Важко знайти людей, які не люблять шашлик. Однозначну відповідь, як смачно замаринувати шашлик зі свинини, ніхто дати не зможе, адже у кожного свої смакові уподобання. Тут представлені варіанти приготування шашлику з використанням різних продуктів для маринаду, завдяки яким ласощі вийде смачним і ароматним. Ви точно зможете підібрати найоптимальнішу для вас редакцію.
Класичний маринад для шашлику з свинини
Цей варіант є самим простим і перевіреним. З ним впорається навіть той, хто ніколи не готував шашлик зі свинини.
Інгредієнти:
- чорний мелений перець – 2 ч. ложечки;
- цибуля – 550 г ріпчастої;
- сіль;
- свинина 2 кг шиї;
- прянощі;
- сік лимонний – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Взяти скляний посуд. Вона повинна бути висока.
- М’ясо нарізати.
- Почистити цибулинки. Розрізати на великі шматки. Щоб не сльозилися очі, змочити водою.
- Включити м’ясорубку. Закинути цибулю.
- Отриманою масою залити м’ясо.
- Влити сік від лимона.
- Посипати перцем, прянощами. Підсолити.
- Перемішати.
- Відставити на п’ять годин.
З додаванням оцту
Оцет самий звичний помічник у маринуванні м’яса. Цибулю з оцтом допомагає зробити продукт м’яким і ароматним. Головне не переборщити з додаванням компонента, інакше свинина стане сухою.
Інгредієнти:
- приправа для шашлику – 3 ст. ложки;
- свинина – 2500 г шиї;
- сіль;
- цибуля – 350 г ріпчастої;
- оцет 6 % — 200 мл
Приготування:
- Промите м’ясо нарізати порційними шматочками. Сильно дрібними шматками нарізати не варто свинину, інакше під час приготування вона втратить свій сік і стане сухою.
- Цибулю, який заздалегідь позбавили від лушпиння – півкільцями.
- У підготовлену миску помістити м’ясо.
- Влити оцет, закинути цибулю.
- Перемішати.
- Всипати спеції.
- Перемішати.
- Прибрати в холодильник.
- Через п’ять годин дістати. Підсолити. Перемішати.
Як смачно замаринувати з цибулею?
Якщо хочете отримати м’яке м’ясо, яке буде танути в роті, то скористайтеся цим рецептом маринаду.
Інгредієнти:
- перець;
- м’ясо – 1500 г свинячого ошийка;
- спеції;
- цибуля – 1500 г ріпчастої;
- сіль.
Приготування:
- Видалити лушпиння з цибулинок.
- Включити комбайн. Перемолоти половину.
- Решту нашаткувати півкільцями.
- Шию порубати. Підсолити. Посипати спеціями і перцем.
- Перемішати.
- Залити цибулею. Перемішати.
- Викладати у високу ємність шар м’яса, шар цибулі кільцями.
- Накрити кришкою.
- Через годину перемістити в холодильник.
- Через пару годин можна приступати до приготування.
Томатний маринад для свинини
Маринад відіграє велику роль в отриманні смачного і ситного шашлику, але не варто забувати про свинину. М’ясо для шашлику повинно бути свіжим, без сторонніх запахів, не піддаватися попередньої заморожуванню.
Інгредієнти:
- цибуля – 6 цибулин;
- чорний перець – пол ч. ложечки меленого;
- м’ясо – 3000 р шийної частини свинини;
- огірок – 6 шт. маринованого;
- перець чорний – 7 горошин;
- сіль;
- сік томатний – 1 літр.
Приготування:
- Промити шийну частину. Нарізати на шматки.
- Цибулини почистити. Нашаткувати. Для маринаду знадобляться півкільця.
- Огірок нарізати маленькими шматочками.
- Помістити В ємність м’ясної компонент.
- Поперчити.
- Закинути горошини перцю. Підсолити.
- Додати огірочки і цибулька. Перемішати.
