Картопляне пюре з яйцем і молоком
Пюре з картоплі з молоком – найбільш простий варіант приготування усіма улюбленої страви. Але зробити його більш насиченим можна за допомогою яйця.
Необхідні продукти:
- приблизно кілограм картоплі;
- шматочок масла вершкового;
- 0,1 літр молока;
- одне яйце;
- приправи за смаком.
Процес приготування:
- Бульби очищаємо, промиваємо, ріжемо на половинки і доводимо до готовності в каструлі з водою. Для цього знадобиться приблизно 25 хвилин після закипання.
- Потім зливаємо відвар, що залишився і відразу ж розминаємо картоплю, щоб вона перетворилася в пюре.
- Прогріваємо молоко і відправляємо в картопляну масу. Масло можна розтопити або покласти в пюре нарізаним на шматочки. Все перемішуємо або збиваємо за допомогою блендера.
- Поки страву тепле, вбиваємо яйце і знову перемішуємо. На цьому ж етапі кладемо будь-які спеції за смаком, не забувши про сіль.
Не варто забивати яйце відразу, додавайте його в останню чергу, щоб білок не «схопився» при контакті з дуже гарячими коренеплодами.