Як варити какао? 8 рецептів приготування какао на молоці та воді

Щоб отримати дійсно насичений і ароматний напій, потрібно знати, як варити какао правильно, адже існує далеко не один варіант його приготування.

Як варити какао на молоці

Какао на молоці – популярний напій. Для нього підходить молоко середньої жирності і бажано не домашнє, оскільки воно може перебити смак какао.

Необхідні продукти:

  • цукор на свій смак;
  • 40 грам какао;
  • літр молока.

Процес приготування:

  • Для початку молоко потрібно прогріти, але не сильно, воно не повинно кипіти.
  • Як тільки його температура досягне значення близько 70 градусів, відливаємо від загальної маси приблизно одну столову ложку.
  • Відміряйте потрібну кількість цукру, змішайте його з какао, розітріть і влийте туди частина молока, яку відокремили в попередньому кроці. Добре розмішайте суміш, щоб складові розчинилися і те, що вийшло, влийте до залишився молока.
  • Постійно заважаючи напій, варіть його ще кілька хвилин на слабкому вогні. Після цього коктейль можна подавати.

Смачний напій з порошку

Какао з порошку обов’язково порадує своїми смаковими властивостями, якщо ви придбаєте якісний продукт. Для цього обов’язково переглядайте склад на упаковці і віддавайте перевагу продукції, яка вже багато років на ринку. Серед найбільш доступних «довгожителів» ринку можна виділити товар марки «Золотий ярлик».

Необхідні продукти:

  • сім ложок какао-порошку;
  • один літр молока або води;
  • цукор по своєму смаку.

Процес варіння:

  • Літр води або молока відправляємо в каструлю, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
  • Відразу ж після утворення пухирців у каструлю кладемо цукор і перемішуємо суміш, щоб він повністю розчинився. Засипаємо какао.
  • Беремо віночок і злегка збиваємо масу. Це робиться для утворення невеликої пінки.
  • Кип’ятимо склад ще пару хвилин на слабкому вогні, після чого знімаємо його з плити і відразу розливаємо ароматний напій по великих чашках.
Дивіться також:  Коктейль Апероль Шприц і ще 6 рецептів коктейлів з аперитиву Апероль в домашніх умовах

Рецепт приготування на воді

Якщо з якої-небудь причини ви не вживаєте молоко, не варто відмовлятися від напою, адже можна зварити какао на воді.

Необхідні продукти:

  • дві ложки какао;
  • стакан води.

Цукор кладіть за бажанням і по своєму смаку. Інгредієнти вказані для однієї порції. Якщо вам потрібно більше, то просто збільшити їх кількість.

Процес приготування:

  • Воду доведіть до кипіння і відразу ж засипте туди какао. Перемішайте, щоб він розчинився.
  • Покладіть цукор, прогрійте ще пару хвилин на плиті і знімайте готовий напій. Подавати його можна з вершками, згущеним молоком або просто так, без добавок.

Гарячий шоколад з какао

Нема чого купувати розчинні напої і завантажувати свій організм не дуже-то і корисними добавками, адже так просто зварити гарячий шоколад з какао самостійно, не виходячи з дому.

Необхідні продукти:

  • дві склянки молока;
  • цукор по своєму смаку;
  • ч. л. ванільного цукру;
  • три ч. л. какао.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість какао змішати з цукром виходячи зі свого смаку. На інгредієнти зі списку буде достатньо 4 ч. л.
  • Нагрійте Молоко, але не давайте йому почати кипіти. Відразу ж додайте суміш з какао і цукру, а також ванілін.
  • Не забувайте постійно заважати напій під час варіння. Якщо складові «приклеїти» до дна – все можна викидати.
  • Тримайте на плиті шоколад не більше 15 хвилин. Важливо пробувати його в процесі, а коли він трохи охолоне, то стане густим – таким, яким і має бути.

Готуємо, як у дитячому садку

Необхідні продукти:

  • три великих ложки какао;
  • один літр молока;
  • цукор по своєму смаку.

Процес приготування:

  • Помістіть молоко в будь-яку ємність, яку можна нагрівати, доведіть його до кипіння на середньому вогні.
  • Зачерпніть із загальної кількості рідини приблизно столову ложку і розчиніть в ній какао і цукор.
  • Те, що вийшло, влийте назад до молока, постійно заважаючи напій, варіть його ще близько трьох хвилин.
Дивіться також:  Настоянка на журавлині – 6 рецептів

Варіант зі згущеним молоком

Необхідні продукти:

  • 0,8 літра води;
  • 20 грам какао;
  • 2/3 банки згущеного молока;
  • ложка цукру.

Процес приготування:

  • Згущене молоко заливаємо гарячою водою. Перемішуємо склад, ставимо на плиту і доводимо до кипіння.
  • Беремо звідти трохи рідини, додаємо до неї какао і цукор, ложкою розмішуємо до розчинення останнього і вливаємо отриману суміш назад в каструлю.
  • Чекаємо, коли все закипить, і після цього какао можна знімати.

Незвичайний напій з морозивом

Необхідні продукти:

  • чотири ложки цукру;
  • 100 грам пломбіру або ванільного морозива;
  • дві великі ложки какао;
  • стакан молока.

Процес приготування:

  • На плиту відправляємо вказану кількість молока або беремо більше, якщо потрібно кілька порцій. Добре нагріваємо, засипаємо цукор, какао і постійно перемішуючи суміш, даємо складовим повністю розчинитися.
  • Варимо ще кілька хвилин, потім знімаємо з вогню й даємо напою охолонути.
  • У глибокий скляний стакан поміщаємо морозиво, заливаємо його вже остившім какао і відразу подаємо. Бажано використовувати не просто остиглий напій, а охолоджений, щоб морозиво в ньому не розтануло занадто швидко.

Як варити какао з ваніллю

Необхідні продукти:

  • дві столові ложки цукру;
  • пакетик ванільного порошку;
  • 300 мл молока;
  • три ложки какао.

Процес приготування:

  • В каструлю або невелику ємність вливаємо молоко, відправляємо на плиту, відразу ж кладемо цукор і ванілін. Перемішуємо і продовжуємо нагрівати на повільному вогні, але при цьому, не даючи йому закипіти.
  • Потім засипаємо какао, продовжуємо варити і постійно заважати. Порошок не повинен приклеїтися до дна і вже тим більше пригоріти, інакше напій буде зіпсований.
  • Знову ж таки, не доводячи рідину до кипіння, варимо напій приблизно дві хвилини, знімаємо з плити і даємо йому трохи охолонути. Потім розливаємо його по красивим чашках і подаємо. За бажанням, під час приготування можна покласти у коктейль ще і корицю. Вона дуже добре поєднується з ваніллю.
Дивіться також:  Коктейль Белліні – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Як бачите, зробити смачний і зігріваючий напій самостійно зовсім не складно. А безліч варіантів приготування дозволяють вибрати той, що стане улюбленим і обов’язково доповнить скарбничку ваших особистих кулінарних досягнень.

Прокрутка до верху