Як смачно солити рибу в розсолі
На відміну від сьомги або форелі, горбуша не така жирна риба, тому її краще солити в розсолі.
Приготувати його досить просто, вам знадобитися тільки сіль, спеції і трохи часу.
Інгредієнти:
- філе горбуші;
- п’ять ложок солі;
- дві ложки цукру;
- лавровий лист;
- два бутона гвоздики;
- три горошини чорного перцю;
- п’ять горошин запашного перцю.
Спосіб приготування:
- Філе горбуші нарізаємо невеликими шматочками і складаємо в контейнер для засолювання.
- Готуємо розсіл. Для цього беремо воду (на 1 кг риби – 1 літр води), додаємо в неї всі спеції і ставимо на вогонь. Як тільки розсіл закипить, варимо його на невеликому вогні 8 – 10 хвилин.
- З готового маринаду виймаємо всі приправи і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
- Шматочки риби заливаємо отриманою рідиною, кладемо вантаж і ставимо в холодильник на дві доби. Потім розсіл виливаємо, рибу обсушуємо і складаємо в контейнер.