Як смачно замаринувати шашлик зі свинини? 12 рецептів

Важко знайти людей, які не люблять шашлик. Однозначну відповідь, як смачно замаринувати шашлик зі свинини, ніхто дати не зможе, адже у кожного свої смакові уподобання. Тут представлені варіанти приготування шашлику з використанням різних продуктів для маринаду, завдяки яким ласощі вийде смачним і ароматним. Ви точно зможете підібрати найоптимальнішу для вас редакцію.

Класичний маринад для шашлику з свинини

Цей варіант є самим простим і перевіреним. З ним впорається навіть той, хто ніколи не готував шашлик зі свинини.

Інгредієнти:

  • чорний мелений перець – 2 ч. ложечки;
  • цибуля – 550 г ріпчастої;
  • сіль;
  • свинина 2 кг шиї;
  • прянощі;
  • сік лимонний – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Взяти скляний посуд. Вона повинна бути висока.
  • М’ясо нарізати.
  • Почистити цибулинки. Розрізати на великі шматки. Щоб не сльозилися очі, змочити водою.
  • Включити м’ясорубку. Закинути цибулю.
  • Отриманою масою залити м’ясо.
  • Влити сік від лимона.
  • Посипати перцем, прянощами. Підсолити.
  • Перемішати.
  • Відставити на п’ять годин.

З додаванням оцту

Оцет самий звичний помічник у маринуванні м’яса. Цибулю з оцтом допомагає зробити продукт м’яким і ароматним. Головне не переборщити з додаванням компонента, інакше свинина стане сухою.

Інгредієнти:

  • приправа для шашлику – 3 ст. ложки;
  • свинина – 2500 г шиї;
  • сіль;
  • цибуля – 350 г ріпчастої;
  • оцет 6 % — 200 мл

Приготування:

  • Промите м’ясо нарізати порційними шматочками. Сильно дрібними шматками нарізати не варто свинину, інакше під час приготування вона втратить свій сік і стане сухою.
  • Цибулю, який заздалегідь позбавили від лушпиння – півкільцями.
  • У підготовлену миску помістити м’ясо.
  • Влити оцет, закинути цибулю.
  • Перемішати.
  • Всипати спеції.
  • Перемішати.
  • Прибрати в холодильник.
  • Через п’ять годин дістати. Підсолити. Перемішати.

Як смачно замаринувати з цибулею?

Якщо хочете отримати м’яке м’ясо, яке буде танути в роті, то скористайтеся цим рецептом маринаду.

Інгредієнти:

  • перець;
  • м’ясо – 1500 г свинячого ошийка;
  • спеції;
  • цибуля – 1500 г ріпчастої;
  • сіль.

Приготування:

  • Видалити лушпиння з цибулинок.
  • Включити комбайн. Перемолоти половину.
  • Решту нашаткувати півкільцями.
  • Шию порубати. Підсолити. Посипати спеціями і перцем.
  • Перемішати.
  • Залити цибулею. Перемішати.
  • Викладати у високу ємність шар м’яса, шар цибулі кільцями.
  • Накрити кришкою.
  • Через годину перемістити в холодильник.
  • Через пару годин можна приступати до приготування.

Томатний маринад для свинини

Маринад відіграє велику роль в отриманні смачного і ситного шашлику, але не варто забувати про свинину. М’ясо для шашлику повинно бути свіжим, без сторонніх запахів, не піддаватися попередньої заморожуванню.

Інгредієнти:

  • цибуля – 6 цибулин;
  • чорний перець – пол ч. ложечки меленого;
  • м’ясо – 3000 р шийної частини свинини;
  • огірок – 6 шт. маринованого;
  • перець чорний – 7 горошин;
  • сіль;
  • сік томатний – 1 літр.

Приготування:

  • Промити шийну частину. Нарізати на шматки.
  • Цибулини почистити. Нашаткувати. Для маринаду знадобляться півкільця.
  • Огірок нарізати маленькими шматочками.
  • Помістити В ємність м’ясної компонент.
  • Поперчити.
  • Закинути горошини перцю. Підсолити.
  • Додати огірочки і цибулька. Перемішати.
  • Сховати в холодильник годин на дев’ять.

