Як варити фунчозу в домашніх умовах – 6 рецептів

Локшина фунчоза полюбилася гурманам за незвичайний зовнішній вигляд і швидкість приготування. Багато хто навіть не здогадуються, що вироби з бобів багаті вітамінами і корисними речовинами. До речі, японські самураї харчувалися саме такий локшиною – вона надавала їм сили. Сьогодні ми розповімо, як варити фунчозу, і які страви можна з неї приготувати.

Як і скільки варити фунчозу

Скляна локшина фунчоза «прийшла» до нас з азіатських країн. Вона не відноситься до макаронних виробів, так як готують її з бобів мунг. Але на наших прилавках найчастіше зустрічається дешевий варіант з кукурудзяного або картопляного крохмалю. Такий продукт багато плутають з рисовою локшиною, але незважаючи на те, що за зовнішнім виглядом вони схожі, останню готують тільки з зерен рису.

Найважливіше питання, яке цікавить всіх, хто вперше зіткнувся зі скляною локшиною, – скільки варити фунчозу.

Готується локшина досить швидко. Головне її не переварити, інакше вона перетвориться у желеподібну масу.

Готовність продукту слід перевіряти щохвилини.

  • Як правило, на приготування локшини відводиться не більше п’яти хвилин.
  • Фунчозу можна і не варити, а просто запарити, прикрити кришкою і почекати три хвилини.
  • Або залити окропом і потримати на невеликому вогні дві хвилини.

Навіть після варіння фунчоза зберігає свою прозорість, тому багато дали їй іншу назву – скляна локшина. Вона не має вираженого смаку, тому не підходить в якості простого гарніру, але відмінно поєднується з іншими продуктами. З таким виробом часто готують гарячі страви і салати.

Суха фунчоза зберігається до трьох років, а ось готовий продукт не передбачає тривалого зберігання, тому його краще вжити протягом кількох годин.

Варена скляна локшина з куркою

Той, хто відпочивав у Таїланді, напевно, встиг скуштувати фунчозу з куркою. Хочете здивувати гостей тайської їжею? Обов’язково візьміть на замітку наш рецепт!

Дивіться також:  Паста з креветками у вершковому соусі – 7 рецептів приготування

Інгредієнти:

  • півкіло філе птиці;
  • по одній моркві та цибулині;
  • 5 пакетиків (по 40 г) скляної локшини;
  • два курячих яйця;
  • третина кіло квасолі;
  • за смаком китайський соус, пекучий перець і сіль;
  • 20 г тайської (китайської) приправи.

Як варити вермішель фунчозу з куркою:

  • М’ясо птиці ріжемо невеликими брусочками і обсмажуємо до рум’яного кольору. Кладемо до нього натерту моркву і нарізаний цибулю, обсмажуємо до готовності.
  • Скляну локшину трохи потримаємо в прохолодній воді, а після відваримо протягом трьох хвилин.
  • З’єднуємо локшину з м’ясними шматочками і овочами.
  • Квасоля (мова йде про стручкової), смажимо на олії разом з яйцями. Повинно вийти щось на кшталт овочевого омлету.
  • Отриману заготівлю перемішуємо з іншими інгредієнтами, присмачую всі спеціями і соєвого приправою.

Якщо ви не знайшли тайські спеції, то можете взяти будь-які китайські, оскільки тайська кухня прийняла багато традицій, у тому числі й кулінарних, від близько розташованих до неї країн.

Готуємо з овочами

Пропонуємо приготувати фунчозу з овочами. Закуска виходить дуже смачною і ситною.

Інгредієнти по 100 – 150 г:

  • прозорою локшини;
  • морквини;
  • солодкого перцю;
  • огірків;
  • лука.

Візьміть також коріандр (мелений), сіль, перець, олія.

Спосіб приготування:

  • Моркву і всі інші овочі ріжемо соломкою.
  • На маслі спочатку пасеруємо цибулю, потім кладемо моркву і перець, готуємо овочі до м’якості.
  • Скляну варити локшину не будемо, а просто опустимо її в окріп, прикриємо і через п’ять хвилин сполоснем прохолодною водою.
  • З’єднуємо локшину з смаженими овочами і огірком, присмачую сіллю, перцем і меленим коріандром. Останню приправу можна замінити соєвим соусом.
  • Перед подачею наполягаємо страву протягом години.

