Як спекти торт в домашніх умовах – 13 дуже смачних рецептів

У кожної господині є своя колекція домашніх тортиків і десертів, яка постійно потребує поповнення. Практичні поради, як спекти торти, улюблені з дитинства, і нові оригінальні рецепти порадують досвідчених кулінарів і новачків.

Як спекти торт «Наполеон» в домашніх умовах

Всіма улюблений багатошаровий торт має багату історію довжиною в кілька століть. По всій Європі він готується за різними рецептами. У Росії самий популярний варіант – по ГОСТу.

Для коржів:

  • борошна – 0,5 кг;
  • вершкового масла – 300 г;
  • молока – 100 мл;
  • солі – 10 р.

Секрет вдалих коржів в моментальному замісі тесту. У процесі воно не має нагрітися, щоб коржі випікалися легкими і ніжними.

  • У просіяне борошно натерти заморожене масло.
  • Змішати інгредієнти різкими рухами за допомогою ножа або розтерти вручну, домагаючись стану вологого кришива.
  • Додати молоко і сіль.
  • Максимально швидко замісити тісто і відразу прибрати на холод на півгодини.
  • Розділити на порції. Кожну розкачати в відповідності з розмірами форми і наколоти зубочисткою або просто виделкою, щоб коржі не деформувалися при випіканні.
  • Випікати на сухому листі при 200 С за 10 хвилин кожен.

Ніжність і м’якість торту надає заварний крем:

  • три яйця;
  • цукру – 250 г;
  • борошна – 100 г;
  • ванільний екстракт.

Крем заварюється в літрі гарячої, але не киплячого молока.

  • З’єднати інгредієнти і потроху влити в молоко.
  • Варити до загустіння і класичного «кремового кольору.
  • У готовий крем потрібно додати 200 мл згущеного молока і 50 г масла.
  • Зібрати торт, промазавши всі шари.
  • Вирівняти його зовні.
  • Прикрасити дрібної крихтою від коржів або з будь-якого печива.

Як спекти «Прагу»

Рецепт великого радянського шеф-кухаря Володимира Михайловича Гуральника – справжнє випробування навіть для досвідченої господині. Однак і на домашній кухні можна відтворити цей шедевр.

Приготування бісквітного коржа зажадає:

  • борошна – 100 г;
  • шість яєць;
  • цукру-піску – 150 г;
  • теплого масла – 50 г;
  • какао в порошку – 30 р.

Основа для торта виходить дуже ніжною і розсипчастою, її важко нарізати на коржі відразу після випічки. Тому заготівлю готують заздалегідь і дають їй дозріти під рушником протягом 8 годин.

  • Половину цукру збити з білками.
  • Другу половину розтерти з жовтками.
  • Додати інші інгредієнти.
  • Випікати високий бісквіт при 200 С півгодини.

Для крему:

  • какао-порошку – 50 г;
  • води – 20 мл;
  • одне яйце (тільки жовток);
  • згущеного молока – 100 г;
  • масла – 100 г;
  • ванільний екстракт.

Цей шоколадно-масляний крем – справжня знахідка кондитера і візитна картка «Праги».

  • Згущене молоко і жовток спочатку нагрівають на слабкому вогні. Суміш має трохи загуснути. Потім її охолоджують і збивають разом з іншими інгредієнтами.
  • Перш ніж збирати торт, бісквіт просочують дуже солодким чаєм.
  • Важливий штрих: верхній шар просочують абрикосовим джемом.
  • Після складання заготовку для торта припудрюють крохмалем і покривають теплою глазур’ю з шоколаду і масла (10:1).

Для повної просочення потрібно ще 8 годин.

Медовий торт в домашніх умовах

Пара ложок натурального меду здійснює чари. З найпростіших продуктів виходить чудовий ароматний десерт з ніжною шовковистою текстурою.

Для тіста:

  • вершкового масла – 50 г;
  • меду – 100 г;
  • борошна – 450 г;
  • два яйця;
  • соди – 10 г;
  • солі – 10 р.

