Як солити горбушу в домашніх умовах – 8 смачних, швидких і простих рецептів

Суха засолювання горбуші в домашніх умовах

Важко знайти того, хто б не любив червону солону рибу. Правда, такий делікатес багато хто може собі дозволить тільки по особливих днях. Але з такої ситуації можна знайти вихід, просто самостійно засолення рибу в домашніх умовах. І не обов’язково купувати форель або лосося, адже можна використовувати для засолювання більш доступний за ціною вигляд. Наприклад, горбушу.

Посолити таку рибу досить просто, складність полягає лише в її обробленні. Потрібно видалити хребет, плавники, зняти шкіру і почистити тушку від всіх нутрощів. Хвіст і голову можна залишити і зварити з них наваристу юшку. Головне, робити все акуратно, щоб м’ясо добре відокремлювалося від шкірки.

Як тільки філе горбуші буде готове, можна приступати до засолюванні.

  • На 1 – 1,5 кг риби нам потрібно три ложки солі і дві ложки цукру.
  • В тарілці змішуємо сіль з цукром і беремо контейнер, на дно якого висипаємо підготовлену суміш.
  • Поверх неї викладаємо шматок риби і обсипаємо його сіллю з цукром. Зверху кладемо другий заготівлю і так само засипаємо її сухою сумішшю.
  • Закриваємо контейнер і ставимо в холодильник на 24 години.
Дивіться також:  Спагетті з морепродуктами – 8 простих рецептів смачної, ніжної і поживної страви
Прокрутка до верху