелень – 23 г;
  • мова – 1 шт. свинячий;
  • желатин – 20 г;
  • зелений горошок – 2 ст. ложки;
  • чорний перець – 3 горошини;
  • оливки – 2 ст. ложки;
  • чорний перець – 3 горошини;
  • цибуля – 1,5 шт.;
  • лаврове листя – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.

Приготування:

  • Залити водою мову. Підсолити. Закинути лаврушку. Помістити морквину шматками і цибулю. Посипати перцем. Проварити.
  • Зняти шкірку з субпродуктів. Нарізати смужками.
  • Розчинити желатин в бульйоні. Нарізати відварені овочі та яйця.
  • Помістити мову з овочами на блюдо. Додати горошок і оливки. Посипати зеленню.
  • Залити желатином. Прибрати в холод.

Запікаємо свинячий мову в духовці з горіхами

Запечені страви завжди користуються популярністю завдяки тому, що зберігають більшу кількість вітамінів.

Інгредієнти:

  • яловичий язик – 550 г;
  • перець;
  • горіх – 65 волоський;
  • сіль;
  • часник – 2 зубки;
  • масло;
  • сметана – 100 мл;
  • зелень;
  • цибуля – 1 шт.;
  • петрушка;
  • гриби – 170 г;
  • хмелі-сунелі – 0,3 ч. ложки;
  • вершки – 120 мл

Приготування:

  • Закип’ятити воду. Помістити мову. Додати моркву і цибулю. Закинути зелень. Проварити три години. Посипати сіллю. Закинути лаврушки і перець. Проварити ще годину.
  • Зняти шкірку з відварного язика. Нарізати. Помістити в промазану маслом форму.
  • Нашаткувати цибулю. Нарізати гриби. Налити олію у сковорідку. Засмажити нарізані продукти. Підсолити і посипати перцем. Перемішати. Розмістити наступним шаром у формі.
  • Помістити в комбайн горіхи і часникові зубки. Подрібнити. Засипати в ступку і розтирати до маслянистої маси. Залити вершками і сметаною. Перемішати. Якщо маса густовата – налити бульйон. Підсолити і насипати хмелі-сунелі з перцем. Розмішати.
  • Залити продукти. Накрити форму фольгою. Прибрати в гарячу духову піч. Запікати півгодини.
  • Зняти фольгу і залишити чверть години.

Збірна м’ясна солянка зі свинячим мовою

Російська кухня славиться великою різноманітністю страв. Приготуйте одну з них для своєї сім’ї.

Дивіться також:  Рулетики з кабачків – 8 дуже смачних рецептів приготування з різними начинками

Інгредієнти:

  • вода – 1950 мл;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • мова – 1 шт.;
  • зелень – 25 г;
  • курка – 2 грудки;
  • сметана – 8 ст. ложок;
  • каперси – 1 ч. ложка;
  • свинина – 250 г;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • яловичина – 250 г;
  • маслини – жменя;
  • прянощі – 1 ст. ложка сухих трав;
  • ковбаса – 320 г копчена;
  • запашний перець – 5 горошин;
  • огірковий розсіл – 240 мл;
  • лаврушка – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • рослинна олія;
  • огірок – 4 солоних;
  • гірчиця – 0,5 ч. ложки сухих зерен;
  • капуста – жменя квашена;
  • селера – 1 корінь;
  • томатна паста – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Відварити мову. Додати свинину, грудки і яловичину. Проварити годину.
  • Закинути зерна гірчиці, перцю. Додати лаврушку, селера. Проварюють півгодини.
  • Дістати всі види м’яса і порубати. Процідити бульйон.
  • Залити в бульйон розсіл. Закип’ятити.
  • Просмажити цибульні шматочки в олії на сковорідці. Додати порубані огірки. Закинути капусту і нарізану ковбасу. Засмажити. Влити пасту. Присипати сухою сумішшю трав і прожарити хвилину. Відправити в бульйон.
  • Повернути назад м’ясні шматки. Помістити каперси. Проварити п’ять хвилин.
  • Налити в піали. Помістити лимонні скибочки, зелень, маслини і залити сметаною.

Як смачно запекти у фользі?

Чудове страву, яка буде не тільки смачним гарячим, але і холодним.

Інгредієнти:

  • приправа для м’яса;
  • свинячий язик – 420 г;
  • кріп – 20 г нашатковану;
  • оливкова олія – 25 мл;
  • сіль;
  • часник – 4 зубки.

Приготування:

  • Натерти часникові зубки. Змішати з кропом. Посолити. Влити олію. Перемішати і відправити в ступку. Перетерти. Натерти мову. Промаринувати три години.
  • Загорнути у фольгу. Відправити на деко. Запікати при 180 градусах три години.

Щоб з мови було легше зняти шкірку відразу після приготування помістіть його в крижану воду. Потримайте хвилин п’ять. Після цього шкірка легко відійде від субпродукту.

Свинячий язик на святковий стіл в клярі

Якщо шукайте відповідний рецепт для святкового столу, то ця варіація допоможе привести гостей у захват і урізноманітнити свято новими смаковими відчуттями.

