Як смачно солити горбушу після заморозки
Горбуша відрізняється від інших видів риб своїм специфічним кольором, з-за це її прозвали «рожевим лососем». Не можна не виділити і той момент, що ця мешканка морів багата жирними кислотами, а значить, її вживання приносить величезну користь нашому організму.
Багатьох господинь цікавлять різні питання про те, як правильно і скільки солити горбушу. Але перш ніж приступати до засолюванні риби, потрібно врахувати два важливих моменти.
- Перший полягає в тому, що готувати її потрібно відразу після розморожування.
- Другий – це наявність у м’ясі слабкою гірчинки. Такий неприємний присмак зведе до мінімуму сіль, а спеції додадуть тонку смакову нотку.
З горбушею відмінно поєднуються такі прянощі, як кріп, петрушка, білий і чорний перець, лавровий лист, часник, розмарин і гірчиця. Для засолювання краще використовувати кам’яну або морську сіль, а робити це рекомендується в тарі зі скла, металу або пластику.
Також є різні способи смачно засолити горбушу після заморожування:
- Малосолоний горбуша. При такому способі рибу витримують у солоному розчині певний час.
- Риба пряного засолу. В солоний розчин додають ароматні трави і спеції.
- Горбуша сухого соління. Філе риби натирають сіллю і цукром.
- Солона горбуша в олії. Маринад для засолювання риби готується на основі рослинної олії.
Засолювання горбуші в домашніх умовах гарантує високу якість кінцевого продукту, адже в рецептах ми не використовуємо консерватори і амортизатори, які завдають шкоди організму. Тому будьте впевнені, ваша авторська малосолоний риба буде не тільки смачною, але і максимально корисною.