Технологія варіння очищених і неочищених кальмарів
Кальмарів можна варити очищеними і не очищеними. Потрапляючи в окріп, шкурка молюска згортається пластівцями і відпадає сама, її навіть не потрібно зчищати.
Тому особливої різниці в тому, як варити кальмарів, – очищеними або в шкурі – ні.
Але, наприклад, для рецепта кальмари по-корейськи краще купити неочищені тушки.
Кальмари, мариновані по-корейськи – гостра закуска
Продукти:
- кальмари – 10 шт.;
- яблучний оцет – 80 мл;
- масло рослинне – 80 мл;
- перець чилі – 1 шт.;
- коріандр мелений – 10 г;
- часник – 2 зубки;
- цукор – 2 ч. л.;
- чорний мелений перець – 12 м;
- сіль – 2 ч. л.;
- кунжут – 10 г;
- соєвий соус – 80 мл
Приготування
- Необхідно нагріти до кипіння 1 л води.
- Очистити розморожені тушки кальмарів від плівки, вийняти хітинову пластинку і залишки нутрощів. Плівку з кальмарів зручно чистити паперовим рушником.
- Покласти підготовлені тушки в окріп і варити не більше 2 хвилин після закипання на середньому вогні.
- У сотейнику необхідно прогріти 4 ст. л. рослинного масла.
- Перець чилі очистити від насіння, нарізати дрібними кубиками, додати в сотейник разом з соєвим соусом і яблучним оцтом.
- Зубчики часнику очистити, видавити через прес і теж відправити в сотейник. Покласти туди ж по 2 ч. л. коріандру, чорного меленого перцю, цукру і солі.
- Варених кальмарів відкинути на сито, промити в холодній воді і нарізати тушки кільцями по 0,5 див.
- Залити кальмарів приготованим гострим маринадом, посипати 2 ч. л. кунжуту і розкласти в 2 банки об’ємом 300 мл Закрити кришками.
- Залишити маринуватися в холодильнику на 3 години.
Кальмари виходять м’якими, приємними на смак. Це ідеальна закуска для любителів гострих страв.