Як смажити заморожені пельмені на сковороді?
Заморожена пачка пельменів завжди лежить в холодильнику холостяка і запасливих багатодітних домогосподарок. Буває, що на порозі гості, або несподівано намітився пікнік, а взяти з собою нічого. Не біда – морожені пельмені швидко прийдуть на виручку. Але є свої тонкощі – продукт дуже просто не досмажити, залишивши одні боки сирими, другі – «закопченими».
Намагайтеся дотримуватися наступних правил:
Стежте, щоб посуд для смаження була місткою, а пельмені не злипалися між собою. У невеликій сковорідці можна обсмажувати їх порційно, висипаючи в сковорідку по 7-8 штук. Виймайте по мірі готовності, додаючи нові. Не варто думати, ніби процес складний — загальний час приготування не перевищить 15 хвилин на один кілограм пельменів.
Подавати готову страву особливо добре з гарячим солодким чаєм з м’ятою.
Це цікаво! Деякі господині радять перед приготуванням дати трохи відтанути пельменів, протягом 10 хвилин, а потім злегка приплюснути» кожен руками. Вважається, що так вони прожариваются рівномірніше, стають смачніше. Але пам’ятайте: відтавати вони повинні на дошці, присипаній борошном: в іншому випадку м’ясні вушка можуть прилипнути і порватися ще до початку смаження.