За бажанням, в тісто додають цукор, але не більше 3 – 4 ложок.

  • Мед, цукор і масло розтопити на водяній бані.
  • Повністю остуджувати не потрібно, вже при 50 – 40 ºС можна вливати яйця, не побоюючись, що вони згорнуться.
  • Додати сухі інгредієнти і замісити тісто. Воно повинно бути пластичним, трохи липким.
  • Розкачати тонкі коржі однакового діаметру.
  • Випікати при 200 С за 2 – 4 хвилини. Деко не змащувати маслом, тільки злегка присипати борошном.

Для крему:

  • цукру – 200 г;
  • два яйця;
  • крохмалю – 100 г;
  • ванільний екстракт.

Всі інгредієнти заварюються в літрі гарячого молока.

  • Крем швидко загусне, важливо вчасно відставити його з вогню.
  • Остуджувати під плівкою, покладеної «контакт», щоб верхній шар не заветрелся.
  • Зібрати торт і дати йому настоятися.

Рецепт торта «Молочна дівчинка»

Німецький десерт отримав своє ім’я від популярної марки згущеного молока, з якої готуються його коржі.

Дивіться також:  Муссовий торт – 12 рецептів приготування

Для коржів:

  • згущеного молока – 380 г (ціла банку);
  • борошна – 150 г;
  • два яйця;
  • пекарського порошку – 10 р.

Рідке тісто замішується в міксері і трохи настоюється. Випікати з нього коржі однакового розміру досить важко. Але винахідливі господині вирішили цю проблему.

  • Деко застелити пергаментом.
  • Прикласти до нього кільце для складання торта.
  • Обвести олівцем по контуру.
  • Пару ложок тесту розподілити отриманого кола лопаткою. Важливо, щоб не було порожніх ділянок.
  • Корж випікати 5 хвилин при 180 º с.
  • Зняти його лопаткою і повторити все знову.
  • Готові коржі промазати товстим шаром збитих вершків і декорувати торт.

«Червоний оксамит»

Насичений колір популярному американському десерту надає гелевий харчовий барвник. Не варто економити на якості добавки. Сухий барвник не дозволяє добитися правильного ефекту.

Для бісквіта:

  • борошна – 300 г;
  • цукру – 250 г;
  • какао-порошку – 30 г;
  • два яйця;
  • вершкового масла – 70 г;
  • рослинної олії – 30 г;
  • йогурту або кефіру – 250 мл;
  • солі – 10 г;
  • ванільний екстракт;
  • соди – 10 г;
  • червоного барвника – 30 мл

Чим більше використовувати какао, тим темніше і насиченою вийде колір торта «Червоний оксамит», незалежно від якості барвника.

  • Цукор ретельно розчинити, розтерши з маслом або збиваючи з яйцями.
  • Змішати тісто як можна швидше, поки воно не затягнулося і не осіло.
  • Випікати пишні коржі при 175 ° С за півгодини кожен.
  • Зрізати з них опуклі верхівки.
  • Промазати сирним кремом і красиво оформити верхній корж.

Для крему:

  • 600 г «Філадельфії» або «Маскарпоне»;
  • 300 г солодких збитих вершків.

З’єднати і ретельно змішати.

Приголомшливий десерт «Зебра» в мультиварці

Торт «Зебра» готується з тіста двох кольорів. Красиві смужки утворюються не тільки на поверхні, але і на зрізі. Десерт виглядає дуже ефектно.

Інгредієнти:

  • борошна – 300 г;
  • цукру – 250 г;
  • сметана – 200 мл;
  • чотири яйця;
  • масла – 50 г;
  • какао-порошку – 50 г;
  • пекарського порошку – 10 р.

Сметана може бути будь-якої жирності. Кількість цукру визначають по смаку.

  • Ретельно перемішати сметану з цукром і маслом.
  • Окремо збити яйця.
  • Акуратно з’єднати, перемішуючи суміш ложкою знизу вгору.
  • Частинами ввести муку з розпушувачем.
  • Розлити тісто у дві миски.
  • Додати в одну з них какао.
  • У змащену чашу мультиварки викладати ложкою по черзі забарвлене і світле тісто.
  • На поверхні зробити візерунок за допомогою зубочистки.
  • Режим «Випічка» на годину.
  • Ще 10 хвилин режим «Підігрів».

