Як смачно загасити картоплю по-домашньому

Свіжої тушкованою картоплею радуйте себе як у святковий день, так і в звичайний. Вона подається в ресторані і готується за допомогою казанка біля багаття в поході. У кожної господині є секрети швидкого приготування тушкованої картоплі. Вона готується з різноманітними продуктами і в різному посуді. Для приготування підійде сковорідка, сотейник, каструля, чугунка, горщик і навіть містка скляна банка.

До тушкованої картоплі додають м’ясо, гриби, курку та овочі. У радянський час популярною була картопелька з тушонкою. Тушковану картоплю можна подавати як самостійне блюдо, без будь-яких добавок.

Як загасити картоплю по-домашньому

У світі існує безліч різних варіацій приготування тушкованої картоплі. Основними інгредієнтами є картопля, морква і цибуля. Приготуванням цих компонентів займайтеся одночасно або окремо, а потім змішуйте.

При гасінні в картоплю необов’язково додавати воду, якщо присутні інші овочі, що дають велику кількість рідини. Картопля для гасіння нарізати крупно або на дрібні часточки.

Якщо картопля довго розварюється її можна нарізати великими шматками і додати трохи води. Для кращого смаку перед приготуванням картопля обсмажується на сковороді з маслом, до рум’яного кольору, а після цього гаситься з іншими продуктами до готовності.

Рецепт тушкованої картоплі з фото

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для тушкованої картоплі:

  • 1. 400 г м’яса.
  • 2. 1 кг картоплі.
  • 3. 2 головки ріпчастої цибулі.
  • 4. 1 морквина.
  • 5. 2 ст. л. томатної пасти.
  • 6. 2 ст. л. олії соняшника.
  • 7. 1 стакан води або м’ясного бульйону.
  • 8. Сіль.
  • 9. Приправи.
  • 10. Зелень.

 

Покроковий рецепт приготування тушкованої картоплі

Для приготування картоплі по цьому рецепту підійде будь-яке м’ясо. Не варто забувати, що для приготування баранини або яловичини знадобиться більше часу, ніж для свинини. М’ясо розморожується, ретельно промивається, і видаляються зайві частини. Якщо м’ясо залишиться з плівкою і жилками, тоді воно вийде жорстким. М’ясо нарізати на невеликі однакові кубики.

Дивіться також:  Кляр для цвітної капусти – 5 рецептів кляру

Цибулька очищається і нарізати на дрібні шматочки. Блюдо освіжається за допомогою зеленого лука. Морквина очищається і крупно натирається за допомогою терки. Також моркву можна нарізати на середні шматочки. Картопля очищається і відправляється в прохолодну воду.

Сковорідка змащується олією і розігрівається. У неї викладається нарізане м’ясо і обсмажується до скоринки. Потім додається цибулька. У процесі смаження він стає напівпрозорим. Далі додається морква і обсмажується до напівготовності.

Томатна паста розводиться у воді або м’ясному бульйоні. М’ясо і овочі заливаються отриманим соусом, солятся, приправляється і тушкують на невеликому вогні, поки м’ясо не буде в напівготовому стані. При використанні свинини процес приготування займає 15 хвилин. Якщо ви вибрали яловичину або баранину, тоді м’ясо з овочами заливається великою кількістю бульйону, і готуються продукти близько 1 години.

Картопля нарізати на великі шматки і змішується з м’ясом і овочами. При необхідності можна ще раз посолити. Інгредієнти заливаються бульйоном, накриваються кришкою і тушкують на невеликому вогні 20 хвилин.

Перед подаванням страву прикрашається за допомогою свіжої зелені. До тушкованої картоплі відмінно підійдуть солоні овочі або свіжий овочевий салат. Таке блюдо прикрасити будь-який святковий стіл. І його не залишать без уваги ваші гості. Експериментуйте, і у вас вийде кулінарний шедевр!

Прокрутка до верху