Як варити бурий рис – 5 рецептів, як приготувати бурий рис правильно і смачно

Готуємо в мультиварці

Приготований бурий рис в мультиварці не підгорить. Завдяки таймеру не перетравиться і вийде розсипчастим. Найголовніше – не пропускати необхідні етапи приготування. Обов’язково замочуйте продукт. Без цієї процедури необроблені зерна не зможуть правильно розваритися і залишаться дуже жорсткими. Для приготування в мультиварці потрібні зовсім інші пропорції рідини, ніж при варінні в каструлі.

Інгредієнти:

  • бурий рис – 1 склянка;
  • вода – 240 мл

Приготування:

  • Залити рідиною злак і відставити на 6 годин. Промити і перекласти крупу в чашу. Залити зазначеною кількістю води.
  • Виставити на приладі режим «Рис». Під час приготування доливати рідину і підсолювати забороняється. Після сигналу приладу можна додавати спеції за бажанням і підсолити.
Дивіться також:  Фаршировані курячі ніжки – 7 рецептів приготування