Готуємо в термосі — покроковий рецепт
У польових умовах найпростіше приготувати гречану кашу у великому термосі. Для цього потрібно взяти: 320 мл кип’яченої води, 180 г крупи, половину маленької ложки солі.
- Гречка перебирається від явних домішок і ретельно промивається проточною водою. Зручно робити це через сито.
- В термос через лійку всипається промитий продукт.
- В тільки що скипіла воді розчиняється сіль, після чого крупа заливається рідиною.
- Залишилося закрити ємність і залишити її на 45-50 хвилин. Блюдо буде готуватися самостійно.
- У підсумку частування вийде м’яким і розсипчастим.
Можна закладати крупу в термос з вечора. Таким чином, вранці на столі опиниться гарячий смачний сніданок. Залишиться лише доповнити його вершковим маслом або іншими смачними добавками.