Незвичайний десерт «Панчо»

Фірма «Філі-Бейкер» випускає цей торт з 2002 року. Надзвичайне зростання продажів дозволяє вважати його справжньою класикою.

Хоча рецепт – комерційна таємниця, його досить просто відтворити.

Для тіста:

  • шість яєць;
  • борошна – 200 г;
  • какао-порошку – 100 г;
  • цукрової пудри – 250 г;
  • пекарського порошку – 10 р.

Для начинки знадобиться 400 г консервованих ананасів, 200 г волоських горіхів.

  • Збити яйця і пудру.
  • Акуратно ввести суміш сухих інгредієнтів.
  • Випікати в рознімної формі півгодини при 180 º с.

У крем для торта потрібно:

  • 200 мл збитих вершків;
  • 400 мл сметани;
  • 200 г цукрової пудри.

Сметану можна замінити вершковим сиром. Вийде смачно, але не так як в оригінальному десерті.

  • Всі інгредієнти для крему охолодити і ретельно збити до розчинення пудри.
  • З бісквіта зрізати верхню частину, нарізати її крупними кубиками.
  • Бісквітну основу просочити сиропом з консервованих ананасів.
  • Шматочки бісквіта втопити в кремі.
  • Викладати шарами ананас з горіхами і бісквіт, формуючи торт у вигляді пірамідки.
  • Вирівняти поверхню і полити глазур’ю з розтопленого шоколаду і масла (1:1).

Торт «Снікерс»

Десерт повторює рецептуру популярного шоколадного батончика: нуга, карамель і багато-багато горіхів.

  • Арахіс очищений промити і обсушити на серветці.
  • Протягом п’яти хвилин прожарити в духовці при 180 º с.

У рекламі карамель тягнеться красивими і апетитними нитками, тому що в неї додають глюкозний сироп.

Для його приготування потрібно проварити до розчинення крупинок:

  • цукру – 350 г;
  • води – 150 мл;
  • лимонної кислоти – 5 р.

Температура сиропу повинна бути строго 115 ºС. Така точність важлива для правильної консистенції карамелі. Бажано використовувати точний кулінарний термометр.

  • Додати 10 г соди. Відразу підніметься висока шапка піни, тому посуд повинна бути глибокою.
  • Перемішувати до повної прозорості, поки не підуть всі бульбашки.
Дивіться також:  Часниковий хліб – 6 рецептів, як приготувати в духовці, в хлібопічці і на сковороді

Для карамелі:

  • вершків – 200 мл;
  • цукру – 200 г;
  • глюкозного сиропу – 250 мл

Температура кипіння знову повинна бути рівно 115 ºС.

  • Коли маса потемніє і збільшиться в об’ємі, засипати в неї арахіс і зняти з вогню.
  • Прямокутну форму застелити пергаментом.
  • Розподілити в ній карамель, рівномірно, без пустот.
  • До половини занурити форму в холодну воду на півгодини.

Для другого шару начинки спочатку потрібно приготувати арахісове масло:

  • обсмаженого арахісу – 100 г;
  • солі – 10 г;
  • цукрової пудри – 20 р.

Чим краще обсмажити горіхи, тим насиченішим буде смак нуги. Але робити це потрібно на маленькому вогні, щоб не з’являлися чорні плями.

  • Гарячі горіхи, сіль і пудру перебити в блендері до пастоподібного стану. На це потрібно 10 – 15 хвилин при максимальній потужності.
  • Свіжі горіхи віддадуть достатньо власного олії. Якщо через 15 хвилин не утвориться паста, додати кілька крапель рослинної олії.
  • Суміш повинна мати яскравий солонувато-солодкий смак.

Для приготування нуги:

  • глюкозного сиропу – 50 мл;
  • цукрової пудри – 300 г;
  • води – 60 мл;
  • два білка;
  • всі арахісове масло;
  • солі – 20 р.

