Обсмажені до хрусткої скоринки пельмені комусь нагадують пиріжки, деякі бачать в них невеликі чебуреки, але байдужих до страви просто не буває! Їх люблять дорослі, обожнюють діти. Вони доречні вдома і на природі. Найголовніше – навчитися смажити їх правильно, домагаючись рівномірної золотистої скоринки з усіх сторін пельменів.
Класичний спосіб смаження пельменів на сковороді
Варені пельмені смажені – два принципово різні за смаком страви. Обжарка автоматично перетворює пельменів в якийсь варіант фастфуду – при бажанні, їх легко є навіть на бігу, закидаючи в рот, подібно до насіння.
Найбільша складність – не пересмажити продукт, домогтися єдиної текстури, приготувати однаковими з усіх боків, не пересушуючи при цьому начинку. Зробити це нескладно, якщо слідувати декільком радам.
Технологія класичної смаження включає кілька кроків:
Відразу після смаження пельмені важливо викласти на паперовий рушник – воно вбере надлишки масла. Подавати страву можна з соусом з томатів і зелені, майонезу, часнику і сметани, а на природі – соусом барбекю або кетчупом.
Пам’ятаєте! Пельмені досить калорійний продукт самі по собі: в 100 грамах готового страви міститься до 300 ккал в залежності від складу. Смаження багаторазово збільшує, адже в процесі вони вбирають велику кількість рослинного масла.
Як смажити заморожені пельмені на сковороді?
Заморожена пачка пельменів завжди лежить в холодильнику холостяка і запасливих багатодітних домогосподарок. Буває, що на порозі гості, або несподівано намітився пікнік, а взяти з собою нічого. Не біда – морожені пельмені швидко прийдуть на виручку. Але є свої тонкощі – продукт дуже просто не досмажити, залишивши одні боки сирими, другі – «закопченими».
Намагайтеся дотримуватися наступних правил:
Стежте, щоб посуд для смаження була місткою, а пельмені не злипалися між собою. У невеликій сковорідці можна обсмажувати їх порційно, висипаючи в сковорідку по 7-8 штук. Виймайте по мірі готовності, додаючи нові. Не варто думати, ніби процес складний — загальний час приготування не перевищить 15 хвилин на один кілограм пельменів.
Подавати готову страву особливо добре з гарячим солодким чаєм з м’ятою.
Це цікаво! Деякі господині радять перед приготуванням дати трохи відтанути пельменів, протягом 10 хвилин, а потім злегка приплюснути» кожен руками. Вважається, що так вони прожариваются рівномірніше, стають смачніше. Але пам’ятайте: відтавати вони повинні на дошці, присипаній борошном: в іншому випадку м’ясні вушка можуть прилипнути і порватися ще до початку смаження.
Обжарювання на маслі і воді
Обжарювання на олії і води дещо відрізняється від класичних рецептів. Тут важливо першим прогріти масло на середньому вогні, а потім, ледь пельмені трохи обжарились, додати трохи води і прикрити сковорідку кришкою.
Щоб результат порадував, при обжарке дотримуйтеся наступних кроків:
Факти! Хитрість смаження заморожених пельменів полягає в тому, щоб на самій першій стадії готування дати їм просочитися гарячим паром. Так пельмені швидко відтає, а вчасно доданий рослинна олія дозволяє домогтися приємною золотистою скоринкою.
Варені пельмені на сковороді
Готові відварені пельмені також можна трохи обсмажити: така варіація дуже подобається дітям, які люблять хрустку на вершковому маслі скоринку. Але тут дуже важливо правильно зварити пельмені і не доводити їх до готовності, інакше в процесі смаження вони розваляться.
Досягти правильного результату просто: попередньо відваріть пельмені до напівготовності, вийнявши з каструлі через 1-2 хвилини після спливання. Поки вони варяться, розігрійте сковорідку, додайте туди великий шматок вершкового масла і дайте йому розплавитися. Викладайте на розпечену сковороду пельмені, дайте їм «схопитися» внизу, а потім перевертайте. Обжарка повинна бути швидкою, тоді м’ясні «вушка» не встигнуть втратити форму, збережуть пружний привабливий вигляд.
З чим подавати страву? Дуже незвично і смачно їсти пельмені з водою, в яку доданий слабкий розчин оцту, чорний перець. Дітей краще всього пригощати, приправляючи страву сметаною.
Рада! Купуючи пельмені для смаження, зверніть увагу на категорію продукту. Найкращою вважається категорія «А»: в таких пельменях міститься 80% натурального м’яса. У категорії «Б» цей показник зменшується до 60%, а найменше м’яса додано в пельменях з маркуванням «В», «Г», «Д». У такому продукті тесту завжди буде більше, ще виробники не шкодують додавати у фарш манку, сою і обрізь. Щоб не ризикувати, краще наліпити пельменів самим і заморозити про запас.
Як смажити пельмені з сиром?
Сирна скоринка надає святковий смак, тому такі пельмені легко готувати на фуршетні столи, наприклад, на дитячі дні народження.
Для приготування вам знадобиться:
- Готові пельмені (заморожені) – 0, 9 кг.
- Рослинне масло – 3 ст. л.
- М’який сир (будь-якого сорту – 150 р.
Пельмені обсмажуємо, згідно класичним рецептом. Викладаємо у форму для запікання, посипаємо тертим сиром. Розігріваємо духовку. Пропекаем страва до моменту, коли сир розплавиться. Виймаємо і подаємо порційно.
Акцент! Краще всього для страви підходить «Моцарелла»: вона моментально плавиться, а її вершковий смак прекрасно поєднується з будь-м’ясною начинкою – від птиці, до яловичини.
Скільки часу смажити пельмені?
З незвички може здатися, ніби обсмажування пельменів – досить клопітка заняття. Але кожна домогосподарка зі стажем разубедит вас у зворотному: насправді процес займає від сили 15 хвилин.
Можна обсмажувати пельмені у фритюрниці: так вони готуються моментально, а смак перевершує всі очікування, нагадуючи суміш чебуреків і міні-біляшів.
Не бійтеся експериментувати, зробіть раціон, балуйте близьких свіжої домашньої куховарством.