Як варити пельмені в каструлі — 3 смачних і правильних рецепта

Існує кілька правил, як варити пельмені в каструлі, щоб вони не втратили апетитний вигляд і соковитість. Цікаві рецепти допоможуть приготувати смачне і поживне блюдо.

Як смачно і правильно зварити пельмені в каструлі?

Процес варіння пельменів починається з вибору посуду. Ідеально підійде невисока широка каструля. На 1 кг напівфабрикатів потрібно 3 л води. Обсяг посуду повинен бути таким, щоб рідина при кипінні не вихлюпувалася назовні.

Як зварити пельмені за класичним рецептом?

Для цього знадобиться:

  • 3 л води;
  • 1 кг заморожених виробів;
  • 5 г солі;
  • 4 горошини чорного перцю;
  • 2 лаврових листочка;
  • 20 мл рослинного масла.

Кроки приготування.

  • У каструлю з холодною водою кладуть сіль, лавровий лист, горошини перцю, олія. Нагрівають на максимальному вогні.
  • У закипілу воду, не збавляючи полум’я пальника, опускають пельмені (по одному). Робити це потрібно акуратно, щоб не обпектися бризками окропу.
  • Протягом 2-3 хвилин вміст каструлі перемішують, щоб тісто не прилипло до стінок і дну.
  • Коли вода знову завирує, вогонь зменшують.
  • Після того як всі пельмені спливуть на поверхню води, їх залишають варитися протягом 5-7 хвилин.
  • Сварившиеся вироби дістають з допомогою шумівки на блюдо. Подають з соусом до смаку.
  • Відварені пельмені не залишають у воді надовго: тісто розбухає і стає неїстівним.
  • Порада: щоб скоротити час варіння, воду для пельменів можна закип’ятити в електричному чайнику. Слід готовий окріп влити в каструлю, а потім опустити в неї напівфабрикати.

    При варінні пельменів можна додавати й інші приправи.

    Відповідні інгредієнти:

    • коріандр;
    • мускатний горіх;
    • мелений перець;
    • насіння гірчиці;
    • свіжа і висушена зелень.

    Готуємо на бульйоні

    Якщо хочеться різноманітності в раціоні, а часу готувати кулінарні шедеври немає, можна зробити пельмені в овочевому бульйоні. Блюдо виходить смачним і дуже ситним.

    Дивіться також:  Горохова каша – 9 рецептів приготування



    Інгредієнти:

    • 2 л води;
    • 500 р заморожених напівфабрикатів;
    • 3 картоплини;
    • 1 морква;
    • 1 цибулина;
    • 80 мл рослинного масла;
    • 1 зубчик часнику;
    • сіль за смаком;
    • сушений корінь селери, петрушка за смаком.

    Рецепт приготування.

  • Овочі миють, чистять. Моркву подрібнюють на середній тертці, цибулю і картоплю нарізають невеликими кубиками.
  • Картопля засипають в каструлю у холодною водою. Ставлять на плиту.
  • На сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажують нарізані цибулю і моркву. Подрумянившиеся овочі з’єднують з пропущеним через прес зубчиком часнику і смажать ще протягом хвилини.
  • У закипілу воду з картоплею додають зажарку, селеру, петрушку, сіль. Все кип’ятять на повільному вогні під кришкою протягом 15 хвилин. Готовність перевіряють по картоплі: якщо кубик легко ділиться виделкою на частини — овочі зварилися.
  • У киплячий бульйон акуратно опускають заморожені пельмені, попередньо збільшивши полум’я пальника. Після спливання виробів страву готують ще протягом 6-7 хвилин.
  • Готовий бульйон з пельменями залишають настоюватися протягом 5 хвилин під кришкою. Подають зі сметанною заправкою.
  • Як приготувати заморожені пельмені?

    Перед варінням пельмені краще не розморожувати, щоб вони не злиплися. Напівфабрикати не втратять форму і не пристане до дна каструлі, якщо опустити їх в киплячу солону воду і періодично помішувати.

    Зробити тісто заморожених пельменів більш смачним, м’яким, ніжним допоможе невеликий секрет. Після того як вироби в закипілої води спливуть, потрібно залити в каструлю 250 мл холодної води і дочекатися повторного закипання. Після цього пельмені слід варити ще 4 хвилини.

    Скільки часу варяться домашні, покупні пельмені?

    У середньому пельмені після спливання варяться протягом 4-7 хвилин.

    Готовність страви визначають за м’якістю тесту. Більш точна тривалість приготування виробів залежить від їх величини і складу. Великі пельмені можна варити до 12 хвилин, дрібні — 4-5 хвилин.

    Дивіться також:  Ледачі манти — 7 рецептів приготування на сковороді в духовці, в мультиварці і в пароварці

     

    На відміну від магазинних, домашні напівфабрикати мають більш щільне тісто, тому готувати їх потрібно трохи більше. Після повторного закипання води самостійно приготовані пельмені повинні варитися протягом 7-10 хвилин.

    На упаковці з магазинними напівфабрикатами зазвичай вказано, скільки хвилин варити пельмені в каструлі. Їх готування після спливання повинна займати близько 5 хвилин. Так як фарш у фабричних виробах добре просолен, у воду для їх варіння не слід додавати багато солі.

    З чим краще подавати готову страву?

    Правильно підібраний соус доповнює смак пельменів. Традиційною добавкою до цієї страви вважається сметана. Також подають його з кетчупом, майонезом, вершковим маслом, гірчицею, аджикою. Велику популярність набувають складові приправи до пельменів, приготовані з овочів, ягід, грибів, сиру, зелені, яєць, алкогольних напоїв, які нескладно приготувати в домашніх умовах.

    Дуже смачні домашні пельмені з соусом за наступним рецептом:

    • нарізають 200 г свіжих грибів, 150 г ріпчастої цибулі, обсмажують на сковороді;
    • додають 0,5 л м’ясного бульйону, 20 г борошна, тушкують протягом 5 хвилин;
    • змішують з 40 мл сметани, зеленню і спеціями (на смак);
    • соус подають остившім.

    Варити пельмені бажано так, щоб їх вистачало на один прийом їжі. При зберіганні це страва втрачає зовнішню привабливість і смакові якості.