Гречка з грибами
Найпростіше приготувати гречану кашу з печерицями. Такі гриби не вимагають ніякої попередньої підготовки. Вони додаються в блюдо в сирому вигляді. Береться: 1 ст. гречки і в два рази більше води, 240 г грибів, половина маленької ложки солі, цибулина, 35 г вершкового масла, 2 ст. л. неароматного масла, 3 щіпки меленого перцю.
- Попередньо промита і просушена на сковороді крупа заливається водою і відправляється варитися. Масу потрібно посолити.
- Цибулю і гриби дрібно нарізати і обсмажуються на неароматном олії. Компоненти солятся і перчатся.
- Обжарка перемішується з готової гречкою, після чого каструля закривається кришкою, закутується в плед і настояти півгодини.
Також можна перекласти гречку з грибами в форму і відправити в духовку на 45 хвилин при 140 градусах.