Існує кілька правил, як варити пельмені в каструлі, щоб вони не втратили апетитний вигляд і соковитість. Цікаві рецепти допоможуть приготувати смачне і поживне блюдо.
Як смачно і правильно зварити пельмені в каструлі?
Процес варіння пельменів починається з вибору посуду. Ідеально підійде невисока широка каструля. На 1 кг напівфабрикатів потрібно 3 л води. Обсяг посуду повинен бути таким, щоб рідина при кипінні не вихлюпувалася назовні.
Як зварити пельмені за класичним рецептом?
Для цього знадобиться:
- 3 л води;
- 1 кг заморожених виробів;
- 5 г солі;
- 4 горошини чорного перцю;
- 2 лаврових листочка;
- 20 мл рослинного масла.
Кроки приготування.
Порада: щоб скоротити час варіння, воду для пельменів можна закип’ятити в електричному чайнику. Слід готовий окріп влити в каструлю, а потім опустити в неї напівфабрикати.
При варінні пельменів можна додавати й інші приправи.
Відповідні інгредієнти:
- коріандр;
- мускатний горіх;
- мелений перець;
- насіння гірчиці;
- свіжа і висушена зелень.
Готуємо на бульйоні
Якщо хочеться різноманітності в раціоні, а часу готувати кулінарні шедеври немає, можна зробити пельмені в овочевому бульйоні. Блюдо виходить смачним і дуже ситним.
Інгредієнти:
- 2 л води;
- 500 р заморожених напівфабрикатів;
- 3 картоплини;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 80 мл рослинного масла;
- 1 зубчик часнику;
- сіль за смаком;
- сушений корінь селери, петрушка за смаком.
Рецепт приготування.
Як приготувати заморожені пельмені?
Перед варінням пельмені краще не розморожувати, щоб вони не злиплися. Напівфабрикати не втратять форму і не пристане до дна каструлі, якщо опустити їх в киплячу солону воду і періодично помішувати.
Зробити тісто заморожених пельменів більш смачним, м’яким, ніжним допоможе невеликий секрет. Після того як вироби в закипілої води спливуть, потрібно залити в каструлю 250 мл холодної води і дочекатися повторного закипання. Після цього пельмені слід варити ще 4 хвилини.
Скільки часу варяться домашні, покупні пельмені?
У середньому пельмені після спливання варяться протягом 4-7 хвилин.
Готовність страви визначають за м’якістю тесту. Більш точна тривалість приготування виробів залежить від їх величини і складу. Великі пельмені можна варити до 12 хвилин, дрібні — 4-5 хвилин.
На відміну від магазинних, домашні напівфабрикати мають більш щільне тісто, тому готувати їх потрібно трохи більше. Після повторного закипання води самостійно приготовані пельмені повинні варитися протягом 7-10 хвилин.
На упаковці з магазинними напівфабрикатами зазвичай вказано, скільки хвилин варити пельмені в каструлі. Їх готування після спливання повинна займати близько 5 хвилин. Так як фарш у фабричних виробах добре просолен, у воду для їх варіння не слід додавати багато солі.
З чим краще подавати готову страву?
Правильно підібраний соус доповнює смак пельменів. Традиційною добавкою до цієї страви вважається сметана. Також подають його з кетчупом, майонезом, вершковим маслом, гірчицею, аджикою. Велику популярність набувають складові приправи до пельменів, приготовані з овочів, ягід, грибів, сиру, зелені, яєць, алкогольних напоїв, які нескладно приготувати в домашніх умовах.
Дуже смачні домашні пельмені з соусом за наступним рецептом:
- нарізають 200 г свіжих грибів, 150 г ріпчастої цибулі, обсмажують на сковороді;
- додають 0,5 л м’ясного бульйону, 20 г борошна, тушкують протягом 5 хвилин;
- змішують з 40 мл сметани, зеленню і спеціями (на смак);
- соус подають остившім.
Варити пельмені бажано так, щоб їх вистачало на один прийом їжі. При зберіганні це страва втрачає зовнішню привабливість і смакові якості.