Щоб отримати дійсно насичений і ароматний напій, потрібно знати, як варити какао правильно, адже існує далеко не один варіант його приготування.
Як варити какао на молоці
Какао на молоці – популярний напій. Для нього підходить молоко середньої жирності і бажано не домашнє, оскільки воно може перебити смак какао.
Необхідні продукти:
- цукор на свій смак;
- 40 грам какао;
- літр молока.
Процес приготування:
- Для початку молоко потрібно прогріти, але не сильно, воно не повинно кипіти.
- Як тільки його температура досягне значення близько 70 градусів, відливаємо від загальної маси приблизно одну столову ложку.
- Відміряйте потрібну кількість цукру, змішайте його з какао, розітріть і влийте туди частина молока, яку відокремили в попередньому кроці. Добре розмішайте суміш, щоб складові розчинилися і те, що вийшло, влийте до залишився молока.
- Постійно заважаючи напій, варіть його ще кілька хвилин на слабкому вогні. Після цього коктейль можна подавати.
Смачний напій з порошку
Какао з порошку обов’язково порадує своїми смаковими властивостями, якщо ви придбаєте якісний продукт. Для цього обов’язково переглядайте склад на упаковці і віддавайте перевагу продукції, яка вже багато років на ринку. Серед найбільш доступних «довгожителів» ринку можна виділити товар марки «Золотий ярлик».
Необхідні продукти:
- сім ложок какао-порошку;
- один літр молока або води;
- цукор по своєму смаку.
Процес варіння:
- Літр води або молока відправляємо в каструлю, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
- Відразу ж після утворення пухирців у каструлю кладемо цукор і перемішуємо суміш, щоб він повністю розчинився. Засипаємо какао.
- Беремо віночок і злегка збиваємо масу. Це робиться для утворення невеликої пінки.
- Кип’ятимо склад ще пару хвилин на слабкому вогні, після чого знімаємо його з плити і відразу розливаємо ароматний напій по великих чашках.
Рецепт приготування на воді
Якщо з якої-небудь причини ви не вживаєте молоко, не варто відмовлятися від напою, адже можна зварити какао на воді.
Необхідні продукти:
- дві ложки какао;
- стакан води.
Цукор кладіть за бажанням і по своєму смаку. Інгредієнти вказані для однієї порції. Якщо вам потрібно більше, то просто збільшити їх кількість.
Процес приготування:
- Воду доведіть до кипіння і відразу ж засипте туди какао. Перемішайте, щоб він розчинився.
- Покладіть цукор, прогрійте ще пару хвилин на плиті і знімайте готовий напій. Подавати його можна з вершками, згущеним молоком або просто так, без добавок.
Гарячий шоколад з какао
Нема чого купувати розчинні напої і завантажувати свій організм не дуже-то і корисними добавками, адже так просто зварити гарячий шоколад з какао самостійно, не виходячи з дому.
Необхідні продукти:
- дві склянки молока;
- цукор по своєму смаку;
- ч. л. ванільного цукру;
- три ч. л. какао.
Процес приготування:
- Зазначене кількість какао змішати з цукром виходячи зі свого смаку. На інгредієнти зі списку буде достатньо 4 ч. л.
- Нагрійте Молоко, але не давайте йому почати кипіти. Відразу ж додайте суміш з какао і цукру, а також ванілін.
- Не забувайте постійно заважати напій під час варіння. Якщо складові «приклеїти» до дна – все можна викидати.
- Тримайте на плиті шоколад не більше 15 хвилин. Важливо пробувати його в процесі, а коли він трохи охолоне, то стане густим – таким, яким і має бути.
Готуємо, як у дитячому садку
Необхідні продукти:
- три великих ложки какао;
- один літр молока;
- цукор по своєму смаку.
Процес приготування:
- Помістіть молоко в будь-яку ємність, яку можна нагрівати, доведіть його до кипіння на середньому вогні.
- Зачерпніть із загальної кількості рідини приблизно столову ложку і розчиніть в ній какао і цукор.
- Те, що вийшло, влийте назад до молока, постійно заважаючи напій, варіть його ще близько трьох хвилин.
Варіант зі згущеним молоком
Необхідні продукти:
- 0,8 літра води;
- 20 грам какао;
- 2/3 банки згущеного молока;
- ложка цукру.
Процес приготування:
- Згущене молоко заливаємо гарячою водою. Перемішуємо склад, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
- Беремо звідти трохи рідини, додаємо до неї какао і цукор, ложкою розмішуємо до розчинення останнього і вливаємо отриману суміш назад в каструлю.
- Чекаємо, коли все закипить, і після цього какао можна знімати.
Незвичайний напій з морозивом
Необхідні продукти:
- чотири ложки цукру;
- 100 грам пломбіру або ванільного морозива;
- дві великі ложки какао;
- стакан молока.
Процес приготування:
- На плиту відправляємо вказану кількість молока або беремо більше, якщо потрібно кілька порцій. Добре нагріваємо, засипаємо цукор, какао і постійно перемішуючи суміш, даємо складовим повністю розчинитися.
- Варимо ще кілька хвилин, потім знімаємо з вогню й даємо напою охолонути.
- У глибокий скляний стакан поміщаємо морозиво, заливаємо його вже остившім какао і відразу подаємо. Бажано використовувати не просто остиглий напій, а охолоджений, щоб морозиво в ньому не розтануло занадто швидко.
Як варити какао з ваніллю
Необхідні продукти:
- дві столові ложки цукру;
- пакетик ванільного порошку;
- 300 мл молока;
- три ложки какао.
Процес приготування:
- В каструлю або невелику ємність вливаємо молоко, відправляємо на плиту, відразу ж кладемо цукор і ванілін. Перемішуємо і продовжуємо нагрівати на повільному вогні, але при цьому, не даючи йому закипіти.
- Потім засипаємо какао, продовжуємо варити і постійно заважати. Порошок не повинен приклеїтися до дна і вже тим більше пригоріти, інакше напій буде зіпсований.
- Знову ж таки, не доводячи рідину до кипіння, варимо напій приблизно дві хвилини, знімаємо з плити і даємо йому трохи охолонути. Потім розливаємо його по красивим чашках і подаємо. За бажанням, під час приготування можна покласти у коктейль ще і корицю. Вона дуже добре поєднується з ваніллю.
Як бачите, зробити смачний і зігріваючий напій самостійно зовсім не складно. А безліч варіантів приготування дозволяють вибрати той, що стане улюбленим і обов’язково доповнить скарбничку ваших особистих кулінарних досягнень.