Живильні властивості субпродукту значно переважають м’ясні. З нашої добірки ви дізнаєтеся, як приготувати свинячий язик, щоб він вийшов смачним, м’яким і не зіпсував в кус страв.
Як смачно приготувати холодець з свинячого язика?
Традиційно цю страву готують у багатьох сім’ях на свята.
Інгредієнти:
- яйце – 2 шт. відварене;
- зелень – 23 г;
- мова – 1 шт. свинячий;
- желатин – 20 г;
- зелений горошок – 2 ст. ложки;
- чорний перець – 3 горошини;
- оливки – 2 ст. ложки;
- чорний перець – 3 горошини;
- цибуля – 1,5 шт.;
- лаврове листя – 2 шт.;
- морква – 2 шт.
Приготування:
- Залити водою мову. Підсолити. Закинути лаврушку. Помістити морквину шматками і цибулю. Посипати перцем. Проварити.
- Зняти шкірку з субпродуктів. Нарізати смужками.
- Розчинити желатин в бульйоні. Нарізати відварені овочі та яйця.
- Помістити мову з овочами на блюдо. Додати горошок і оливки. Посипати зеленню.
- Залити желатином. Прибрати в холод.
Запікаємо свинячий мову в духовці з горіхами
Запечені страви завжди користуються популярністю завдяки тому, що зберігають більшу кількість вітамінів.
Інгредієнти:
- яловичий язик – 550 г;
- перець;
- горіх – 65 волоський;
- сіль;
- часник – 2 зубки;
- масло;
- сметана – 100 мл;
- зелень;
- цибуля – 1 шт.;
- петрушка;
- гриби – 170 г;
- хмелі-сунелі – 0,3 ч. ложки;
- вершки – 120 мл
Приготування:
- Закип’ятити воду. Помістити мову. Додати моркву і цибулю. Закинути зелень. Проварити три години. Посипати сіллю. Закинути лаврушки і перець. Проварити ще годину.
- Зняти шкірку з відварного язика. Нарізати. Помістити в промазану маслом форму.
- Нашаткувати цибулю. Нарізати гриби. Налити олію у сковорідку. Засмажити нарізані продукти. Підсолити і посипати перцем. Перемішати. Розмістити наступним шаром у формі.
- Помістити в комбайн горіхи і часникові зубки. Подрібнити. Засипати в ступку і розтирати до маслянистої маси. Залити вершками і сметаною. Перемішати. Якщо маса густовата – налити бульйон. Підсолити і насипати хмелі-сунелі з перцем. Розмішати.
- Залити продукти. Накрити форму фольгою. Прибрати в гарячу духову піч. Запікати півгодини.
- Зняти фольгу і залишити чверть години.
Збірна м’ясна солянка зі свинячим мовою
Російська кухня славиться великою різноманітністю страв. Приготуйте одну з них для своєї сім’ї.
Інгредієнти:
- вода – 1950 мл;
- цукор – 1 ч. ложка;
- мова – 1 шт.;
- зелень – 25 г;
- курка – 2 грудки;
- сметана – 8 ст. ложок;
- каперси – 1 ч. ложка;
- свинина – 250 г;
- лимон – 0,5 шт.;
- яловичина – 250 г;
- маслини – жменя;
- прянощі – 1 ст. ложка сухих трав;
- ковбаса – 320 г копчена;
- запашний перець – 5 горошин;
- огірковий розсіл – 240 мл;
- лаврушка – 1 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- рослинна олія;
- огірок – 4 солоних;
- гірчиця – 0,5 ч. ложки сухих зерен;
- капуста – жменя квашена;
- селера – 1 корінь;
- томатна паста – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Відварити мову. Додати свинину, грудки і яловичину. Проварити годину.
- Закинути зерна гірчиці, перцю. Додати лаврушку, селера. Проварюють півгодини.
- Дістати всі види м’яса і порубати. Процідити бульйон.
- Залити в бульйон розсіл. Закип’ятити.
- Просмажити цибульні шматочки в олії на сковорідці. Додати порубані огірки. Закинути капусту і нарізану ковбасу. Засмажити. Влити пасту. Присипати сухою сумішшю трав і прожарити хвилину. Відправити в бульйон.
- Повернути назад м’ясні шматки. Помістити каперси. Проварити п’ять хвилин.
- Налити в піали. Помістити лимонні скибочки, зелень, маслини і залити сметаною.
Як смачно запекти у фользі?
Чудове страву, яка буде не тільки смачним гарячим, але і холодним.
Інгредієнти:
- приправа для м’яса;
- свинячий язик – 420 г;
- кріп – 20 г нашатковану;
- оливкова олія – 25 мл;
- сіль;
- часник – 4 зубки.
Приготування:
- Натерти часникові зубки. Змішати з кропом. Посолити. Влити олію. Перемішати і відправити в ступку. Перетерти. Натерти мову. Промаринувати три години.
- Загорнути у фольгу. Відправити на деко. Запікати при 180 градусах три години.
Щоб з мови було легше зняти шкірку відразу після приготування помістіть його в крижану воду. Потримайте хвилин п’ять. Після цього шкірка легко відійде від субпродукту.
Свинячий язик на святковий стіл в клярі
Якщо шукайте відповідний рецепт для святкового столу, то ця варіація допоможе привести гостей у захват і урізноманітнити свято новими смаковими відчуттями.
Інгредієнти:
- свинячий язик – 1 шт.;
- сіль;
- молоко – 110 мл;
- перець горошок;
- вода – 2950 мл;
- яйце – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- вершкове масло – 55 г;
- цибуля – 1 шт.;
- борошно – 1 склянка.