- Сховати в холодильник годин на дев’ять.
З майонезом
У багатьох склалася думка, що майонез не підходить для цієї страви. Але приготувати маринад з використанням цього інгредієнта, ви зрозумієте, що це помилка. Завдяки поєднанню приправ і гірчиці ви досягнете пікантного смаку свинини. А лимон з майонезом допоможуть зробити м’ясо особливо ніжним.
Інгредієнти:
- лавр – 3 аркуша;
- свинина – 2200 м шиї;
- сіль;
- гірчиця – 3 ст. ложки;
- хмелі-сунелі;
- майонез – 5 ст. ложок;
- перець мелений;
- сік лимона – 50 мл;
- цибуля – 5 цибулин.
Приготування:
- Підготувати ємність. Вона повинна бути місткою.
- Шию промити. Порізати. Шматки повинні бути середнього розміру.
- Помістити в ємність.
- Присипати перцем чорним і хмелі-сунелі.
- Полити майонезом і гірчицею.
- Цибулини очистити. Нашаткувати. Знадобляться кільця.
- Викласти на м’ясо. Закинути лаврушку.
- Вилити сік лимона.
- Відставити на годину.
- Перемішати. Прибрати в холодильник на сім годин.
Апельсиново-лимонний
Не звичний, екзотичний варіант приготування порадує не перевершеним особливим ароматом і присмаком знайомого страви.
Інгредієнти:
- чорний перець – 5 горошин;
- свинина – 3 кг;
- сіль;
- апельсини – 3 шт.;
- лимони – 3 шт.;
- соус соєвий – 4,5 ст. ложки;
- часник – 10 зубків.
Приготування:
- Промите м’ясо порізати порційними шматками.
- Скориставшись соковижималкою, отримати сік з лимонів і апельсинів.
- Очищений часник розчавити. Для цього скористатися ножем, часничниця не підійде.
- У каструлю покласти м’ясо.
- Влити сік.
- Закинути часник.
- Полити соєвим соусом.
- Покласти горошини перцю.
- Перемішати.
- Залишити на дев’ять годин.
- Підсолити. Перемішати і можна приступати до приготування.
Оригінальний маринад з ківі
Якщо ви любите експериментувати і пригощати гостей новими смачними стравами, то скористайтеся цим варіантом приготування. Всього за дві години цей маринад перетворить свинину в ніжне, соковите м’ясо. Але не можна перетримувати, інакше свинина перетворитися на кашу.
Інгредієнти:
- чебрець – 4 гілочки;
- свинина – 1500 р шиї;
- сіль;
- ківі – 2 шт.;
- перець – 10 горошин;
- лимон – 1,5 шт.
Приготування:
- Промите м’ясо нарізати.
- Підсолити. Додати перець.
- З половини лимона вичавити сік. Решту нарізати.
- Перекласти до м’яса.
- Помістити чебрець.
- Взяти дрібну тертку. Зняти шкірку з ківі. Натерти.
- Надіслати до свинини.
- Перемішати.
- Відставити на пару годин. Більше тримати не можна.
Рецепт з соєвим соусом
Простий у приготуванні, смачний маринад. Соєвий соус додасть особливий присмак і зробить шашлик більш насиченим.
Інгредієнти:
- часник – 6 зубчиків;
- цукор – 100 г;
- свинина – 2000 м;
- соус соєвий – 250 мл;
- перець червоний – щіпка;
- цибуля – 2 цибулини;
- перець чорний мелений – 1 ч. ложечка.
Приготування:
- Часник очистити. Подрібнити.
- З цибулинок зняти лушпиння. Нашаткувати.
- Свинину промити. Нарізати. Потрібні шматки середнього розміру.
- У ємність помістити цибулю, часник.
- Засипати перець.
- Влити соєвий соус.
- Насипати цукор можна замінити медом.
- Перемішати.
- Покласти м’ясо. Перемішати.
