Як смажити пельмені на сковороді: заморожені і немає – правильні рецепти

Як смажити заморожені пельмені на сковороді?

Заморожена пачка пельменів завжди лежить в холодильнику холостяка і запасливих багатодітних домогосподарок. Буває, що на порозі гості, або несподівано намітився пікнік, а взяти з собою нічого. Не біда – морожені пельмені швидко прийдуть на виручку. Але є свої тонкощі – продукт дуже просто не досмажити, залишивши одні боки сирими, другі – «закопченими».

Намагайтеся дотримуватися наступних правил:

  • Розігрійте пательню до середнього вогню.
  • Додайте туди половинку склянки води (з розрахунку на стандартну пачку пельменів в 0,9 кг).
  • Дочекайтеся, коли вода прогріється.
  • Висипайте туди пельмені.
  • Перемішайте їх і прикрийте кришкою.
  • Через 2-3 хвилини знову перемішайте.
  • Коли пельмені трохи оговтались додайте до них 30-40 мл олії.
  • Продовжуйте обсмажувати, постійно помішуючи.
  • Готові пельмені – золотисті, виймати їх потрібно акуратно, по одному дістаючи шумівкою.
  • Стежте, щоб посуд для смаження була місткою, а пельмені не злипалися між собою. У невеликій сковорідці можна обсмажувати їх порційно, висипаючи в сковорідку по 7-8 штук. Виймайте по мірі готовності, додаючи нові. Не варто думати, ніби процес складний — загальний час приготування не перевищить 15 хвилин на один кілограм пельменів.

    Подавати готову страву особливо добре з гарячим солодким чаєм з м’ятою.

    Це цікаво! Деякі господині радять перед приготуванням дати трохи відтанути пельменів, протягом 10 хвилин, а потім злегка приплюснути» кожен руками. Вважається, що так вони прожариваются рівномірніше, стають смачніше. Але пам’ятайте: відтавати вони повинні на дошці, присипаній борошном: в іншому випадку м’ясні вушка можуть прилипнути і порватися ще до початку смаження.

    Дивіться також:  М’ясний хліб – 7 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху