Гречка володіє безліччю корисних елементів при малій кількості калорій. Смачна каша може використовуватися і як самостійне блюдо для сніданку, і як гарнір для обіду. Розберемося, як варити гречку в мультиварці.
Гречка в мультиварці на гарнір
В мультиварці гарнір до котлет або м’яса виходить дуже ніжним і розсипчастим. Таке блюдо посилить смак головного інгредієнта і додасть бадьорості і сил на весь день.
Базові інгредієнти:
- гречана крупа — 340 гр;
- чиста вода — 700 мл;
- цукровий пісок — 8 гр;
- сіль — 10 гр;
- вершкове масло — 30 гр;
- прянощі будь-які на ваш смак.
Тонкощі приготування:
Як варити зі свининою?
Якщо не знаєте, що подати на обід — потушкуйте гречку зі свининою. Всі чоловіки будуть у захваті.
Список продуктів:
- свинина — 0,5 кг;
- один зубок часнику;
- один цибуля;
- гірчиця — 4 гр;
- гречка — 230 гр;
- рослинне масло — 30 гр;
- прянощі і сіль — за смаком.
Як приготувати гречку:
Гречка з курячим м’ясом в мультиварці
Гречка з куркою – поєднання дієтичних продуктів. Таке блюдо чудово підійде як для всієї родини, так для жінок, що стежать за своєю вагою.
Вам знадобиться:
- вода — 0,4 л;
- філе курки — 300 гр;
- одна морквина;
- одна цибулина;
- гречка — 170 гр;
- сіль — 20 гр;
- два лаврових листа;
- приправи для курки;
- сметана — 60 гр.
Як готується гречка з куркою:
З тушонкою
Тушонка дозволяє приготувати просту і смачну страву дуже швидко. Тут не потрібно втрачати часу на підготовку м’яса. Цю кашу можна брати з собою в походи або на рибалку.
Інгредієнти:
- гречана крупа — 200 гр;
- одна цибулина;
- вода — 400 мл;
- одна морква;
- одна банка тушонки;
- два зубчики часнику;
- трохи вершкового масла;
- олія оливкова — 18 мл
Як готується гречка з тушонкою:
Рецепт приготування по — купецькому
Це дуже старий рецепт, який виходив дивним на смак, завдяки тому, що гречку томили в печі. Зараз це можна виконати з допомогою мультиварки.
Список продуктів:
- гречка — 0,2 кг;
- свиняче м’ясо — 0,3 кг;
- один цибуля;
- одна морква;
- оливкова олія — 60 мл;
- мускатний горіх — 5 гр;
- суміш перців — 5 гр;
- сіль йодована за смаком.
Гречка по – купецькому готується наступним чином:
З грибами
Вам знадобиться:
- печериці — 0,25 кг;
- сметана — 50 гр;
- рослинна олія — 40 мл;
- гречка — 250 гр;
- сіль і спеції за смаком;
- одна цибулина.
Спосіб приготування:
Особливості приготування в мультиварці: Поларіс, Редмонд.
В основному ці дві моделі мультиварок схожі. Різниця лише в наявності програм. У Редмонд є програмний режим «Експрес». Це означає, що, якщо ви кудись поспішаєте, можете поставити цю програму, і страва приготується швидше без втрати смакових якостей. В обох марок є функція «Мультиповар», який сам вибирає час і температуру для приготування страви. Після завершення готування автоматично включається режим «Підігрів». Так блюдо залишиться гарячим ще довгий час.