- Накрити кришкою.
- Відставити на п’ять годин.
На мінеральній воді
Вирушаючи на природу, хочеться насолодитися чудовим смаком соковитого шашлику. Дуже смачно виходить, якщо замаринувати свинину в мінералці. Порадуйте себе і ваших близьких новим варіантом приготування улюбленої страви.
Інгредієнти:
- сіль;
- свинина – 3000 р шиї;
- спеції;
- мінеральна вода – 1 літр;
- цибуля – 1000 г ріпчастої;
- олія соняшникова – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Промити шийну частину. Зрізати плівки. Просушити паперовим рушником.
- Нарізати. Для приготування потрібні шматки середнього розміру. Дрібні вийдуть сухими, а великі не просмажаться.
- Зняти лушпиння з цибулинок. Нашаткувати.
- У посуд покласти свинину.
- Закинути цибулю.
- Підсолити.
- Приправити спеціями.
- Перемішати.
- Влити газовану воду. Всі інгредієнти повинні бути повністю покриті.
- Прибрати в холодильник на пів доби.
Як замаринувати на кефірі?
Відпочинок на природі та шашлик – це одне ціле. Крім м’яса, велику роль в успішному приготуванні грає маринад. Завдяки йому страва набуває винятковий смак і неповторний аромат. Хороший варіант для підростаючого покоління – це приготувати з використанням кефіру. М’ясо виходить ніжним і соковитим.
Інгредієнти:
- сіль;
- свиняча шия – 1500 г;
- перець;
- кефір – 600 мл;
- цибуля – 7 цибулин;
- пудра цукрова – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Промити шию. Порізати шматочками.
- Підготувати посуд із скла, яка повинна бути місткою.
- Помістити м’ясо.
- З цибулин видалити лушпиння.
- Взяти половину від норми цибулі.
- Включити м’ясорубку. Подрібнити.
- Змішати з шиєю.
- Залити кефіром. Перемішати.
- Всипати цукрову пудру. Перемішати.
- Залишок лука нашаткувати.
- Вкрити шашлик.
- Взяти кришку. Закрити.
- Прибрати в холодильник.
- Через пів доби можна приступати до приготування.
Швидкий маринад для шашлику з свинини
Якщо немає часу для довгого маринування, то цей шашлик для вас знахідка. Поки ви готуєте вугілля, свинина встигне промаринуватися. Головною умовою успіху є свіже, не піддане заморожуванню м’ясо.
Інгредієнти:
- сіль;
- свинина – 2000 р шиї;
- шафран;
- цибуля – 1000 г ріпчастої;
- перець чорний – 1 ч. ложечка меленого;
- лавр – 5 аркушів.
Приготування:
- Промити продукт. Зрізати плівки. Нарізати.
- Цибулю почистити.
- Включити м’ясорубку. Цибулю пропустити.
- Перемішати зі свининою.
- Поперчити.
- Додати лаврушку, шафран. Підсолити. Перемішати.
З гранатового соку
Гранат допомагає зробити волокна м’яса м’якше. Готовий шашлик вийде з благородним кисло-солодким присмаком. В цьому маринаді м’ясо має настоятися не менше підлозі діб, а в ідеалі двоє. Секрет вдалого шашлику – м’ясо не повинно плавати в маринаді, а має бути ретельно перемешено з складом і іншими інгредієнтами.
Інгредієнти:
- трави пряні;
- сік гранатовий – 600 мл;
- сіль;
- свинина – 3000 р шиї;
- цибуля – 9 цибулинок.
Приготування:
- З цибулинок зрізати лушпиння.
- Половину подрібнити. Для цього скористайтесь блендером.
- Інше нашаткувати.
- Промити м’ясо. Нарізати.
- Змішати з цибульним пюре.
- Посипати пряними травами. Підсолити.
- Перемішати.
- Додати шматочки цибулі. Перемішати.
- Промаринувати пів доби.