Як солити горбушу в домашніх умовах – 8 смачних, швидких і простих рецептів

Як смачно солити рибу в розсолі

На відміну від сьомги або форелі, горбуша не така жирна риба, тому її краще солити в розсолі.

Приготувати його досить просто, вам знадобитися тільки сіль, спеції і трохи часу.

Інгредієнти:

  • філе горбуші;
  • п’ять ложок солі;
  • дві ложки цукру;
  • лавровий лист;
  • два бутона гвоздики;
  • три горошини чорного перцю;
  • п’ять горошин запашного перцю.

Спосіб приготування:

  • Філе горбуші нарізаємо невеликими шматочками і складаємо в контейнер для засолювання.
  • Готуємо розсіл. Для цього беремо воду (на 1 кг риби – 1 літр води), додаємо в неї всі спеції і ставимо на вогонь. Як тільки розсіл закипить, варимо його на невеликому вогні 8 – 10 хвилин.
  • З готового маринаду виймаємо всі приправи і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
  • Шматочки риби заливаємо отриманою рідиною, кладемо вантаж і ставимо в холодильник на дві доби. Потім розсіл виливаємо, рибу обсушуємо і складаємо в контейнер.
Дивіться також:  Паста Болоньєзе – 7 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху