Рулет зі свинячої грудинки
Рулет зі свинячої грудинки виходить дуже ситним. Його часто подають до картопляного гарніру, нарізавши продукт товстенькими скибочками.
- свиняча грудинка — 1 кг;
- оливкова або звичайна соняшникова олія — 4 ст. л.;
- часник — 2 великих зубчики;
- прованські трави — 1 ч. л.;
- цибуля — 2 середніх головки;
- печериці — 400 г;
- морква — 1 одиниця;
- паніровка — 2 ст. л.;
- за бажанням, в якості начинки можна використовувати чорнослив з волоськими горіхами.
Готуємо так:
- Грудинку змити проточною водою. Шматок потрібно надрізати так, щоб вийшов довгастий пласт, який буде зручно використовувати для рулету. Після цього вирізку слід гарненько відбити.
- Окремо з’єднати масло з пропущеним через прес часником, сіллю і спеціями. Отриманим маринадом гарненько натерти м’ясо, покласти в щільно закривається контейнер і поставити в холодильну камеру маринуватися на 4 години.
- Тим часом підготувати начинку. Для цього почистити цибулю з морквою, вимити гриби. Цибулю дрібно порізати, моркву крупно натерти, гриби подрібнити невеликими кубиками. Цибулю з морквою обсмажити разом, а гриби — окремо, до повного випаровування рідини. Після, все перемішати, трохи посолити і з’єднати з паніровкою.
- Промариновавшуюся свинячу вирізку вийняти з холодильника, розкласти по поверхні пласта начинку і загорнути рулетом. Закріпити його міцною ниткою або спеціальними силіконовими стяжками.
Свинячий рулетик з начинкою запекти в духовій печі при 170º с протягом години.
На замітку! Щоб при отбивании бризки соку не покрили всі навколо робочої поверхні, помістіть м’ясо в пакет або харчову плівку.