Як варити гречку в мультиварці – 6 рецептів

Гречка володіє безліччю корисних елементів при малій кількості калорій. Смачна каша може використовуватися і як самостійне блюдо для сніданку, і як гарнір для обіду. Розберемося, як варити гречку в мультиварці.

Гречка в мультиварці на гарнір

В мультиварці гарнір до котлет або м’яса виходить дуже ніжним і розсипчастим. Таке блюдо посилить смак головного інгредієнта і додасть бадьорості і сил на весь день.

Базові інгредієнти:

  • гречана крупа — 340 гр;
  • чиста вода — 700 мл;
  • цукровий пісок — 8 гр;
  • сіль — 10 гр;
  • вершкове масло — 30 гр;
  • прянощі будь-які на ваш смак.

Тонкощі приготування:

  • Крупу потрібно відсортувати і промити під краном.
  • У чашу мультиварки покласти шматочок масла. У режимі «Смаження» необхідно його розтопити.
  • Покласти туди ж гречку і посмажити її протягом 10 хвилин.
  • Налити воду, насипати сіль з цукром.
  • Поставити програму «Гречка» і варити 30-40 хвилин. Перед завершенням роботи мультиварки, додайте прянощі для аромату.
  • Дістаньте готову кашу, посипте зеленню для прикраси.
  • Як варити зі свининою?

    Якщо не знаєте, що подати на обід — потушкуйте гречку зі свининою. Всі чоловіки будуть у захваті.

    Список продуктів:

    • свинина — 0,5 кг;
    • один зубок часнику;
    • один цибуля;
    • гірчиця — 4 гр;
    • гречка — 230 гр;
    • рослинне масло — 30 гр;
    • прянощі і сіль — за смаком.

    Як приготувати гречку:

  • Овочі очистити від шкірки, порізати маленькими кубиками.
  • Промите м’ясо нарізати на порційні шматочки.
  • В мультиварку закласти овочі, м’ясо, налити рослинне масло і додати гірчицю. Інгредієнти перемішати.
  • Обсмажити їх в програмі «Випічка» півгодини.
  • Після цього покласти гречку, насипати сіль, спеції, налити воду так, щоб її рівень був на 1-2 см вище рівня майбутньої каші.
  • Готувати в режимі «Гречка».
  • Дивіться також:  Як робити манти в домашніх умовах – 8 рецептів

    Гречка з курячим м’ясом в мультиварці

    Гречка з куркою – поєднання дієтичних продуктів. Таке блюдо чудово підійде як для всієї родини, так для жінок, що стежать за своєю вагою.

    Вам знадобиться:

    • вода — 0,4 л;
    • філе курки — 300 гр;
    • одна морквина;
    • одна цибулина;
    • гречка — 170 гр;
    • сіль — 20 гр;
    • два лаврових листа;
    • приправи для курки;
    • сметана — 60 гр.

    Як готується гречка з куркою:

  • Куряче м’ясо порізати на невеликі шматочки.
  • Обробити цибулю і моркву за стандартним методом.
  • У каструлю покласти філе шматочками, овочі і налити рослинне масло.
  • Інгредієнти необхідно обжарит при програмі «Випічка» близько 15 хвилин.
  • До підготовлюваної масі додати спеції, лаврушку, сіль і сметану.
  • Насипати гречану крупу і залити все гарячою водою.
  • Поставити кухонну техніку на режим «Гречка» або «Крупа». Варить 40 хвилин.
  • З тушонкою

    Тушонка дозволяє приготувати просту і смачну страву дуже швидко. Тут не потрібно втрачати часу на підготовку м’яса. Цю кашу можна брати з собою в походи або на рибалку.

    Інгредієнти:

    • гречана крупа — 200 гр;
    • одна цибулина;
    • вода — 400 мл;
    • одна морква;
    • одна банка тушонки;
    • два зубчики часнику;
    • трохи вершкового масла;
    • олія оливкова — 18 мл

    Як готується гречка з тушонкою:

  • У чашу мультиварки ллємо олію, кидаємо дрібно нашатковану цибулю і моркву.
  • Смажимо в режимі «Випічка». Вручну встановлюємо час — 20 хвилин.
  • Додаємо до овочів тушонку і порубаний часник.
  • Через 10 хвилин насипаємо необхідну кількість гречки і заливаємо всі продукти водою.
  • Варимо, включивши програму «Гречка» протягом 40 хвилин.
  • Після того, як піч проінформує про закінчення готування, кладемо в кашу вершкове масло, насипаємо прянощі за смаком і тушкуємо в режимі «Підігрів» 7 хвилин.
  • Дивіться також:  Гранатовий соус – з чим їдять? 6 рецептів страв з гранатовим соусом

    Рецепт приготування по — купецькому

    Це дуже старий рецепт, який виходив дивним на смак, завдяки тому, що гречку томили в печі. Зараз це можна виконати з допомогою мультиварки.

    Список продуктів:

    • гречка — 0,2 кг;
    • свиняче м’ясо — 0,3 кг;
    • один цибуля;
    • одна морква;
    • оливкова олія — 60 мл;
    • мускатний горіх — 5 гр;
    • суміш перців — 5 гр;
    • сіль йодована за смаком.

    Гречка по – купецькому готується наступним чином:

  • Очищаємо овочі від шкірки, моркву ріжемо тонкою соломкою, а цибулю дрібно шаткуємо.
  • Обсмажуємо підготовлені продукти з оливковою олією при режимі «Смаження» не більше 10 хвилин.
  • Свинину ріжемо на порційні шматочки.
  • Продовжуємо далі смажити, але вже разом з м’ясом протягом 10 хвилин.
  • Насипаємо до підготовлюваних продуктів гречану крупу, наливаємо воду.
  • Насипаємо всі необхідні спеції, включаючи сіль.
  • Змінюємо програму мультиварки на режим «Гасіння» і готуємо 50 хвилин.
  • З грибами

    Вам знадобиться:

    • печериці — 0,25 кг;
    • сметана — 50 гр;
    • рослинна олія — 40 мл;
    • гречка — 250 гр;
    • сіль і спеції за смаком;
    • одна цибулина.

    Спосіб приготування:

  • Гриби розморозити, промити і нарізати соломкою або квадратиками.
  • Цибуля обробити і дрібно порубати.
  • Пасерувати цибулю і гриби в олії. Не забудьте вибрати програму «Випічка». Готувати 10 хвилин.
  • Насипати гречану крупу, налити води, додати сметану, сіль і прянощі.
  • Варити в режимі «Плов» до завершення програми.
  • Готову кашу можна прикрасити порцією зеленого горошку.
  • Особливості приготування в мультиварці: Поларіс, Редмонд.

    В основному ці дві моделі мультиварок схожі. Різниця лише в наявності програм. У Редмонд є програмний режим «Експрес». Це означає, що, якщо ви кудись поспішаєте, можете поставити цю програму, і страва приготується швидше без втрати смакових якостей. В обох марок є функція «Мультиповар», який сам вибирає час і температуру для приготування страви. Після завершення готування автоматично включається режим «Підігрів». Так блюдо залишиться гарячим ще довгий час.

    Дивіться також:  Як приготувати шаурму в домашніх умовах
    Прокрутка до верху