З майонезом

У багатьох склалася думка, що майонез не підходить для цієї страви. Але приготувати маринад з використанням цього інгредієнта, ви зрозумієте, що це помилка. Завдяки поєднанню приправ і гірчиці ви досягнете пікантного смаку свинини. А лимон з майонезом допоможуть зробити м’ясо особливо ніжним.

Інгредієнти:

  • лавр – 3 аркуша;
  • свинина – 2200 м шиї;
  • сіль;
  • гірчиця – 3 ст. ложки;
  • хмелі-сунелі;
  • майонез – 5 ст. ложок;
  • перець мелений;
  • сік лимона – 50 мл;
  • цибуля – 5 цибулин.

Приготування:

  • Підготувати ємність. Вона повинна бути місткою.
  • Шию промити. Порізати. Шматки повинні бути середнього розміру.
  • Помістити в ємність.
  • Присипати перцем чорним і хмелі-сунелі.
  • Полити майонезом і гірчицею.
  • Цибулини очистити. Нашаткувати. Знадобляться кільця.
  • Викласти на м’ясо. Закинути лаврушку.
  • Вилити сік лимона.
  • Відставити на годину.
  • Перемішати. Прибрати в холодильник на сім годин.

Апельсиново-лимонний

Не звичний, екзотичний варіант приготування порадує не перевершеним особливим ароматом і присмаком знайомого страви.

Інгредієнти:

  • чорний перець – 5 горошин;
  • свинина – 3 кг;
  • сіль;
  • апельсини – 3 шт.;
  • лимони – 3 шт.;
  • соус соєвий – 4,5 ст. ложки;
  • часник – 10 зубків.

Приготування:

  • Промите м’ясо порізати порційними шматками.
  • Скориставшись соковижималкою, отримати сік з лимонів і апельсинів.
  • Очищений часник розчавити. Для цього скористатися ножем, часничниця не підійде.
  • У каструлю покласти м’ясо.
  • Влити сік.
  • Закинути часник.
  • Полити соєвим соусом.
  • Покласти горошини перцю.
  • Перемішати.
  • Залишити на дев’ять годин.
  • Підсолити. Перемішати і можна приступати до приготування.

Оригінальний маринад з ківі

Якщо ви любите експериментувати і пригощати гостей новими смачними стравами, то скористайтеся цим варіантом приготування. Всього за дві години цей маринад перетворить свинину в ніжне, соковите м’ясо. Але не можна перетримувати, інакше свинина перетворитися на кашу.

Інгредієнти:

  • чебрець – 4 гілочки;
  • свинина – 1500 р шиї;
  • сіль;
  • ківі – 2 шт.;
  • перець – 10 горошин;
  • лимон – 1,5 шт.

Приготування:

  • Промите м’ясо нарізати.
  • Підсолити. Додати перець.
  • З половини лимона вичавити сік. Решту нарізати.
  • Перекласти до м’яса.
  • Помістити чебрець.
  • Взяти дрібну тертку. Зняти шкірку з ківі. Натерти.
  • Надіслати до свинини.
  • Перемішати.
  • Відставити на пару годин. Більше тримати не можна.

Рецепт з соєвим соусом

Простий у приготуванні, смачний маринад. Соєвий соус додасть особливий присмак і зробить шашлик більш насиченим.

Інгредієнти:

  • часник – 6 зубчиків;
  • цукор – 100 г;
  • свинина – 2000 м;
  • соус соєвий – 250 мл;
  • перець червоний – щіпка;
  • цибуля – 2 цибулини;
  • перець чорний мелений – 1 ч. ложечка.

Приготування:

  • Часник очистити. Подрібнити.
  • З цибулинок зняти лушпиння. Нашаткувати.
  • Свинину промити. Нарізати. Потрібні шматки середнього розміру.
  • У ємність помістити цибулю, часник.
  • Засипати перець.
  • Влити соєвий соус.
  • Насипати цукор можна замінити медом.
  • Перемішати.
  • Покласти м’ясо. Перемішати.
  • Накрити кришкою.
  • Відставити на п’ять годин.

