Варені пельмені на сковороді
Готові відварені пельмені також можна трохи обсмажити: така варіація дуже подобається дітям, які люблять хрустку на вершковому маслі скоринку. Але тут дуже важливо правильно зварити пельмені і не доводити їх до готовності, інакше в процесі смаження вони розваляться.
Досягти правильного результату просто: попередньо відваріть пельмені до напівготовності, вийнявши з каструлі через 1-2 хвилини після спливання. Поки вони варяться, розігрійте сковорідку, додайте туди великий шматок вершкового масла і дайте йому розплавитися. Викладайте на розпечену сковороду пельмені, дайте їм «схопитися» внизу, а потім перевертайте. Обжарка повинна бути швидкою, тоді м’ясні «вушка» не встигнуть втратити форму, збережуть пружний привабливий вигляд.
З чим подавати страву? Дуже незвично і смачно їсти пельмені з водою, в яку доданий слабкий розчин оцту, чорний перець. Дітей краще всього пригощати, приправляючи страву сметаною.
Рада! Купуючи пельмені для смаження, зверніть увагу на категорію продукту. Найкращою вважається категорія «А»: в таких пельменях міститься 80% натурального м’яса. У категорії «Б» цей показник зменшується до 60%, а найменше м’яса додано в пельменях з маркуванням «В», «Г», «Д». У такому продукті тесту завжди буде більше, ще виробники не шкодують додавати у фарш манку, сою і обрізь. Щоб не ризикувати, краще наліпити пельменів самим і заморозити про запас.