Як зварити морепродукт в мультиварці, в мікрохвильовці
Щоб зварити розморожених і очищених кальмарів в мікрохвильовці, необхідно скласти їх в ємність для СВЧ, збризнути соком лимона, посолити і приправити спеціями. Налаштувати мікрохвильовку на 1000 Вт і варити 3 хвилини. Але після такої обробки м’ясо кальмарів не буде ідеально м’яким.
В мультиварці можна приготувати м’яких кальмарів двома способами: варити в киплячій воді 1 хвилину або 40 хвилин.
Для приготування потрібно:
- Налити в каструлю воду, включити режим «Варка».
- Коли вода закипить, покласти тушки кальмарів.
- Встановити заданий час, додати спеції, сіль і варити до готовності.
Для кальмарів під вершковим соусом тушки варять по-особливому, тому мультиварка підійде для цієї мети навіть більше, ніж каструля. Час приготування кальмарів в рецепті становить 40 хвилин, після закінчення яких вони стануть м’якими, але значно зменшаться в розмірах.
Зазвичай м’ясо кальмарів варять не більше 2 хвилин, але якщо про них забули і залишили на плиті трохи довше, процес варіння можна продовжити, збільшивши час до 40 – 50 хвилин.
Тільки після закінчення цього часу м’ясо молюсків знову стане м’яким. А крім м’яса, у вас вийде ароматний бульйон.
Кальмари-соте під вершковим соусом
Продукти:
- кальмари – 5 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- вершкове масло – 50 г;
- борошно – 50 р;
- молоко – 100 мл;
- сир голландський – 100 г;
- вода – 500 мл;
- лавровий лист – 4 шт.;
- чорний перець горошком – 7 шт.;
- сіль – 5 р.
Приготування:
- Розморожених кальмарів, очищених від плівки і залишків нутрощів, потрібно нарізати соломкою по 0,5 див.
- Очистити і нарізати півкільцями середню цибулину.
- Скласти В сотейник лук і кальмарів, залити 2 склянками гарячої води. Покласти чорний перець горошком, 2 лаврових листа і додати 0,5 ч. л. солі.
- Довести кальмари до кипіння і зменшити нагрів. Варити 40 хвилин.
- Відкинути морепродукти на сито, бульйон злити в каструлю.
- Для приготування соусу бешамель у сотейник покласти вершкове масло, додати до нього борошно і обсмажувати в сотейнику 2 або 3 хвилини, щоб пішов специфічний борошняний запах.
- До борошна з маслом, влити 100 мл бульйону, в якому варилися кальмари, долити 100 мл молока і перемішати віночком. Соус повинен вийти тягучий, без грудочок.
- Соус додати до варених кальмарів і перемішати.
- Чотири невеликі форми для випікання заповнити кальмарами в ароматній заливці. Зверху присипати їх натертим твердим сиром, щоб після запікання вийшла золотава скоринка.
- Включити духовку на 200 градусів і запікати морепродукти 5 хвилин.
Соте з кальмарів під хрусткою сирною скоринкою готово! Це чудове, ніжне блюдо можна їсти гарячим і холодним, воно має чудовий смак.
Як варити кальмарів, залежить від вимог рецепта. У напівсирі морепродуктах, які просто залили на 10 хвилин окропом, зберігається більше корисних речовин. Але якщо варити кальмари більш півгодини, вони теж будуть м’якими і смачними.