Як варити пельмені в каструлі — 3 смачних і правильних рецепта

Існує кілька правил, як варити пельмені в каструлі, щоб вони не втратили апетитний вигляд і соковитість. Цікаві рецепти допоможуть приготувати смачне і поживне блюдо.

Як смачно і правильно зварити пельмені в каструлі?

Процес варіння пельменів починається з вибору посуду. Ідеально підійде невисока широка каструля. На 1 кг напівфабрикатів потрібно 3 л води. Обсяг посуду повинен бути таким, щоб рідина при кипінні не вихлюпувалася назовні.

Як зварити пельмені за класичним рецептом?

Для цього знадобиться:

  • 3 л води;
  • 1 кг заморожених виробів;
  • 5 г солі;
  • 4 горошини чорного перцю;
  • 2 лаврових листочка;
  • 20 мл рослинного масла.

Кроки приготування.

  • У каструлю з холодною водою кладуть сіль, лавровий лист, горошини перцю, олія. Нагрівають на максимальному вогні.
  • У закипілу воду, не збавляючи полум’я пальника, опускають пельмені (по одному). Робити це потрібно акуратно, щоб не обпектися бризками окропу.
  • Протягом 2-3 хвилин вміст каструлі перемішують, щоб тісто не прилипло до стінок і дну.
  • Коли вода знову завирує, вогонь зменшують.
  • Після того як всі пельмені спливуть на поверхню води, їх залишають варитися протягом 5-7 хвилин.
  • Сварившиеся вироби дістають з допомогою шумівки на блюдо. Подають з соусом до смаку.
  • Відварені пельмені не залишають у воді надовго: тісто розбухає і стає неїстівним.
  • Порада: щоб скоротити час варіння, воду для пельменів можна закип’ятити в електричному чайнику. Слід готовий окріп влити в каструлю, а потім опустити в неї напівфабрикати.

    При варінні пельменів можна додавати й інші приправи.

    Відповідні інгредієнти:

    • коріандр;
    • мускатний горіх;
    • мелений перець;
    • насіння гірчиці;
    • свіжа і висушена зелень.

    Готуємо на бульйоні

    Якщо хочеться різноманітності в раціоні, а часу готувати кулінарні шедеври немає, можна зробити пельмені в овочевому бульйоні. Блюдо виходить смачним і дуже ситним.

    Дивіться також:  В’ялена яловичина – 5 рецептів, як зробити в’ялене м’ясо в домашніх умовах



    Інгредієнти:

    • 2 л води;
    • 500 р заморожених напівфабрикатів;
    • 3 картоплини;
    • 1 морква;
    • 1 цибулина;
    • 80 мл рослинного масла;
    • 1 зубчик часнику;
    • сіль за смаком;
    • сушений корінь селери, петрушка за смаком.

    Рецепт приготування.

  • Овочі миють, чистять. Моркву подрібнюють на середній тертці, цибулю і картоплю нарізають невеликими кубиками.
  • Картопля засипають в каструлю у холодною водою. Ставлять на плиту.
  • На сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажують нарізані цибулю і моркву. Подрумянившиеся овочі з’єднують з пропущеним через прес зубчиком часнику і смажать ще протягом хвилини.
  • У закипілу воду з картоплею додають зажарку, селеру, петрушку, сіль. Все кип’ятять на повільному вогні під кришкою протягом 15 хвилин. Готовність перевіряють по картоплі: якщо кубик легко ділиться виделкою на частини — овочі зварилися.
  • У киплячий бульйон акуратно опускають заморожені пельмені, попередньо збільшивши полум’я пальника. Після спливання виробів страву готують ще протягом 6-7 хвилин.
  • Готовий бульйон з пельменями залишають настоюватися протягом 5 хвилин під кришкою. Подають зі сметанною заправкою.
  • Як приготувати заморожені пельмені?

    Перед варінням пельмені краще не розморожувати, щоб вони не злиплися. Напівфабрикати не втратять форму і не пристане до дна каструлі, якщо опустити їх в киплячу солону воду і періодично помішувати.

    Зробити тісто заморожених пельменів більш смачним, м’яким, ніжним допоможе невеликий секрет. Після того як вироби в закипілої води спливуть, потрібно залити в каструлю 250 мл холодної води і дочекатися повторного закипання. Після цього пельмені слід варити ще 4 хвилини.

    Скільки часу варяться домашні, покупні пельмені?

    У середньому пельмені після спливання варяться протягом 4-7 хвилин.

    Готовність страви визначають за м’якістю тесту. Більш точна тривалість приготування виробів залежить від їх величини і складу. Великі пельмені можна варити до 12 хвилин, дрібні — 4-5 хвилин.

    Дивіться також:  Пшоняна каша – 8 рецептів приготування смачної розсипчастої каші

     

    На відміну від магазинних, домашні напівфабрикати мають більш щільне тісто, тому готувати їх потрібно трохи більше. Після повторного закипання води самостійно приготовані пельмені повинні варитися протягом 7-10 хвилин.

    На упаковці з магазинними напівфабрикатами зазвичай вказано, скільки хвилин варити пельмені в каструлі. Їх готування після спливання повинна займати близько 5 хвилин. Так як фарш у фабричних виробах добре просолен, у воду для їх варіння не слід додавати багато солі.

    З чим краще подавати готову страву?

    Правильно підібраний соус доповнює смак пельменів. Традиційною добавкою до цієї страви вважається сметана. Також подають його з кетчупом, майонезом, вершковим маслом, гірчицею, аджикою. Велику популярність набувають складові приправи до пельменів, приготовані з овочів, ягід, грибів, сиру, зелені, яєць, алкогольних напоїв, які нескладно приготувати в домашніх умовах.

    Дуже смачні домашні пельмені з соусом за наступним рецептом:

    • нарізають 200 г свіжих грибів, 150 г ріпчастої цибулі, обсмажують на сковороді;
    • додають 0,5 л м’ясного бульйону, 20 г борошна, тушкують протягом 5 хвилин;
    • змішують з 40 мл сметани, зеленню і спеціями (на смак);
    • соус подають остившім.

    Варити пельмені бажано так, щоб їх вистачало на один прийом їжі. При зберіганні це страва втрачає зовнішню привабливість і смакові якості.