Як варити манну кашу на молоці та воді і без грудочок? 4 смачні рецепти

Манна каша в мультиварці

Якщо господиня хвилюється, що самостійно не зможе приготувати по-справжньому смачне і однорідне страву, то їй варто звернутися за допомогою до мультиварці. Підійде будь-яка модель пристрою, головне, щоб у ній була програма «Каша» або «Мультиповар».

Рецепт на молоці

Для приготування частування в мультиварці на основі молока знадобиться взяти: півсклянки крупи, 3ст. жирного молока, 3,5-4,5 ст. л. цукрового піску, 1 ст. питної води, щіпка солі, вершкове масло за смаком.

  • У чашу пристрою відразу засипаються сухі інгредієнти.
  • Після перемішування до них додаються рідкі.
  • Можна відразу покласти в ємність вершкове масло або заправити перед подачею на стіл.
  • Під закритою кришкою страва готуватиметься близько 20 хвилин у програмі «Каша», «Молочна каша» або «Мультиповар».

Подається манна каша на молоці до столу гарячою.

На воді

Навіть на звичайній воді без молочної складової можна приготувати смачну поживну кашу. З продуктів знадобиться: 1 мультистакан крупи і в 7 разів більше рідини, 60 г цукру, 50 г соєвого молока, щіпка солі, 35 г якісного вершкового масла.

  • Манна крупа додається в ємність пристрою і заливається 2 спеціальними склянками води.
  • У решти рідини розлучається соєве молоко.
  • Всі інгредієнти перемішуються.
  • Краї чаші змащуються маслом, що залишився продукт також додається в основу.
  • Залишилося всипати сіль, цукровий пісок. На цьому етапі можна поліпшити смак готового блюда ваніліном або корицею.
  • Спочатку частування буде готуватися в програмі «Каша» при стандартній температурі 12 хвилин.
  • За хвилинку до закінчення режим змінюється на «Підігрів», і в ньому манна каша на воді нудиться вже близько 25 хвилин.

У підсумку виходить дуже ніжне блюдо і, що важливо, малокалорийное, особливо, якщо відмовитися від додавання вершкового масла. Відмінний сніданок на період схуднення.

Дивіться також:  Італійська паста – 11 кращих рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху