Макарони – сушені вироби з борошна твердих сортів. Батьківщиною макаронів є Італія, хоча існує думка, що вони там з’явилися з заморських азіатських країн. де її називають пастою і готують в сім’ях не залежно від достатку. Просто, італійці люблять макарони, за це їх і прозвали макаронниками.
У Росії макарони теж популярні, харчова промисловість виробляє велику кількість різновидів цього продукту, їх дуже люблять і вважають необхідним продуктом на кухні, дачі і в туристичному поході. А, як їх люблять маленькі дітки? Макарони – продукт досить унікальний по своєму застосуванню. З ними готують м’ясні страви, їх їдять з сиром, сосисками, роблять запіканки – макаронники. Процес приготування самих макаронів, тіста для них і формування самого виробу – процес дуже трудомісткий. Так, і навіщо цим займатися, якщо можна купити в магазині. А ось сама варіння продукту – справа кількох хвилин, їх може зварити і школяр.
Розглянемо, як варити макарони в каструлі
Варіант 1. Як зварити макаронні пір’я, мушлі, физюли, ріжки.
Варіант 2. Як варити довгі макарони.
Спагетті – довгі, тонкі макарони. За всіма правилами, варити їх треба цілими, не розламуючи спагетті. З цього, існують деякі тонкощі їх приготування.
Для варіння довгих макаронів треба закип’ятити воду, вийняти з пачки макарони і опустити в окріп. По мірі проварювання нижній частині, макарони повністю поринуть в киплячу воду і будуть варитися кілька хвилин. Потім готові макарони вийняти на друшляк і обробити маслом, як зазвичай.
З гарячими макаронами поєднується будь-який вид м’яса і субпродуктів, смажена ковбаса, тертий сир, незвичайно смачні спагетті і печінкою по – строгановськи.
Інгредієнти для печінка по – строгановськи зі спагеті:
- печінка яловича – 500 гр.,
- цибуля – 110 гр.,
- борошно – 20 гр.,
- масло – 80 гр.,
- сметана – 120гр.,
- спеції.
Приготування печінки по – строгановськи
Салат з макаронами і цвітною капустою
Інгредієнти для макаронного салату:
- макарони -200 гр.,
- Цвітна капуста – 500 гр.,
- селера – 90 гр.,
- морква – 100 гр.,
- шинка – 200 гр.,
- рослинна олія – 40 гр.,
- майонез -150 гр.,
- оцет – 50 мл,
- гірчиця готова – 0.5 ч. л.,
- сіль.