Як варити кальмарів щоб були м’які?

Технологія варіння очищених і неочищених кальмарів

Кальмарів можна варити очищеними і не очищеними. Потрапляючи в окріп, шкурка молюска згортається пластівцями і відпадає сама, її навіть не потрібно зчищати.

Тому особливої різниці в тому, як варити кальмарів, – очищеними або в шкурі – ні.

Але, наприклад, для рецепта кальмари по-корейськи краще купити неочищені тушки.

Кальмари, мариновані по-корейськи – гостра закуска

Продукти:

  • кальмари – 10 шт.;
  • яблучний оцет – 80 мл;
  • масло рослинне – 80 мл;
  • перець чилі – 1 шт.;
  • коріандр мелений – 10 г;
  • часник – 2 зубки;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • чорний мелений перець – 12 м;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • кунжут – 10 г;
  • соєвий соус – 80 мл

Приготування

  • Необхідно нагріти до кипіння 1 л води.
  • Очистити розморожені тушки кальмарів від плівки, вийняти хітинову пластинку і залишки нутрощів. Плівку з кальмарів зручно чистити паперовим рушником.
  • Покласти підготовлені тушки в окріп і варити не більше 2 хвилин після закипання на середньому вогні.
  • У сотейнику необхідно прогріти 4 ст. л. рослинного масла.
  • Перець чилі очистити від насіння, нарізати дрібними кубиками, додати в сотейник разом з соєвим соусом і яблучним оцтом.
  • Зубчики часнику очистити, видавити через прес і теж відправити в сотейник. Покласти туди ж по 2 ч. л. коріандру, чорного меленого перцю, цукру і солі.
  • Варених кальмарів відкинути на сито, промити в холодній воді і нарізати тушки кільцями по 0,5 див.
  • Залити кальмарів приготованим гострим маринадом, посипати 2 ч. л. кунжуту і розкласти в 2 банки об’ємом 300 мл Закрити кришками.
  • Залишити маринуватися в холодильнику на 3 години.

Кальмари виходять м’якими, приємними на смак. Це ідеальна закуска для любителів гострих страв.

Дивіться також:  Кролик тушкований з картоплею – 7 рецептів

Прокрутка до верху