Підказки, як замаринувати курку для шашлику, стануть в нагоді всім, хто любить готувати ніжне ароматне м’ясо на відкритому повітрі. Сьогодні відомо відразу кілька вдалих рецептів маринаду для курятини, здатних поліпшити якість і підвищити поживну цінність страв. Кращі з них зібрані в нашій добірці.
Класичний маринад для шашлику з курки
В класичний рецепт входить мінімум продуктів. Інгредієнти: 2 курячі тушки, 6-7 репчатых цибулин, суміш чорного і червоного меленого перцю, сіль за смаком.
Під кришкою на холоді маса буде маринуватися 3-5 годин.
З додаванням оцту
Цей варіант можна назвати другим класичним рецептом. Найчастіше шашлик з курки замочується з додаванням оцту. Інгредієнти на 1,5 кг птиці: 8 великих ложок очищеної води, кухонна сіль, 2-3 цибулинки, велика ложка цукру, 4 великі ложки столового оцту.
Бажано, щоб в отриманій суміші птах пробула всю ніч.
З цибулею
Ріпчасту цибулю використовується для того, щоб пом’якшити курячі волокна, зробити птицю ніжніше, м’якше, і звичайно наситити її неповторним ароматом. Брати овоч потрібно у великій кількості. Інгредієнти на 1 кг курятини: 600 г білого лука, спеціальні приправи для шашлику, сіль.
Щоб цибуля не горів в процесі приготування шашлику, він смахивается з м’ясних шматочків пензликом безпосередньо перед смаженням.
Томатний маринад для курки
Такий маринад додасть страві особливу східну нотку. Інгредієнти на 6 курячих гомілок: велика ложка гірчиці, 130 мл томатного соку, 2 великі ложки сухих пряних трав, сіль і суміш перців.
Якщо є можливість, залишіть курятину в маринаді на 8-9 годин.
З майонезом
Чим жирніше майонез, тим смачніше вийде маринад. Інгредієнти на 6 курячих стегенець: 8 великих ложок соєвого соусу, 220 г майонезу, велика ложка яблучного оцту, 2 мал. ложки будь приправи, сіль.
Цей рецепт маринаду можна вдосконалити, додавши в нього розім’яті томати без шкірки.
З лимоном і часником
Пікантний маринад напевно особливо сподобається чоловікам. Інгредієнти на 700 г курятини: 4-5 часникових зубчиків, 3 великі ложки лимонного соку, червона цибулина, сіль, по дрібці солодкої паприки, кориці і куміна.
Шматки червоного замаринованого лука смачно смажити разом з курятиною.
Оригінальний маринад на вині
Для шашличних маринадів зазвичай береться саме червоне вино. Краще всього вибирати сухий напій. Інгредієнти на 2 кг курятини: 350-370 мл вина, 2 лимона, 4 ріпчасті цибулини, зелень розмарину, сіль, мелений чорний перчик.
Замість червоного допускається вибирати і рожеве вино.
Рецепт з соєвим соусом
Будь-які добавки в соусі виявляться зайвими. Тому краще скористатися класичним варіантом. Інгредієнти на 2 кг курятини: 680 мл води, 2 великі ложки соєвого соусу, 80 мл лимонного соку, 3 мал. ложки солі, 35 г чорного меленого перчика, 4-5 часникових зубчиків.
Особливо смачним страва вийде, якщо курку не просто заливати сумішшю зверху, але і ввести невелику її кількість в кожен шматок за допомогою шприца.
На мінеральній воді
Мінералка береться газована. Підійде і солоний напій. Продукти на 2 кг курятини: 970 мл мінеральної води, 3 білих цибулинки, велика ложка рафінованої олії, сіль, чорний мелений перчик.
Мінімальний час маринування – 3 години.
На кефірі
Жирний кефір роблять курятину найніжнішої. Продукти на 1,5 кг птиці: півлітра кефіру, пара часникових зубков, 2-3 цибулинки, сіль, спеціальна суміш приправ для шашлику.
В маринаді на кефірі курятина повинна простояти не менше 3-4 годин. В ідеалі – цілу ніч.
Швидкий маринад для шашлику з курки
Якщо потрібно підготувати курятину до обжарке дуже швидко, то варто скористатися цим «прискореним» рецептом. Інгредієнти на 3 стегенця: 3 великі цибулини, сіль, 2 великі ложки винного оцту.
Досить маринувати масу не більше 1,5 години.
Для курячих крилець на пиві
Готовий шашлик стане прекрасною закускою до «пінному». Продукти на 1 кг крил: 1 ст. якісного світлого пива, велика ложка подрібненого коріандру, червоний гострий перець на кінчику ножа, велика ложка адигейської солі.
Птаха за таким рецептом можна готувати навіть в духовій шафі, викладаючи на промаслений лист.
Медово-лимонний маринад
Ще один вдалий маринад для курячого шашлику також готується на основі свіжовичавленого лимонного соку. Інгредієнти на 2 кг курятини: велика ложка соєвого соусу, стільки ж гірчиці і натурального бджолиного меду (рідкого), 2 часникові часточки, 2 великі ложки олії, універсальна приправа для м’яса, сіль.
Смачно готувати таку курятину як на шампурах, так на грилі або в духовій шафі. У будь-якому випадку вийде дуже вдале ніжне страва.