Приготування:
- У воду помістити горошини перцю. Насипати сіль. Закинути цибулю і моркву. Закип’ятити. Додати мову. Проварити. Знадобиться чотири години.
- Підігріти молоко і насипати борошно. Збити. Повинно вийти рідке тісто. Розтопити масло. Залити в масу. Підсолити і перемішати. Влити яйця. Підсолити. Збити.
- Влити в сотейник багато олії. Прогріти. Мова нарізати. Підчепити виделкою шматочок і вмочити в кляр. Закинути в масло. Засмажити.
Незвичайний салат з ананасами
Ананаси завжди надають особливий, неповторний смак салатів.
Інгредієнти:
- мова – 1 шт. варений;
- сіль;
- китайська капуста – 130 г;
- ананаси – банку;
- майонез;
- кукурудза – 0,5 банки;
- яйце – 2 шт. відварене.
Приготування:
- Порубати яйця. Нарізати порційно мову і капусту.
- Ананаси необхідні дрібними шматочками. Змішати всі продукти. Підсолити. Заправити майонезом. Перемішати.
Печеня з свинячого мови з овочами
Ніжне і в той же час ситне блюдо внесе різноманітність у ваш раціон.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 50 г;
- чорний перець;
- цибуля – 1 шт.;
- рослинне масло – 3 ст. ложки;
- світле пиво – 220 мл;
- морква – 1 шт.;
- мова – 2 шт. свинячий;
- сметана – 220 мл;
- гриби – 35 г сушені.
Приготування:
- Нарізати смужками свинячий субпродукт. Гриби залити окропом. Відставити на півгодини. Воду злити в чашку. Гриби подрібнити.
- Вершкове і рослинне масло покласти у сковорідку. Додати овочі дрібно порізані і гриби. Підсолити. Гасити чверть години. Якщо сковорідка стане сильно сухий, підлити воду від грибів.
- Додати свинину. Залити пивом і рідиною від грибів. Закип’ятити. Готувати чверть години. Залити сметану. Закип’ятити. Потомити п’ять хвилин. Насипати перець і підсолити. Перемішати.
Як правильно варити свинячий мову?
Щоб субпродукт вийшов м’яким, необхідно вміти правильно його варити.
Інгредієнти:
- мова свинячий – 2 шт.;
- перець – 5 горошин;
- лаврушка – 2 аркуша;цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- корінь петрушки;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- У воду помістити субпродукт. Проварити три години.
- Помістити овочі цілком, попередньо очистивши. Підсолити. Закинути корінь і горошини перцю. Додати лаврушку. Проварити годину.
Пиріг зі свинячим мовою і грибами
Щоб скоротити час на приготування використовуйте готове тісто.
Інгредієнти:
- мова свинячий – 270 г відвареного;
- сіль;
- сир – 35 г;
- цибуля – 1 шт. кільцями;
- майонез – 1 ст. ложка;
- печериці – 320 г нарізані;
- цукор;
- соєвий соус – 3 ст. ложки;
- перець чорний;
- листкове тісто – упаковка;
- яйце – 1 шт.;
- масло – 4 ст. ложки.
Приготування:
- Влити масло в сковороду. Помістити цибулю і гриби. Засмажити. Залити соусом. Підсолодити і посипати сіллю. Додати перець і майонез. Перемішати. Мова порубати і змішати з засмажкою.
- Натерти сир. Розкачати два пласта тіста. Перший викласти на деко. Розмістити шар засмажки. Вкрити субпродуктом. Присипати сиром. Накрити другим пластом. Защипнути краю.
- Запікати при 180 градусах. Потрібно півгодини.
Запіканка з картоплею і мовою
Хороший варіант для обіднього меню.
Інгредієнти:
- мова – 4 шт. свинячий відварений;
- вершкове масло;
- картопля – 6 шт. відварена;
- перець чорний мелений;
- гриби – 420 г порубані;
- сіль;
- вершки – 320 мл;
- борошно – 1 ст. ложка;
- цибуля – 1 шт. нашатковану.
Приготування:
- Нарізати картоплю і субпродукт. Викласти у форму шарами.
- У сковороді розтопити масло. Пасерувати цибулю. Помістити гриби. Засмажити. Підсолити. Посипати перцем. Перемішати. Насипати борошно. Перемішати. Залити вершками. Тушкувати до загустіння.
- Залити у форму. Відправити запікатися в духову піч. Тушкувати півгодини. Режим 180 градусів.
Тушкований свинячий мову в мультиварці
Прилад значно полегшить приготування. Вам необхідно лише помістити необхідні продукти, а інше за вас зробить мультиварка.
Інгредієнти:
- свинячий язик – 3 шт.;
- перець;
- сіль;
- лаврове листя – 2 шт.;
- сіль;
- запашний перець – 5 горошин;
- цибуля – 1 шт.;
- цукор;
- вино червоне сухе – 250 мл;
- вершкове масло – 25 г;
- вода – 110 мл;
- борошно – 1 ст. ложка;
- морква – 1 шт.
Приготування:
- Помістити в чашу субпродукт. Влити воду. Виставити режим «Гасіння». Таймер – дві години.
- Помістити лаврушку. Посипати перцем. Підсолодити. Поставити таймер на півгодини.
- Дістати мову і порубати.
- Включити режим «смаження», помістити в чашу масло. Закинути нашатковану цибулю. Натерту моркву. Засмажити.
- Залити воду. Поперчити і підсолити. Влити вино. Переключити на «Гасіння». Таймер – 40 хвилин.
- Нарізати мову і змішати з соусом.