Як солити горбушу в домашніх умовах – 8 смачних, швидких і простих рецептів

М’ясо червоної риби завжди цінували за її неймовірний смак і вважали корисним делікатесом. Особливою популярністю користується слабосолона представниця морів, яку так зручно використовувати в салатах і закусках. Сьогодні ми розповімо, як солити горбушу в домашніх умовах, адже на відміну, наприклад, від сьомги, вона більш доступна за ціною. Варто врахувати, що вона і не така жирна, а крім того, має гіркуватий присмак. Тому дуже важливо вибрати правильну суміш для засолювання і використовувати рослинне масло без запаху.

Суха засолювання горбуші в домашніх умовах

Важко знайти того, хто б не любив червону солону рибу. Правда, такий делікатес багато хто може собі дозволить тільки по особливих днях. Але з такої ситуації можна знайти вихід, просто самостійно засолення рибу в домашніх умовах. І не обов’язково купувати форель або лосося, адже можна використовувати для засолювання більш доступний за ціною вигляд. Наприклад, горбушу.

Посолити таку рибу досить просто, складність полягає лише в її обробленні. Потрібно видалити хребет, плавники, зняти шкіру і почистити тушку від всіх нутрощів. Хвіст і голову можна залишити і зварити з них наваристу юшку. Головне, робити все акуратно, щоб м’ясо добре відокремлювалося від шкірки.

Як тільки філе горбуші буде готове, можна приступати до засолюванні.

  • На 1 – 1,5 кг риби нам потрібно три ложки солі і дві ложки цукру.
  • В тарілці змішуємо сіль з цукром і беремо контейнер, на дно якого висипаємо підготовлену суміш.
  • Поверх неї викладаємо шматок риби і обсипаємо його сіллю з цукром. Зверху кладемо другий заготівлю і так само засипаємо її сухою сумішшю.
  • Закриваємо контейнер і ставимо в холодильник на 24 години.

Філе риби, засолене на швидку руку

Засолювання горбуші – це швидкий і недорогий спосіб приготування смачної риби. Її можна подавати по-різному. Наприклад, в якості закуски, бутерброди, у рулетах і фаршированих млинці. Рецептів засолювання такої риби дуже багато і всі вони прості у своєму виконанні.

Але є два основних способи:

  • сухий, коли використовуються тільки спеції;
  • і мокрий, при якому рибу засолюють в маринаді або в розсолі.

Ми пропонуємо вам самий простий рецепт мокрою засолювання горбуші на швидку руку.

Інгредієнти:

  • горбуша (1 кг);
  • три ложки солі;
  • три ложки масла рослинного;
  • шість горошин перцю;
  • цибулина;
  • лавровий лист.
Дивіться також:  Риба чебак: що за риба, як приготувати? 6 рецептів

Спосіб приготування:

  • Підготовлене філе горбуші нарізаємо шматочками і складаємо в контейнер для засолювання.
  • Окремо робимо розсіл. Для цього беремо ½ літра води, розчиняємо в ній сіль і заливаємо сольовим розчином тушку. Кладемо гніт і залишаємо заготовку при кімнатній температурі на 2 години.
  • Потім зливаємо розсіл і заливаємо новим, зробленим зі склянки води і оцту. Чекаємо 10 хвилин і знову зливаємо рідину.
  • Цибуля режим півкільцями і додаємо його до риби разом з перцем, лавровим листом і рослинним маслом. Перемішуємо, і через 20 хвилин риба буде готова.

Солимо горбушу «під сьомгу»

Горбуша – це дуже корисна риба, адже в ній міститься цілий комплекс мікроелементів, які благотворно позначаються на роботі головного мозку, серця, судин і органів травлення.

Чим менше піддавати горбушу термічній обробці, тим більше вона збереже в собі поживних речовин.

Соління вважається самим вірним способом її приготування, тим більше, що запропонований нижче рецепт дозволить смачно і просто засолити горбушу «а-ля сьомга».

Інгредієнти:

  • горбуша (1 кг);
  • п’ять ложок солі;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • вода.

Спосіб приготування:

  • Філе горбуші розрізаємо на шматочки.
  • У кип’ячену воду (1,3 літра) додаємо сіль і розмішуємо до повного її розчинення. В солоний розчин опускаємо рибні шматочки на 15 хвилин. Потім сушимо їх рушником і складаємо в контейнер шарами. При цьому кожен шар просочуємо рослинним маслом
  • Ставимо рибу в холодильник на 30 – 40 хвилин.

Як смачно солити рибу в розсолі

На відміну від сьомги або форелі, горбуша не така жирна риба, тому її краще солити в розсолі.

Приготувати його досить просто, вам знадобитися тільки сіль, спеції і трохи часу.

Інгредієнти:

  • філе горбуші;
  • п’ять ложок солі;
  • дві ложки цукру;
  • лавровий лист;
  • два бутона гвоздики;
  • три горошини чорного перцю;
  • п’ять горошин запашного перцю.