Як приготувати фунчозу з м’ясом

Скляну локшину можна подавати з будь-яким видом м’яса, але в азіатській кухні найчастіше використовують яловичину.

Дивіться також:  Як приготувати м’ясо в духовці – 15 рецептів смачного і соковитого м’яса

Інгредієнти:

  • 320 г тонкої локшини;
  • 320 г яловичини (філе);
  • дві невеликих моркви;
  • плід солодкого м’ясистого перцю;
  • цибулина;
  • два часникового зубчики;
  • дві ложки китайського соусу;
  • сіль, перець, олія.

Спосіб приготування:

  • У добре розігрітій олії смажимо тонкі м’ясні скибочки. Як тільки м’ясо підрум’яниться, кладемо подрібнену соломкою перець і моркву, а також четвертькольца ріпчастої цибулі.
  • Через десять хвилин до овочів кладемо нарізані часточки часнику, а також спеції і соєвий соус. Тушкуємо інгредієнти п’ять хвилин.
  • Скляну локшину заварюємо три хвилини, потім кладемо її в сковороду до інших інгредієнтів і перемішуємо. Витримуємо салат на вогні дві хвилини і подаємо в теплому вигляді.

Локшина по-корейськи

Фунчозу по-корейськи готують з додаванням різних овочів або м’яса. Для створення страви легко купити готову заправку для корейських страв, але можна зробити такий соус і самостійно з часнику, гострого перцю і рослинного масла.

Інгредієнти закуски:

  • 220 г скляної локшини;
  • три часникового зубчики;
  • велика морква;
  • плід м’ясистого перцю;
  • 35 мл рослинного масла;
  • 15 мл китайського соусу;
  • ч. ложка оцту;
  • щіпка солодкого піску;
  • ч. ложка корейської приправи.

Спосіб приготування:

  • Приправу розвести невеликою кількістю води, кидаємо в неї роздавлений пресом часник, сиплемо цукор. В отриманий склад вливаємо оцет, олію і соєвий соус. Перемішуємо.
  • Морквину подрібнюємо на тертці для корейських салатів, перець нарізаємо соломкою.
  • Фунчозу запарюємо на п’ять хвилин, а після промиваємо водою.
  • З’єднуємо локшину з овочами, поливаємо блюдо соусом і ставимо в прохолодне місце на чотири години. Після закінчення зазначеного часу подаємо локшину до столу. Зберігається така закуска не більше доби.

З корейською морквою

Фунчозу використовують для приготування різних страв, але з усіх закусок найпопулярніша – з корейською морквою.

Дивіться також:  Особуко - 6 рецептів приготування

Маринована гостра морква відмінно поєднується зі скляною локшиною і дарує їй приголомшливий смак.

Інгредієнти:

  • 150 г тонкої локшини;
  • 100 г корейської моркви;
  • один огірок;
  • три часникового зубчики;
  • масло оливи;
  • 35 мл китайського соусу.

Спосіб приготування:

  • Фунчозу опускаємо в киплячу воду, наполягаємо п’ять хвилин. Потім рідину зливаємо, а локшину промиваємо.
  • Огірок шаткуємо тонкою соломкою, з’єднуємо його з локшиною і маринованої морквиною.
  • До отриманого складу вливаємо соус, масло і присмачую продукти подрібненим часником. Змішуємо інгредієнти, і закуска готова.

Салат з вареної фунчозой

З вареної фунчозой можна приготувати найрізноманітніші салати. Пропонуємо варіант закуски з додаванням грибів.

Інгредієнти:

  • до 200 г фунчозы;
  • третина кіло заморожених опеньків;
  • морквина;
  • цибулина;
  • за смаком червоний перець і сіль;
  • маленький пучок петрушки.

Спосіб приготування:

  • У сковороду вливаємо олію і обсмажуємо на ньому опеньки протягом п’яти хвилин. Після кладемо до них натертий помаранчевий коренеплід і четвертинки кілець цибулі. Смажимо продукти ще трохи.
  • Локшину заливаємо окропом, чекаємо чотири хвилини і з’єднуємо її з іншими інгредієнтами, включаючи спеції і рубану петрушку.

Нерідко фунчозу з дешевого крохмалю відбілюють різними складами, які можуть містити свинець. У зв’язку з цим, уважно читайте склад, зазначений на упаковці, та купуйте тільки продукцію перевіреної якості, яка, до речі, ніяк не може бути дешевою.

Прокрутка до верху