Як смачно зробити пюре з картоплі

Картопляне пюре з яйцем і молоком

Пюре з картоплі з молоком – найбільш простий варіант приготування усіма улюбленої страви. Але зробити його більш насиченим можна за допомогою яйця.

Необхідні продукти:

  • приблизно кілограм картоплі;
  • шматочок масла вершкового;
  • 0,1 літр молока;
  • одне яйце;
  • приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Бульби очищаємо, промиваємо, ріжемо на половинки і доводимо до готовності в каструлі з водою. Для цього знадобиться приблизно 25 хвилин після закипання.
  • Потім зливаємо відвар, що залишився і відразу ж розминаємо картоплю, щоб вона перетворилася в пюре.
  • Прогріваємо молоко і відправляємо в картопляну масу. Масло можна розтопити або покласти в пюре нарізаним на шматочки. Все перемішуємо або збиваємо за допомогою блендера.
  • Поки страву тепле, вбиваємо яйце і знову перемішуємо. На цьому ж етапі кладемо будь-які спеції за смаком, не забувши про сіль.

Не варто забивати яйце відразу, додавайте його в останню чергу, щоб білок не «схопився» при контакті з дуже гарячими коренеплодами.

Дивіться також:  Як смачно приготувати королівські креветки
Прокрутка до верху