Як смачно зробити пюре з картоплі

Пюре з картоплі з смаженою цибулею

Необхідні продукти:

  • дві цибулини;
  • кілограм картоплі;
  • 150 мілілітрів молока;
  • приправи на свій смак;
  • 50 грам вершкового масла.

Процес приготування:

  • Цибулю необхідно нарізати подрібніше, викласти на сковороду з розтопленим вершковим маслом і обсмажити до рум’яного кольору.
  • Картоплю очистити, нарізати довільно, щоб вона швидше приготувалася. Не робіть шматочки занадто маленькими, інакше страва вийде не таким смачним.
  • Варіть картоплю приблизно 20 хвилин в підсоленій воді після того, як вона закипить. Але краще перевірте м’якість продукту виделкою.
  • Масло розтопіть на плиті або в мікрохвильовій печі, добре нагрійте молоко.
  • Зніміть картоплю з плити, процідіть відвар, що залишився і перетворіть овочеві кубики в пюре.
  • Додайте до нього спочатку молоко з маслом, а потім покладіть засмажену цибулю. Ретельно перемішайте.

Таке картопляне пюре відмінно підійде для начинки пиріжків.

Дивіться також:  Азербайджанський плов – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху