Як варити гречану кашу – 6 рецептів приготування

Розсипчаста гречана каша на воді

Дуже часто гречка стає основною стравою в меню під час лікувальної дієти або спрямованої на зниження ваги. При таких умовах потрібно максимально скоротити його калорійність. Найпростіше для цього приготувати його на воді. Важливо взяти якісну відфільтровану рідина. Крім води (2 ст.), потрібно підготувати: 1 ст. гречаної крупи, щіпку солі і трохи олії.

  • Крупа перебирається від сміття і включень. Далі продукт ретельно промивається. В процесі його потрібно гарненько розтирати пальцями.
  • Потім гречка просушується і підсмажується на сухій сковороді. Якщо дієта цього не забороняє, посуд можна додати невеликий шматочок вершкового масла.
  • Після закипання води в неї викладається гречка. Після повторного закипання рідина солиться, з поверхні видаляється піна.
  • Страва буде нудитися під кришкою на мінімальному вогні близько 15-17 хвилин. Все це час масу не можна перемішувати.

Коли рідина з ємності повністю википить, можна вимкнути вогонь, накривати каструлю або казан паперовою серветкою, зверху кришкою, закутати в ковдру і залишають настоюватися ще на годину. При бажанні можна зварити розсипчасту гречану кашу на воді за аналогічною схемою в будь-якої моделі мультиварки.

Дивіться також:  Як приготувати тефтелі – 12 рецептів
Прокрутка до верху