Як варити перловку – 5 рецептів

В скороварці

Скороварка є відмінним помічником на кухні. Вплив на їжу в ній відбувається з допомогою високого тиску, що дозволяє максимально зберегти користь продуктів. У цьому диво-приладі каша приготується дуже швидко, менше ніж за 20 хвилин.

Для швидкого готування каші потрібно взяти:

  • вимочену крупу – 1 склянка;
  • воду або молоко – 550 мл;
  • цукровий пісок або сіль за смаком.

Всі продукти по черзі слід покласти в скороварку, додати спеції і включити. Через 12-17 хвилин гарнір буде готовий.

У духовці

Перловка в духовій шафі порадує любителів здорової кухні. Приготувати блюдо досить легко, а смакові якості порадують маленьких і великих гурманів.

Для 1 порції гарніру слід взяти:

  • крупу – 100 г;
  • бульйон – 0,5 л;
  • масло вершкове;
  • сіль і спеції.

Крупа вимочується, промивається і розкладається по горщикам так, щоб вона заповнила ємність на 1/3. Далі перловка заливається бульйоном, солиться і приправляється зеленню разом зі спеціями. Потім відправляється в духову шафу, розігрітий попередньо до 200 градусів. Готову страву потрібно розкласти по тарілках і приправити маслом.

Дивіться також:  Як варити манну кашу на воді – смачні рецепти
Прокрутка до верху