В скороварці
Скороварка є відмінним помічником на кухні. Вплив на їжу в ній відбувається з допомогою високого тиску, що дозволяє максимально зберегти користь продуктів. У цьому диво-приладі каша приготується дуже швидко, менше ніж за 20 хвилин.
Для швидкого готування каші потрібно взяти:
- вимочену крупу – 1 склянка;
- воду або молоко – 550 мл;
- цукровий пісок або сіль за смаком.
Всі продукти по черзі слід покласти в скороварку, додати спеції і включити. Через 12-17 хвилин гарнір буде готовий.
У духовці
Перловка в духовій шафі порадує любителів здорової кухні. Приготувати блюдо досить легко, а смакові якості порадують маленьких і великих гурманів.
Для 1 порції гарніру слід взяти:
- крупу – 100 г;
- бульйон – 0,5 л;
- масло вершкове;
- сіль і спеції.
Крупа вимочується, промивається і розкладається по горщикам так, щоб вона заповнила ємність на 1/3. Далі перловка заливається бульйоном, солиться і приправляється зеленню разом зі спеціями. Потім відправляється в духову шафу, розігрітий попередньо до 200 градусів. Готову страву потрібно розкласти по тарілках і приправити маслом.