Температура приготування нуги 120 ºС.

  • Сироп нагріти, пудру і воду.
  • Невеликими порціями ввести в збиті білки.
  • Додати арахісове масло і сіль, не припиняючи працювати міксером.
  • Розрівняти шпателем нугу поверх першого затверділого шару.
  • Знову остудити.

Торт покривається кремом «Ганаш». Невелика кількість наливають під торт, для більшої схожості з магазинним оригіналом.

  • На торт потрібно 200 мл вершків і 400 г шоколаду.

Шоколад топлять в гарячих вершках і розгладжують по заготівлі гарячим широким ножем.

«Мурашник»

Найпростіший тортик з пісочного тіста, збирається з маленьких шматочків, складених у формі гірки. Звідси і його назва. Для більшої правдоподібності його традиційно густо посипають маком.

Для тіста:

  • борошна – 0,5 кг;
  • цукру – 200 г;
  • масла – 200 г;
  • два яйця;
  • пекарського порошку – 10 г;
  • солі – 10 р.

У деяких рецептах пропонується додати 150 мл молока, щоб торт вийшов м’якше. Цукор в тісто додають за бажанням, так як крем виходить дуже солодкий.

  • Круте тісто за допомогою м’ясорубки перетворити в кульки. Краще використовувати сітку з великими отворами, як для мантів. Тісто з додаванням молока можна охолодити і натерти на тертці.
  • Випікати подрібнене тісто при 180 º с не більше 20 хвилин до блідо-жовтого кольору.
  • Охолоджені заготовки додатково розкришити руками або качалкою.
  • З’єднати з кремом
  • Для крему знадобиться банку вареного згущеного молока, 200 г вершкового масла. Частково масло можна замінити сметаною, торт буде менш жирний і більш м’який. Сметану можна змішувати з гарячою згущеним молоком.
  • Формують торт «Мурашник» поступово. Невеликі порції міцно спресовують змоченими руками. Якщо викласти відразу всю масу, всередині торт залишиться пухким.

Млинцеве ласощі

Французький Крепвиль, або башту з млинців, має нескінченне число варіантів, і всі вважаються класичними. Тому можна сміливо готувати млинці за улюбленим рецептом, промащувати їх солодким кремом і прикрашати, як підкаже фантазія.

Для кавових млинців:

  • молока – 700 мл;
  • борошна – 400 г;
  • два яйця;
  • еспресо – 300 мл;
  • рослинного масла – 20 г;
  • цукру – 40 г;
  • солі – 15 р.

Млинці виходять тонкі, на високий торт їх знадобиться дуже багато.

Перші 6 – 8 штук можна укласти внапуск, як пелюстки, тарілка – в центрі. Коли вся стопка буде укладена і промазала, торт красиво обертається бічними пелюстками, а зверху скріплюється кремом.

Для крему:

  • «Маскарпоне» – 400 р;
  • солодких збитих вершків – 200 р.

Змащувати можна тільки повністю остиглі млинці.

Просте шоколадне частування

Рецепт німецького торт без випічки схожий на російське тістечко «Картопля». Відмінність тільки в способі оформлення, до речі, звідси і веселе назву десерту. Він викладається у формі бруска або буханця. Тому по-німецьки назва звучить Hunt – «вагонетка», а на російську помилково було перекладено як Hund – «собака». Проте на смак ця курйозна помилка не впливає.

Дивіться також:  Синнабон – класичний рецепт і 5 додаткових рецептів булочок

Інгредієнти:

  • сухого або бісквітного печива – 0,5 кг;
  • масла – 200 г;
  • цукру – 100 г;
  • какао-порошку – 60 г;
  • фруктового сиропу або алкоголю – 50 мл;
  • ваніль, горіхи, цукати за смаком.

Крем буде ніжніше і насиченим, якщо в нього додати пару яєць. Але, оскільки термічної обробки не буде, можна використовувати лише найсвіжіші, перевірені яйця.

