Рецепт приготування в мультиварці
Якщо у пристрої є спеціальний режим для обговорюваної крупи або ж варіанти «Молочна каша»/«Плов», то його сміливо можна використовувати для варіння гречки. З продуктів буде використовуватися: 3 ст. молока, дрібка солі, 1 маленька ложка цукру-піску, 1,5 ст. крупи, 35 г вершкового масла.
- Спочатку гречка ретельно перебирається від бруду і неякісних зерен, після чого промивається холодною проточною водою до тих пір, поки рідина не стане чистою.
- Обсмажується крупа за бажанням. Якщо хочеться зробити кашу максимально смачною, варто зробити це в програмі «Випічка». Як тільки зернятка добре підсохнуть, чашу можна додати вершкове масло і продовжувати приготування в тому ж режимі при постійному помішуванні ще 3-5 хвилин. У підсумку гречка повинна знову стати сухуватою і придбати апетитний золотистий відтінок.
- Крупа заливається трохи підігрітим молоком. Можна просто заздалегідь дістати молочний продукт з холодильника, щоб він став кімнатної температури.
- У чашу пристрою додається цукор-пісок та сіль.
- Після ретельного перемішування каша на молоці буде варитися в одному з відповідних режимів 55 хвилин.
Подається страва як гарнір або як самостійно блюдо з сухофруктами і вершковим маслом.