Інгредієнти:

  • свинячий язик – 1 шт.;
  • сіль;
  • молоко – 110 мл;
  • перець горошок;
  • вода – 2950 мл;
  • яйце – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • вершкове масло – 55 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 1 склянка.
Дивіться також:  Качка фарширована – 8 рецептів приготування в духовці

Приготування:

  • У воду помістити горошини перцю. Насипати сіль. Закинути цибулю і моркву. Закип’ятити. Додати мову. Проварити. Знадобиться чотири години.
  • Підігріти молоко і насипати борошно. Збити. Повинно вийти рідке тісто. Розтопити масло. Залити в масу. Підсолити і перемішати. Влити яйця. Підсолити. Збити.
  • Влити в сотейник багато олії. Прогріти. Мова нарізати. Підчепити виделкою шматочок і вмочити в кляр. Закинути в масло. Засмажити.

Незвичайний салат з ананасами

Ананаси завжди надають особливий, неповторний смак салатів.

Інгредієнти:

  • мова – 1 шт. варений;
  • сіль;
  • китайська капуста – 130 г;
  • ананаси – банку;
  • майонез;
  • кукурудза – 0,5 банки;
  • яйце – 2 шт. відварене.

Приготування:

  • Порубати яйця. Нарізати порційно мову і капусту.
  • Ананаси необхідні дрібними шматочками. Змішати всі продукти. Підсолити. Заправити майонезом. Перемішати.

Печеня з свинячого мови з овочами

Ніжне і в той же час ситне блюдо внесе різноманітність у ваш раціон.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 50 г;
  • чорний перець;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рослинне масло – 3 ст. ложки;
  • світле пиво – 220 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • мова – 2 шт. свинячий;
  • сметана – 220 мл;
  • гриби – 35 г сушені.

Приготування:

  • Нарізати смужками свинячий субпродукт. Гриби залити окропом. Відставити на півгодини. Воду злити в чашку. Гриби подрібнити.
  • Вершкове і рослинне масло покласти у сковорідку. Додати овочі дрібно порізані і гриби. Підсолити. Гасити чверть години. Якщо сковорідка стане сильно сухий, підлити воду від грибів.
  • Додати свинину. Залити пивом і рідиною від грибів. Закип’ятити. Готувати чверть години. Залити сметану. Закип’ятити. Потомити п’ять хвилин. Насипати перець і підсолити. Перемішати.

Як правильно варити свинячий мову?

Щоб субпродукт вийшов м’яким, необхідно вміти правильно його варити.

Інгредієнти:

  • мова свинячий – 2 шт.;
  • перець – 5 горошин;
  • лаврушка – 2 аркуша;цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • корінь петрушки;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • У воду помістити субпродукт. Проварити три години.
  • Помістити овочі цілком, попередньо очистивши. Підсолити. Закинути корінь і горошини перцю. Додати лаврушку. Проварити годину.

Пиріг зі свинячим мовою і грибами

Щоб скоротити час на приготування використовуйте готове тісто.

Дивіться також:  Рис з морепродуктами – 8 смачних рецептів приготування

Інгредієнти:

  • мова свинячий – 270 г відвареного;
  • сіль;
  • сир – 35 г;
  • цибуля – 1 шт. кільцями;
  • майонез – 1 ст. ложка;
  • печериці – 320 г нарізані;
  • цукор;
  • соєвий соус – 3 ст. ложки;
  • перець чорний;
  • листкове тісто – упаковка;
  • яйце – 1 шт.;
  • масло – 4 ст. ложки.

Приготування:

  • Влити масло в сковороду. Помістити цибулю і гриби. Засмажити. Залити соусом. Підсолодити і посипати сіллю. Додати перець і майонез. Перемішати. Мова порубати і змішати з засмажкою.
  • Натерти сир. Розкачати два пласта тіста. Перший викласти на деко. Розмістити шар засмажки. Вкрити субпродуктом. Присипати сиром. Накрити другим пластом. Защипнути краю.
  • Запікати при 180 градусах. Потрібно півгодини.

Запіканка з картоплею і мовою

Хороший варіант для обіднього меню.

Інгредієнти:

  • мова – 4 шт. свинячий відварений;
  • вершкове масло;
  • картопля – 6 шт. відварена;
  • перець чорний мелений;
  • гриби – 420 г порубані;
  • сіль;
  • вершки – 320 мл;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • цибуля – 1 шт. нашатковану.

Приготування:

  • Нарізати картоплю і субпродукт. Викласти у форму шарами.
  • У сковороді розтопити масло. Пасерувати цибулю. Помістити гриби. Засмажити. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати. Насипати борошно. Перемішати. Залити вершками. Тушкувати до загустіння.
  • Залити у форму. Відправити запікатися в духову піч. Тушкувати півгодини. Режим 180 градусів.

Тушкований свинячий мову в мультиварці

Прилад значно полегшить приготування. Вам необхідно лише помістити необхідні продукти, а інше за вас зробить мультиварка.

Інгредієнти:

  • свинячий язик – 3 шт.;
  • перець;
  • сіль;
  • лаврове листя – 2 шт.;
  • сіль;
  • запашний перець – 5 горошин;
  • цибуля – 1 шт.;
  • цукор;
  • вино червоне сухе – 250 мл;
  • вершкове масло – 25 г;
  • вода – 110 мл;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • морква – 1 шт.

Приготування:

  • Помістити в чашу субпродукт. Влити воду. Виставити режим «Гасіння». Таймер – дві години.
  • Помістити лаврушку. Посипати перцем. Підсолодити. Поставити таймер на півгодини.
  • Дістати мову і порубати.
  • Включити режим «смаження», помістити в чашу масло. Закинути нашатковану цибулю. Натерту моркву. Засмажити.
  • Залити воду. Поперчити і підсолити. Влити вино. Переключити на «Гасіння». Таймер – 40 хвилин.
  • Нарізати мову і змішати з соусом.
Прокрутка до верху