  • Печиво змочити сиропом.
  • З решти інгредієнтів змішати крем. Масло повинне бути м’яким. Замість цукру простіше використовувати пудру, вона розчиниться швидко і повністю.
  • На плівку або в форму шарами викладати печиво і крем. Зверху нанести самий товстий шар. Від дуже великого бруска важко відрізати акуратні скибки, завширшки досить викладати по два печива.
  • Охолодити і прикрасити десерт.

Ніжний торт муссовый

Ніжний і легкий десерт готується з бісквітною основою і ефектною ягідно-вершковою начинкою.

Для основи:

· два яйця;

· борошна – 60 г;

· какао-порошку – 10 г;

· цукру – 100 г;

· пекарського порошку – 10 р.

Бісквітний корж повинен бути не більше 1,5 – 2 см завтовшки.

1. Тісто збити і запекти в рознімної формі (15 – 20 хвилин при 200 С).

2. Форму промити, викласти пергаментом з боків.

3. Бісквіт викласти на дно, просочити сиропом і коньяком. Досить по 20 – 30 г того і іншого.

Для першого шару мусу:

· солодких збитих вершків – 250 г;

· вершкового сиру – 200 г;

· ванільний екстракт;

· желатину – 10 р.

Желатин розвести по інструкції.

1. Сир збити і охолодити.

2. З’єднати з вершками.

3. Додати желатин.

4. Вилити суміш у форму на бісквіт.

5. Почекати до повного застигання.

Для другого шару:

· ягід – 400 г;

· солодких збитих вершків – 250 г;

· 10 г желатину.

Ягоди очистити, промити і обсушити.

1. Зробити ягідне пюре, обов’язково протерти через сито, щоб десерт не потрапили шматочки шкірки.

2. З’єднати зі збитими вершками і розведеним желатином.

3. Викласти у форму.

4. Охолодити, щоб желатин надійно схопився.

5. Покрити торт глазур’ю.

Для дзеркальної глазурі:

· вершків – 60 мл;

· води – 100 мл;

· шоколад – 50 г;

· какао-порошку – 50 г;

· цукрової пудри – 200 г;

· желатину – 10 р.

Торт виставити на решітку, для надлишків глазурі підставити вниз блюдо.

1. Всі компоненти змішати і нагріти.

2. Желатин розчинити у відповідності з інструкцією, додати шоколадний сироп.

3. Полити глазур’ю весь торт і прибрати до повного застигання.

Дуже смачний бісквітний торт

Маленькі млинці або панкейкі, просочені величезною кількістю крему – оригінальне рішення для бісквітного десерту. Це – всім відомий торт «Черепаха».

Для бісквіта:

· шість яєць;

· какао-порошку – 50 г;

· цукру – 300 г;

· борошна – 300 г;

· пекарського порошку – 10 р.

Чим більше вийде млинчиків, тим красивіше буде «Черепаха».

1. У збиті з цукром яйця ввести частинами борошняну суміш, обережно вимішуючи тісто знизу вгору.

2. На один корж потрібна ложка тесту.

3. Випікати тендітні коржі з бісквіту краще всього на пергаменті. Деко виставляється в розігріту до 190 ° С на 5 хвилин.

Для крему збити:

· сметани – 1 л;

· 50 г какао-порошку – 50 г;

· олія – 250 г;

· цукру – 250 р.

Для складання потрібно широке блюдо.

1. Умочуючи остиглі млинці в крем, укласти їх гіркою з плоскою вершиною, щоб вийшло схоже на панцир.

2. Художньо оформити мордочку і лапи.

3. «Панцир» покрити глазур’ю. Для неї розтопити в гарячих вершках 4 частини шоколаду і 1 частина масла.

4. За бажанням, можна прикрасити його волоськими горіхами, мигдалевими пелюстками або цукатами.

Домашні торти мають власний шарм. Вони запаморочливо пахнуть затишно – любов’ю, турботою і посмішками. І не важливо, наскільки складний у виконанні десерт, головне, що він збирає за одним столом рідних людей, і це його якість безцінне.

Прокрутка до верху