Як смажити пельмені на сковороді: заморожені і немає – правильні рецепти

Обжарювання на маслі і воді

Обжарювання на олії і води дещо відрізняється від класичних рецептів. Тут важливо першим прогріти масло на середньому вогні, а потім, ледь пельмені трохи обжарились, додати трохи води і прикрити сковорідку кришкою.

Щоб результат порадував, при обжарке дотримуйтеся наступних кроків:

  • Нагрійте сковорідку на середньому вогні: якщо відразу включити сильний, вони можуть підгоріти.
  • Додайте туди олію і як слід його накалите.
  • Додавайте пельмені порційно, оптимально: 8-9 штук за один раз.
  • Постійно помішуйте: так вони не злипнуться.
  • Додайте воду, як тільки побачили, що пельмені стали прозорими: це означає, що вони злегка відтанули, а пар тільки прискорить процес приготування.
  • Коли страва майже готова, можна додати півсклянки сметани. Соус просочує пельмені, і вони буквально тануть у роті.
  • Факти! Хитрість смаження заморожених пельменів полягає в тому, щоб на самій першій стадії готування дати їм просочитися гарячим паром. Так пельмені швидко відтає, а вчасно доданий рослинна олія дозволяє домогтися приємною золотистою скоринкою.

    Дивіться також:  Тісто для мантів по-узбецьки – класичний рецепт і варіанти
    Прокрутка до верху