Як смачно приготувати свинячу грудинку в домашніх умовах? 6 рецептів

Рулет зі свинячої грудинки

Рулет зі свинячої грудинки виходить дуже ситним. Його часто подають до картопляного гарніру, нарізавши продукт товстенькими скибочками.

  • свиняча грудинка — 1 кг;
  • оливкова або звичайна соняшникова олія — 4 ст. л.;
  • часник — 2 великих зубчики;
  • прованські трави — 1 ч. л.;
  • цибуля — 2 середніх головки;
  • печериці — 400 г;
  • морква — 1 одиниця;
  • паніровка — 2 ст. л.;
  • за бажанням, в якості начинки можна використовувати чорнослив з волоськими горіхами.

Готуємо так:

  • Грудинку змити проточною водою. Шматок потрібно надрізати так, щоб вийшов довгастий пласт, який буде зручно використовувати для рулету. Після цього вирізку слід гарненько відбити.
  • Окремо з’єднати масло з пропущеним через прес часником, сіллю і спеціями. Отриманим маринадом гарненько натерти м’ясо, покласти в щільно закривається контейнер і поставити в холодильну камеру маринуватися на 4 години.
  • Тим часом підготувати начинку. Для цього почистити цибулю з морквою, вимити гриби. Цибулю дрібно порізати, моркву крупно натерти, гриби подрібнити невеликими кубиками. Цибулю з морквою обсмажити разом, а гриби — окремо, до повного випаровування рідини. Після, все перемішати, трохи посолити і з’єднати з паніровкою.
  • Промариновавшуюся свинячу вирізку вийняти з холодильника, розкласти по поверхні пласта начинку і загорнути рулетом. Закріпити його міцною ниткою або спеціальними силіконовими стяжками.

Свинячий рулетик з начинкою запекти в духовій печі при 170º с протягом години.

На замітку! Щоб при отбивании бризки соку не покрили всі навколо робочої поверхні, помістіть м’ясо в пакет або харчову плівку.

Дивіться також:  Паста з морепродуктами в вершковому соусі – 7 рецептів приготування