Спосіб приготування:

  • Філе горбуші нарізаємо невеликими шматочками і складаємо в контейнер для засолювання.
  • Готуємо розсіл. Для цього беремо воду (на 1 кг риби – 1 літр води), додаємо в неї всі спеції і ставимо на вогонь. Як тільки розсіл закипить, варимо його на невеликому вогні 8 – 10 хвилин.
  • З готового маринаду виймаємо всі приправи і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
  • Шматочки риби заливаємо отриманою рідиною, кладемо вантаж і ставимо в холодильник на дві доби. Потім розсіл виливаємо, рибу обсушуємо і складаємо в контейнер.
Дивіться також:  Пшоняна каша на воді – 5 покрокових рецептів

Готуємо в гірчичному соусі

Для засолювання горбуші можна використовувати різні рецепти приготування маринаду. Ми пропонуємо цікавий спосіб засолювання в гірчичному соусі. Риба виходить з пікантним вишуканим смаком.

Інгредієнти:

  • горбуша;
  • три ложки цукру;
  • три ложки солі;
  • п’ять ложок масла оливок;
  • дві ложки оцту;
  • ложка солодкої гірчиці;
  • ложка гострої гірчиці;
  • кріп.

Спосіб приготування:

  • Філе риби ріжемо на однакові шматочки.
  • Беремо глибоку ємність, її боки змащуємо оливковою олією і трохи наливаємо на дно.
  • Пошарово викладаємо рибні заготовки, додаємо кріп, сіль і цукор. Закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на дві доби.
  • Засолену рибу подаємо з гірчичним соусом. Для цього змішуємо два види гірчиці з оцтом і оливковою олією.

Швидка засолювання горбуші за одну годину

Незважаючи на те, що горбуша досить суха риба, швидкий спосіб засолювання перетворить її майже в ніжну і соковиту, благородну сьомгу. Такий рецепт дозволить вам насолоджуватися смачною рибою вже через годину після засолювання.

Інгредієнти:

  • філе горбуші;
  • рослинна олія;
  • сіль;
  • вода.

Спосіб приготування:

  • Філе риби нарізаємо середніми за розмірами шматочками.
  • В кип’яченій холодній воді розчиняємо сіль (на літр води – п’ять ложок солі).
  • В сольовий розчин опускаємо шматочки риби на 8 – 10 хвилин. Потім дістаємо їх, просушуємо і кладемо шарами в контейнер, поливаючи кожен шар рослинним маслом.
  • Ставимо в холодильник на 40 хвилин.

Слабосолона риба за одну добу

Для приготування малосоленой горбуші головне – придбати якісну рибу. М’якоть хорошою горбуші має рівномірний колір, при цьому вона щільна і при натисканні швидко відновлюється.

Простий рецепт приготування полягає у втиранні в рибне філе суміші з солі і цукру. На 1 кг риби досить по дві ложки обох інгредієнтів. При бажанні, можна додати до них подрібнений лавровий лист і кілька горошин чорного перцю. Приготованою сумішшю ретельно засипаємо рибу і складаємо її в контейнер разом з рослинним маслом. Ставимо в холодильник на добу.

Соковиту і ароматну слабосолону горбушу можна приготувати і по іншому рецепту, в якому буде використовуватися лимон. Тут головне, вибрати соковитий цитрус з тонкою шкіркою.

Дивіться також:  Індичка в мультиварці – 7 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • горбуша (0,8 – 1 кг);
  • ложка солі;
  • 1,5 ч. ложки цукру;
  • ½ Склянки олії;
  • два лимона;
  • чорний перець.

Спосіб приготування:

  • Філе нарізаємо шматочками. Чим вони будуть тонше, тим швидше піддадуться засолюванні.
  • Лимон ріжемо тонкими слайсами.
  • Змішуємо сіль, цукор і перець. Готовою сумішшю натираємо шматочки риби і пошарово викладаємо їх у контейнер. На кожен кладемо шар лимонні дольки і ставимо форму в холодильник на 10 годин.
  • Після закінчення цього часу заливаємо рибу з лимоном рослинним маслом і витримуємо в прохолоді ще 4 години.

Як смачно солити горбушу після заморозки

Горбуша відрізняється від інших видів риб своїм специфічним кольором, з-за це її прозвали «рожевим лососем». Не можна не виділити і той момент, що ця мешканка морів багата жирними кислотами, а значить, її вживання приносить величезну користь нашому організму.

Багатьох господинь цікавлять різні питання про те, як правильно і скільки солити горбушу. Але перш ніж приступати до засолюванні риби, потрібно врахувати два важливих моменти.

  • Перший полягає в тому, що готувати її потрібно відразу після розморожування.
  • Другий – це наявність у м’ясі слабкою гірчинки. Такий неприємний присмак зведе до мінімуму сіль, а спеції додадуть тонку смакову нотку.

З горбушею відмінно поєднуються такі прянощі, як кріп, петрушка, білий і чорний перець, лавровий лист, часник, розмарин і гірчиця. Для засолювання краще використовувати кам’яну або морську сіль, а робити це рекомендується в тарі зі скла, металу або пластику.

Також є різні способи смачно засолити горбушу після заморожування:

  • Малосолоний горбуша. При такому способі рибу витримують у солоному розчині певний час.
  • Риба пряного засолу. В солоний розчин додають ароматні трави і спеції.
  • Горбуша сухого соління. Філе риби натирають сіллю і цукром.
  • Солона горбуша в олії. Маринад для засолювання риби готується на основі рослинної олії.

Засолювання горбуші в домашніх умовах гарантує високу якість кінцевого продукту, адже в рецептах ми не використовуємо консерватори і амортизатори, які завдають шкоди організму. Тому будьте впевнені, ваша авторська малосолоний риба буде не тільки смачною, але і максимально корисною.

Прокрутка до верху