Як варити кальмарів щоб були м’які?

Як зварити морепродукт в мультиварці, в мікрохвильовці

Щоб зварити розморожених і очищених кальмарів в мікрохвильовці, необхідно скласти їх в ємність для СВЧ, збризнути соком лимона, посолити і приправити спеціями. Налаштувати мікрохвильовку на 1000 Вт і варити 3 хвилини. Але після такої обробки м’ясо кальмарів не буде ідеально м’яким.

В мультиварці можна приготувати м’яких кальмарів двома способами: варити в киплячій воді 1 хвилину або 40 хвилин.

Для приготування потрібно:

  • Налити в каструлю воду, включити режим «Варка».
  • Коли вода закипить, покласти тушки кальмарів.
  • Встановити заданий час, додати спеції, сіль і варити до готовності.

Для кальмарів під вершковим соусом тушки варять по-особливому, тому мультиварка підійде для цієї мети навіть більше, ніж каструля. Час приготування кальмарів в рецепті становить 40 хвилин, після закінчення яких вони стануть м’якими, але значно зменшаться в розмірах.

Зазвичай м’ясо кальмарів варять не більше 2 хвилин, але якщо про них забули і залишили на плиті трохи довше, процес варіння можна продовжити, збільшивши час до 40 – 50 хвилин.

Тільки після закінчення цього часу м’ясо молюсків знову стане м’яким. А крім м’яса, у вас вийде ароматний бульйон.

Кальмари-соте під вершковим соусом

Продукти:

  • кальмари – 5 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • борошно – 50 р;
  • молоко – 100 мл;
  • сир голландський – 100 г;
  • вода – 500 мл;
  • лавровий лист – 4 шт.;
  • чорний перець горошком – 7 шт.;
  • сіль – 5 р.

Приготування:

  • Розморожених кальмарів, очищених від плівки і залишків нутрощів, потрібно нарізати соломкою по 0,5 див.
  • Очистити і нарізати півкільцями середню цибулину.
  • Скласти В сотейник лук і кальмарів, залити 2 склянками гарячої води. Покласти чорний перець горошком, 2 лаврових листа і додати 0,5 ч. л. солі.
  • Довести кальмари до кипіння і зменшити нагрів. Варити 40 хвилин.
  • Відкинути морепродукти на сито, бульйон злити в каструлю.
  • Для приготування соусу бешамель у сотейник покласти вершкове масло, додати до нього борошно і обсмажувати в сотейнику 2 або 3 хвилини, щоб пішов специфічний борошняний запах.
  • До борошна з маслом, влити 100 мл бульйону, в якому варилися кальмари, долити 100 мл молока і перемішати віночком. Соус повинен вийти тягучий, без грудочок.
  • Соус додати до варених кальмарів і перемішати.
  • Чотири невеликі форми для випікання заповнити кальмарами в ароматній заливці. Зверху присипати їх натертим твердим сиром, щоб після запікання вийшла золотава скоринка.
  • Включити духовку на 200 градусів і запікати морепродукти 5 хвилин.
Дивіться також:  Курча тютюну – рецепт на сковороді під пресом

Соте з кальмарів під хрусткою сирною скоринкою готово! Це чудове, ніжне блюдо можна їсти гарячим і холодним, воно має чудовий смак.

Як варити кальмарів, залежить від вимог рецепта. У напівсирі морепродуктах, які просто залили на 10 хвилин окропом, зберігається більше корисних речовин. Але якщо варити кальмари більш півгодини, вони теж будуть м’якими і смачними.

Прокрутка до верху