На мінеральній воді

Вирушаючи на природу, хочеться насолодитися чудовим смаком соковитого шашлику. Дуже смачно виходить, якщо замаринувати свинину в мінералці. Порадуйте себе і ваших близьких новим варіантом приготування улюбленої страви.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • свинина – 3000 р шиї;
  • спеції;
  • мінеральна вода – 1 літр;
  • цибуля – 1000 г ріпчастої;
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Промити шийну частину. Зрізати плівки. Просушити паперовим рушником.
  • Нарізати. Для приготування потрібні шматки середнього розміру. Дрібні вийдуть сухими, а великі не просмажаться.
  • Зняти лушпиння з цибулинок. Нашаткувати.
  • У посуд покласти свинину.
  • Закинути цибулю.
  • Підсолити.
  • Приправити спеціями.
  • Перемішати.
  • Влити газовану воду. Всі інгредієнти повинні бути повністю покриті.
  • Прибрати в холодильник на пів доби.

Як замаринувати на кефірі?

Відпочинок на природі та шашлик – це одне ціле. Крім м’яса, велику роль в успішному приготуванні грає маринад. Завдяки йому страва набуває винятковий смак і неповторний аромат. Хороший варіант для підростаючого покоління – це приготувати з використанням кефіру. М’ясо виходить ніжним і соковитим.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • свиняча шия – 1500 г;
  • перець;
  • кефір – 600 мл;
  • цибуля – 7 цибулин;
  • пудра цукрова – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Промити шию. Порізати шматочками.
  • Підготувати посуд із скла, яка повинна бути місткою.
  • Помістити м’ясо.
  • З цибулин видалити лушпиння.
  • Взяти половину від норми цибулі.
  • Включити м’ясорубку. Подрібнити.
  • Змішати з шиєю.
  • Залити кефіром. Перемішати.
  • Всипати цукрову пудру. Перемішати.
  • Залишок лука нашаткувати.
  • Вкрити шашлик.
  • Взяти кришку. Закрити.
  • Прибрати в холодильник.
  • Через пів доби можна приступати до приготування.

Швидкий маринад для шашлику з свинини

Якщо немає часу для довгого маринування, то цей шашлик для вас знахідка. Поки ви готуєте вугілля, свинина встигне промаринуватися. Головною умовою успіху є свіже, не піддане заморожуванню м’ясо.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • свинина – 2000 р шиї;
  • шафран;
  • цибуля – 1000 г ріпчастої;
  • перець чорний – 1 ч. ложечка меленого;
  • лавр – 5 аркушів.

Приготування:

  • Промити продукт. Зрізати плівки. Нарізати.
  • Цибулю почистити.
  • Включити м’ясорубку. Цибулю пропустити.
  • Перемішати зі свининою.
  • Поперчити.
  • Додати лаврушку, шафран. Підсолити. Перемішати.

З гранатового соку

Гранат допомагає зробити волокна м’яса м’якше. Готовий шашлик вийде з благородним кисло-солодким присмаком. В цьому маринаді м’ясо має настоятися не менше підлозі діб, а в ідеалі двоє. Секрет вдалого шашлику – м’ясо не повинно плавати в маринаді, а має бути ретельно перемешено з складом і іншими інгредієнтами.


Інгредієнти:

  • трави пряні;
  • сік гранатовий – 600 мл;
  • сіль;
  • свинина – 3000 р шиї;
  • цибуля – 9 цибулинок.

Приготування:

  • З цибулинок зрізати лушпиння.
  • Половину подрібнити. Для цього скористайтесь блендером.
  • Інше нашаткувати.
  • Промити м’ясо. Нарізати.
  • Змішати з цибульним пюре.
  • Посипати пряними травами. Підсолити.
  • Перемішати.
  • Додати шматочки цибулі. Перемішати.
  • Промаринувати пів доби.

Прокрутка до верху