Як варити перловку – 5 рецептів

Рецепти перлової каші

Перловка, по суті, є очищеними ячмінними зернами, які легко готуються різними способами. Незважаючи на високу калорійність продукту, вона підійде всім без винятку, в тому числі і людям, що стежать за своєю вагою. Вся справа в тому, що каша надовго насичує організм, попереджаючи виникнення голоду між прийомами їжі. Діти і спортсмени, які потребують енергії і відмінному імунітеті, повинні споживати перлову крупу як можна частіше.

У каструлі

Попередньо замоченная крупа в каструлі вариться не більше години. Якщо треба зварити розсипчасту кашу, води береться на 2,5 склянки більше, ніж крупи. Для рідкої каші, яка корисна людям при захворюваннях органів травлення, потрібно взяти ячменю і води в пропорції 1:3.

Поліпшити смак готової страви допоможуть додаткові продукти:

  • м’ясо курки або свинини – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • вершкове масло і соняшникову олію – близько 35 мл;
  • лаврушка – 1 шт.;
  • спеції.

Попередньо промита і замоченная на ніч крупа заливається водою, після чого відправляється в каструлі на плиту. Час приготування – 55 хвилин. Поки каша готується, окремо в ємності потрібно розігріти масло і обсмажити на ньому м’ясо з овочами. У підсмажені продукти додається вода, спеції, після чого вони повинні тушкуватися протягом 35-75 хвилин (в залежності від виду м’яса).

До готової каші додається м’ясо з овочами, все ретельно перемішується і гаситься ще 10 хвилин. За цей час всі смаки з’єднаються, і вийде чудовий за смаком гарнір.

Дивіться також:  Котлети з грибами – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху